Bivši svjetski prvak se bori za život!

Nekadašnji šampion Moto GP Niki Hajden u kritičnom je stanju nakon što ga je u Italiji udario automobil dok je vozio bicikl!

Fudbal 19.05.2017 | 20:00
Bivši svjetski prvak se bori za život!
Bivši svetski prvak u Moto GP šampionatu Niki Hajden (35) bori se za život u bolnici u Ćezeni.

Amerikanac je zadobio teške povrede opasne po život, kada je u sredu popodne na njega naleteo automobil, dok je trenirao duž italijanske jadranske obale za trku Superbajk svetskog šampionata, koja predstojećeg vikenda treba da se održi u Imoli.

On je sa teškim povredama glave i grudnog koša najpre hitno prevezen u bolnicu u blizini Riminija, a potom transportovan na kliniku u Ćezeni.

Lekari su konstatovali povrede opasne po život i stavili ga u stanje veštačke kome. Mediji od jutros prenose, pozivajući se na saopštenje Honde, ekipe za koju je nastupao u Moto GP šampionatu i u Superbajk prvenstvu, da je njegovo zdravstaveno stanje "veoma kritično".

Iz bolnice u Ćezeni stižu informacije da Hajden ima ozbiljno oštećenje mozga.

U rodnom gradu Hejdena, Ovensborou u Kentakiju, okupio se veliki broj građana i navijača Hejdena u lokalnoj ckrvi, kako bi mu pružili podršku u najvažnijoj trci u životu.

Njegov ujak, koji je takođe bio prisutan, izjavio je da vesti nisu dobre i da su lekari saopštili da Nikijev mozak pokazuje minimalne moždane aktivnosti, zbog čega nisu u mogućnosti da obave bilo kakav zahvat.

U bolnicu u Italiju prvo je stigla njegova supruga, odmah posle nesreće, dok su majka i brat Nikija Hajdena doputovali dan kasnije iz SAD.

Niki Hajden je 2006. osvojio titulu u Moto GP šampionatu vozeći za Hondu, a od prošle sezone nastupa za taj tim i u Superbajk svetskom prvenstvu.

Podršku bivšem šampionu pružili su gotovo svi bivši i sadašnji vozači Moto GP šampionata, a Mark Markez, aktuelni prvak, napisao je: "Moje misli su sa tobom, Niki".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar