ПЛ: ''Покер'' Харија Кејна, ''шестица'' Тотехнема!

Тотенхем Хотспур убедљиво је савладао Лестер Сити као гост у заосталом мечу 34. кола Премијер лиге – 6:1 (2:0).  Дум-дум Кејн и Хјонг-Мин Сон гол ревијом “обећали“ навијачима Тотенхема: Следеће године идемо по титулу! На гостовању код Лестера убедљивих 6:1.

Фудбал 18.05.2017 | 23:20
ПЛ: ''Покер'' Харија Кејна, ''шестица'' Тотехнема!
'Певци' су одиграли нови сјајан меч, а блистао је најбољи стрелац тима Хари Кејн са четири поготка.

Енглески репрезентативац довео је госте у вођство у 25. минуту, да би Сон Хеунг-мин дуплирао предност девет минута пре одласка на одмор.

'Лисице' су успеле да узврате преко Бенџамина Чивела, који је у 59. минуту казнио лоше истрчавање Уга Лориса, али је онда уследило фуриозних пола часа гостију из Лондона.

Кејн је само четири минута касније повечао на 3:1, а његов колега из Кореје у 71. погодио за великих 4:1. Кејн је комплетирао хет-трик у 89. минуту, да би коначан резултат поставио исти играч у другом минуту надокнаде.

Такође, сјајни центарфор тима са Вајт Харт Лејна близу је и освајања титуле за најбољег стрелца, пошто је стигао до 26 погодака у Премијер лиги, па сада Ромелу Лукакуу из Евертона бежи за два гола, коло пре краја.

Тотенхем заузима друго место са 83 бода, док је Лестер 11. са 43.

Корак више у односу на прошлу сезону кад погледамо табелу, два напред ако фокус усмеримо на саму игру. Јер иако ће и пред почетак следеће сезоне сви причати о Пеповом Ситију, Мурињовом Јунајтеду, па и Клоповом Ливерпулу утиса је да ће баш Тотенхем Маурисија Покетина бити највећи конкурент Челсију на путу ка одбрани титуле шампиона Енглеске. У заосталој утакмици 34. кола Премијер лиге још једна демонстрација Тотенхемове моћи. Хари Кејн и Хјонг-Мин Сон поделили су обавезе на равне части и Лестеру објаснили колико су ове године далеко од врха - 1:6 на Кинг Пауер стадиону.

Али није овде резултат у првом плану, већ неподношљива лакоћа са којом Тотенхем гура лопту ка противничком голу. Дати шест голова Лестеру, сад кад се извукао из оног канала у којем је почео сезону, није то баш лак задатак. А Тотенхем је могао и више од шест. Могао је вечерас - шта је хтео.

Кејн четири  пута и још два пута Сон тресли су мрежу Каспера Шмајхела, обојица су у статистички листић додали и по асистенцију. Овај први је још једном разуверио “неверне Томе“ које никако да прихвате да Енглези коначно имају правог шпица. Кејн заиста делује импозантно на терену. Са ова четири гола укупан конто је повећао на 26 првенствена у сезони. Два мање постигао је Евертонов Ромелу Лукаку, још један мање АрсеналовАлексис Санчез, па ће последње коло бити веома занимљиво и са становишта борбе за епитет најбољег стрелца Премијер лиге.

Санчез и Лукаку ће играти један против другог, Кејн ће са Тотенхемом гостовати код већ отписаног Хала, па можда има и најбољу стартну позицију. Посебно кад уз себе има и овако разиграног Сона, који је некако из сенке стигао да постигне 14 погодака у сезони, уз још осам спакованих саиграчима. Само у Премијер лиги наравни. Оно што је Парк Ји-Сунг био у Манчестер јунајтеду, то је данас Хјонг-Мин Сон у лондонском тиму.

Оно што је некад био Арсенал, док је уз лепршаву игру себи градио пут до самог трона, данас је Тотенхем Маурисија Покетина. Млад, брз, леп. И гладан. Најављују из Лондона да ће сачувати овај тим. А ако у томе заиста и успеју...

Небо је граница. Игра је већ ту.

Лестер - Тотенхем 1:6 (0:2)
/Чилвел 59 - Кајне 25, 63, 89, 92, Сон 36, 71/

ЗАОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ:

у понедељак:

Челси - Вотфорд 4:3 (2:1)
/Тери 22, Аспиликуета 36, Бачуаји 49, Фабрегас 88 - Капуе 24, Јанмат 51, Окака 74/

у уторак:

Арсенал - Сандерленд 2:0 (0:0)
/Санчез 72, 81/

Манчестер сити - Вест Бромвич Албион 3:1 (2:0)
/Жесус 27, Де Брујне 29, Туре 57 - Робсон-Кану 87/

у среду:

Саутемптон - Манчестер јунајтед 0:0

ТАБЕЛА: Челси 90, Тотенхем 83, Манчестер сити 75, Ливерпул 73, Арсенал 72, Манчестер јунајтед 66, Евертон 61, Саутемптон 46, ВБА 45, Борнмут 45, Лестер 43, Вест Хем 42, Кристал Палас 41, Стоук 41, Барнли 40, Вотфорд 40, Свонси 38, Хал 34, Мидлсбро 28, Сандерленд 24.

Челси је шампион, у Лигу шампиона директно ће Тотенхем, у Лигу Европе директно ће Манчестер јунајтед (уколико не освоји Лигу Европе ове сезоне), у квалификације ће Евертон, а из Премијер лиге испали су Хал, Мидлсбро, Сандерленд.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар