PL: ''Poker'' Harija Kejna, ''šestica'' Totehnema!

Totenhem Hotspur ubedljivo je savladao Lester Siti kao gost u zaostalom meču 34. kola Premijer lige – 6:1 (2:0).  Dum-dum Kejn i Hjong-Min Son gol revijom “obećali“ navijačima Totenhema: Sledeće godine idemo po titulu! Na gostovanju kod Lestera ubedljivih 6:1.

Fudbal 18.05.2017 | 23:20
PL: ''Poker'' Harija Kejna, ''šestica'' Totehnema!
'Pevci' su odigrali novi sjajan meč, a blistao je najbolji strelac tima Hari Kejn sa četiri pogotka.

Engleski reprezentativac doveo je goste u vođstvo u 25. minutu, da bi Son Heung-min duplirao prednost devet minuta pre odlaska na odmor.

'Lisice' su uspele da uzvrate preko Bendžamina Čivela, koji je u 59. minutu kaznio loše istrčavanje Uga Lorisa, ali je onda usledilo furioznih pola časa gostiju iz Londona.

Kejn je samo četiri minuta kasnije povečao na 3:1, a njegov kolega iz Koreje u 71. pogodio za velikih 4:1. Kejn je kompletirao het-trik u 89. minutu, da bi konačan rezultat postavio isti igrač u drugom minutu nadoknade.

Takođe, sjajni centarfor tima sa Vajt Hart Lejna blizu je i osvajanja titule za najboljeg strelca, pošto je stigao do 26 pogodaka u Premijer ligi, pa sada Romelu Lukakuu iz Evertona beži za dva gola, kolo pre kraja.

Totenhem zauzima drugo mesto sa 83 boda, dok je Lester 11. sa 43.

Korak više u odnosu na prošlu sezonu kad pogledamo tabelu, dva napred ako fokus usmerimo na samu igru. Jer iako će i pred početak sledeće sezone svi pričati o Pepovom Sitiju, Murinjovom Junajtedu, pa i Klopovom Liverpulu utisa je da će baš Totenhem Maurisija Poketina biti najveći konkurent Čelsiju na putu ka odbrani titule šampiona Engleske. U zaostaloj utakmici 34. kola Premijer lige još jedna demonstracija Totenhemove moći. Hari Kejn i Hjong-Min Son podelili su obaveze na ravne časti i Lesteru objasnili koliko su ove godine daleko od vrha - 1:6 na King Pauer stadionu.

Ali nije ovde rezultat u prvom planu, već nepodnošljiva lakoća sa kojom Totenhem gura loptu ka protivničkom golu. Dati šest golova Lesteru, sad kad se izvukao iz onog kanala u kojem je počeo sezonu, nije to baš lak zadatak. A Totenhem je mogao i više od šest. Mogao je večeras - šta je hteo.

Kejn četiri  puta i još dva puta Son tresli su mrežu Kaspera Šmajhela, obojica su u statistički listić dodali i po asistenciju. Ovaj prvi je još jednom razuverio “neverne Tome“ koje nikako da prihvate da Englezi konačno imaju pravog špica. Kejn zaista deluje impozantno na terenu. Sa ova četiri gola ukupan konto je povećao na 26 prvenstvena u sezoni. Dva manje postigao je Evertonov Romelu Lukaku, još jedan manje ArsenalovAleksis Sančez, pa će poslednje kolo biti veoma zanimljivo i sa stanovišta borbe za epitet najboljeg strelca Premijer lige.

Sančez i Lukaku će igrati jedan protiv drugog, Kejn će sa Totenhemom gostovati kod već otpisanog Hala, pa možda ima i najbolju startnu poziciju. Posebno kad uz sebe ima i ovako razigranog Sona, koji je nekako iz senke stigao da postigne 14 pogodaka u sezoni, uz još osam spakovanih saigračima. Samo u Premijer ligi naravni. Ono što je Park Ji-Sung bio u Mančester junajtedu, to je danas Hjong-Min Son u londonskom timu.

Ono što je nekad bio Arsenal, dok je uz lepršavu igru sebi gradio put do samog trona, danas je Totenhem Maurisija Poketina. Mlad, brz, lep. I gladan. Najavljuju iz Londona da će sačuvati ovaj tim. A ako u tome zaista i uspeju...

Nebo je granica. Igra je već tu.

Lester - Totenhem 1:6 (0:2)
/Čilvel 59 - Kajne 25, 63, 89, 92, Son 36, 71/

ZAOSTALE UTAKMICE:

u ponedeljak:

Čelsi - Votford 4:3 (2:1)
/Teri 22, Aspilikueta 36, Bačuaji 49, Fabregas 88 - Kapue 24, Janmat 51, Okaka 74/

u utorak:

Arsenal - Sanderlend 2:0 (0:0)
/Sančez 72, 81/

Mančester siti - Vest Bromvič Albion 3:1 (2:0)
/Žesus 27, De Brujne 29, Ture 57 - Robson-Kanu 87/

u sredu:

Sautempton - Mančester junajted 0:0

TABELA: Čelsi 90, Totenhem 83, Mančester siti 75, Liverpul 73, Arsenal 72, Mančester junajted 66, Everton 61, Sautempton 46, VBA 45, Bornmut 45, Lester 43, Vest Hem 42, Kristal Palas 41, Stouk 41, Barnli 40, Votford 40, Svonsi 38, Hal 34, Midlsbro 28, Sanderlend 24.

Čelsi je šampion, u Ligu šampiona direktno će Totenhem, u Ligu Evrope direktno će Mančester junajted (ukoliko ne osvoji Ligu Evrope ove sezone), u kvalifikacije će Everton, a iz Premijer lige ispali su Hal, Midlsbro, Sanderlend.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar