Додик признао да купује посланике

У настојању да оцрни своје политичке противнике, Милорад Додик, предсједник СНСД-а и Републике Српске, у посљедња два дана  изнио је запањујуће чињенице о политичкој корупцији и отвореној трговини посланичким мандатима у чему је он био један од актера.

Република Српска 18.05.2017 | 19:35
Додик признао да купује посланике
Скупштинска расправа о продаји акција РЖР Љубија на свјетло дана изнијела је многе чињенице о односима на политичкој сцени Републике Српске.  Између осталог, по први пут смо чули и јавно признање од самог лидера СНСД-а Милорада Додика, који је и предсједник РС, да он отворено преговара са посланицима о преласку из партије у партију.

Што је најтрагичније, Додик је све то јавно признао у тв камере, усред Народне скупштине, а затим то поновио и у Палати Републике, што је на крају пренио и Јавни РТВ сервис Републике Српске.

СДС-овог посланика Миладина Станића, Додик је оптужио за покушај корупције, не схватајући да је његова улога у овој причи двострука, као предсједника Републике и шефа СНСД-а, а одговорност тим већа.

„Када је причао са мном да изађе из СДС-а, онда је тражио новац, и то озбиљан новац. Тражио је да фирму у Невесињу, којој је он (Станић) испоручио неко сијено, траву, коју је у Мостару натопио да буде тежа, да се плати и да ја то обезбиједим... Ја кажем да ја то не могу урадити, фирма је у стечају и морате гањати стечајног управника“, рекао је Додик првог дана скупштинског засиједања на којем се расправљало о продаји „Љубије“.

Додику је ово било мало, па је причу из Народне скупштине поновио дан касније у предсједничкој Палати, истина  у нешто измијењеној верзији, јер је Станић претходну демантовао и документовао.

„Био је посебан састанак код његових пријатеља у селу Косијерово, који је он (Миладин Станић) организовао, када смо разговарали о његовом трансферу , односно изласку из СДС-а“, поновио је Додик оптужбе на рачун посланика Миладина Станића.

Додикову исповијест о политичкој трговини пренио је и јавни РТВ сервис Републике Српске. Колико је Додик сигуран у то да надлежно тужилаштво неће реаговати и провјерити наводе о корупцији и трговини политичким утицајем, доказ је и његов бахати став.

„Ето, ја сам причао с њим, имам и свједоке. Цијена је била 700 хиљада марака, за столом су сједила два новинара и три народна посланика“, рекао је Додик.

Ово није једини примјер политичке корупције у новијем политичком животу Републике Српске. Корупција је јавна тајна још од децембра 2014. године и афере „Папак“, захваљујући којој је и формирана друга влада Жељке Цвијановић, када је она казала да су купљена два папка (посланика) о чему постоји аудио запис.

Посљедње информације говоре да је једно „ЗА“ за продају Љубије, посланика Војина Митровића из Бијељине, коштало Додика мјеста помоћника министра пољопривреде РС за инвестиције. То мјесто је, новодно, Додик обећао Митровићевом сину Стефану, који је раније био његов савјетник.



(БН телевизија)

Коментари / 51

Оставите коментар
Name

ЖИКАЖ

18.05.2017 17:46

ДА СИ МЕСАР, ЗНАМО, АЛИ ДА СИ И ШВЕРЦЕР, САЗНАЛИ СМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЗ

18.05.2017 18:27

У хапс одма.

Name

Ниста Друго.

18.05.2017 19:23

Мамицу вам,која вас је избацила "такве дјубради.

Name

ДДР

18.05.2017 21:10

А посто је та васа република.

Name

днк

18.05.2017 22:00

Све ће то Сипа испитати!

Name

бајке

19.05.2017 05:06

Одборници се купују по опстинама, посланици у скупстинама. То раде сви због престиза и вецином. И немој да се сзп прави мало јагњесце. Народ то зна, а странке нека воде рацуна кога стављају на листе. Избори су постали куповина. А сдс и снсд нека казу колико су плацали глас у И. Сарајеву. И мање странке додју до неких пара па купују. Мектицу јел то криминал и корупција? Сви раде по институцијама и примају огромне плате, срам вас свију било зртава који су створили РС.

Name

лале

19.05.2017 05:13

А засто је Станиц до сада сутао? Знаци да је он радио на томе да постане папак, зинула му гузица превисе и онда остао без ицега. Свој интерес сви гледају, а народ гласа за њих.

Name

$$$

18.05.2017 18:01

ПОСТЕНО!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страшно

18.05.2017 18:01

Страшно! Неко пет-шест плата, а неко ни једну мизерну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

18.05.2017 18:07

Ј... вас народ који вас трпи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко трпи?

18.05.2017 20:20

Данас стигла писмена званична понуда, а сад адио...пишите 4 мање у РС.

Name

репликар

18.05.2017 18:11

А ми овце гласајмо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хисторијска перспектива

18.05.2017 18:12

Конацно би се могла афера "два папка" расвјетлити, ево имамо и конкретне исказе из тог подруцја. Оцекујем и да Војин "отвори дусу" па нам несто казе како се постаје тако успјесан Папак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вулекс

18.05.2017 18:14

Ово треба да буде (још једном) озбиљна порука СДС-у кога стављају на листе за слиједеће парламентарне изборе, јер катастрофа је за ту странку да већ сада нема контролу над 4 или 5 посланика који су на њиховој листи изабрани у народну скупштину. Јасно је да СНСД има све паре овог свијета, јасно је да је народна скупштина постала најобичнија пијаца, јасно је да се посланици купују јавно, без икаквог страха од евентуалне кривичне одговорности, али ипак је чињеница да ти неко отме (купи) 15 или 20 % посланика више него забрињавајућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрањо

18.05.2017 20:13

Како то мислис отме посланике.Ко то ради?Предсједник парама владе.Засто ради?Да остане на власти сто дузе и осигура криминалом.

Name

Отписани СДС

19.05.2017 21:47

Да неце манекен Вукота спријецити трговину посланика и одборника, пропадање РС? Боји се своје сјене, гура херцеговце, слуса гробара СДС-а Ћузулана, унистио странку у Бања Луци постављајуци Стевандицеве и Тадицеве људе да опет воде главну ријец. Спасит се га Стевандицев Кајкут, Тадицев Петковиц и Сесиц... Руси СДС потпуно, са Павицем кокетира... Или не зна ста ради или добро ради за неког...?

Name

борац

18.05.2017 18:15

Ста је ту цудно тајкуни и мафија су на власти и све се цини да се опљацка и прода све а онда куд који.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хапа

18.05.2017 19:26

Назови ствари правим именом- ЛОООПОВИИи.

Name

сам пао

18.05.2017 18:16

См пао сам се убио.. што би рекао мој професор али кога брига кад је додик јачи и од народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

18.05.2017 18:17

Знао сам да је глуп, али да је оволико глуп да у Скупштини и пред камерама јавног ртв сервиса призна да се бави корупцијом, у овом случају куповином посланика, то заиста нисам могао ни замислити. Па докле ће нас водити овакав глупан, њему стварно не може нико ништа. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еwqк

18.05.2017 19:50

Бас тако јавно изадје и реце да је тразио новац или реце напустице их два посланика тацно се види да је диете са села да је тргово стоком па сад и у старе дане се бави сверцом крупне стоке папака гори су ти папци сто му прелазе глупи испадају.јадан народ сто гласа за додика бас ми се гади сељобер дудик.

Name

ЛАУДА

18.05.2017 18:25

ОВО ЈЕ СТРАСНО .ФУЈ.СРАМОТА МЕ КАКВО НАС РУКОВОДСТВО ВОДИ. ТЈ. УНИСТАВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

18.05.2017 18:51

Треба мјењати изборни закон,ако изадјес из странке врат мандат и заврсена прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

18.05.2017 19:05

Добро то је јавна тајна и у том погледу свака част, нашао је идиоте који нити мало патриотске и националне свијести немају...Због тога што има пара и влада ће још колико хоће јер ће папака сигурно неизмјерно много бити. Неизвјесно је само када и у ком тренутрку ће се родити неко коме је важније да мисли на своју земљу и народ који добро живи од свог рада , али то је сада неизвјесно..... Такође је сконтао да има оваца које треба и могу да се шишају и због тога то и ради, човјек воли да живи хедонистички за остале га није брига...па бирајмо ,а дужна је трећа генерација....

ОДГОВОРИТЕ
Name

жито и кукољ

18.05.2017 19:19

На жалост више је међу Србима кукоља него жита,готово је нема спаса...Српска прича је на посљедњој страници...не заносите се узмите паре ко год може и одступница немојте вјеровати у идале као моја генерација...

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

18.05.2017 19:19

То није тајна да је криминал на сваком милиметру у РС то је јавна тајна вец годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браиндамагед

18.05.2017 19:44

Опозиција у РС је теска спрдацина, појма они немају о политици нити о парламентаризму. Само два примјера из ове седмице довољна су да се изврси притисак на владајуце и да се народ позове на улицу и генерални страјк, до одрзавања ванредних парламентарних и предсједницких избора. Први је јуцерасње гласање у скупстини о РЗР Љубија, јер непостојање вецине за такву једну крупну одлуку аутоматски повлаци за собом пад Владе, медјутим у наступу опозиционих лидера осим испразног ликовања, нико ама бас нико то није ни споменуо. Други догадјај је срамно признање предсједника да је уцествовао у политицкој корупцији и лобирању за прелазак посланика из опозиције у владајуцу вецину, овај скупстински сазив после оволиког броја прелазака са једне на другу страну, месетарења и куповине као на пијаци нема висе ни мрву легитимитета, а самим тим и све одлуке такве скупстине су нелегитимне јер не одраззавају вољу народа! Наравно такав захтјев би био могуц када би опозиција имала и трунку одговорности према народу и Републици, која је угрозена унутрасњим политицким месетарињама висе него било којим утицајем споља. Медјутим опозиција прихватањем да уцествује у тој саради и циркусу даје легитимитет овим скандалозним и деструктивним месетарењима и политицкој проституцији која се оваквим понасањем успоставља као прихватљиво и позељно понасање. Дигнитет и интегритет свих институција Републике, поцевси од Предсједника, преко Владе и Скупстине, а самим тим и њен опстанак овим пијацарским понасњем је погазен и уваљан у блато корупције и не уцини ли се несто по том питању у скорије вријеме, од њих неце остати ни камен на камену! Најгоре је сто то нико ама бс нико из опозиције не спомиње нити се труди да објасни народу које стетне последице по опстанак Републике има такво понасање, јер им је битно да примају поланицке накнаде, сто це реци да је 90 посто посланика и позиције и опозиције потпуно политицки неписмено и неуко, нити уопсте има појма о функционисању парламентарне демократије као и о својој одговорности за оцување Устава и Закона!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његос

18.05.2017 21:34

Свака ти цаст. Конацно неко писмен, образован и паметан.

Name

ДЕГОТХИА

19.05.2017 02:13

ОДЛИЧАН КОМЕНТАР - АЛИ КОМЕ ВИШЕ ПРИЧАТИ ИЛИ ПИСАТИ !!! ОВАЈ НАРОД ЈЕ ОДЛУЧИО ДА НЕСТАНЕ СА ОВИХ ПРОСТОРА, ЈЕР ОВДЕ ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ НОРМАЛНА ЉУДСКА ЗАЈЕДНИЦА. СВАКО СЕ БРИНЕ САМО ЗА СЕБЕ И НАЈВИШЕ ТРИ БЛИЖЊА СВОЈА, А ЦИЈЕНА ПОШТЕЊА ЈЕ ЈЕДНА "ПИВА".

Name

ЖИКА Ж

19.05.2017 09:03

Е МОЈ ЊЕГОШЕ МОЖДА БИ ПИСАО ЋИРИЛИЦОМ, АЛ КАДА БИ ЗНАО. НЕМАШ ТИ ПОЈМА КОЛИКО ЈЕ НАРОД ГЛУП А И ТИ СА ЊИМ.

Name

Кики

18.05.2017 19:59

Залосно ијадно. Теско. Нама са. Нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рики

18.05.2017 20:04

Ово је постена куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

18.05.2017 20:07

Ви Срби и Босњаци само кукате,нисте у стању изабрати власт која це слузити интересима градјана,постало вам све нормално,сто је уствари ненормално.Нас Хрвата у БиХ има најмање а зивимо најбоље захваљујуци власти коју бирамо.Није ни она идеална али у односу на васу власт златна.Ако тако наставите,не писе вам се добро,зато памет у главу на следецим изборима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јуре

18.05.2017 20:55

....ајде анте госпе ти не пизди....

Name

факат

18.05.2017 21:09

Зато вас је толико. А сваким даном све мање, пропадате од доброте.

Name

БОБА

18.05.2017 20:12

ОВО ДА ЗАСТУПА НАРОД КУПОВИНА ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ КОРУПЦИЈА БИТНА ЈЕ СТРАНКА И БИТИ ВОЂА А ТИ НАРОДЕ ГЛАСАЈ ДРАГО МИ ЈЕ ШТО НИКАД НИСАМ ИЗАШЛА НА ИЗБОРЕ ВЈЕРОВАТНО БИ МЕ ГРИЗЛА САВЈЕСТ ЗНАМ ДА НЕ МОГУ НИШТА ПРОМЈЕНИТИ КАД СЕ УВЈЕРИМ У СУПРОТНО МОЖДА ИЗАЂЕМ НИКАД НЕ РЕЦИ НИКАД ВЈЕРОВАТНО ИМАМ МОЗАК ЈА ТО ТАКО ГЛЕДАМ НИКО МЕ НЕ МОЖЕ РАЗУВЈЕРИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАЗАЛОСТ, ОВО ЈЕ ДОКАЗ!

18.05.2017 20:24

ДА ЈЕ ОНАЈ ДИО НАРОДА, КОЈИ ГЛАСА ЗА ОВАКВЕ СПОДОБЕ - НИСТА ДРУГО НЕГО ОБИЦНА СТОКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

18.05.2017 20:33

Нико озбиљан неће више с Милом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

18.05.2017 21:14

Мене интересује да ли су они свјесни своје поремећености. Мислим да нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало!!!!!

18.05.2017 22:01

Казе Додик да га је Стевандић коштао као Меси!!! Ало!!! Које овдје луд!

Name

Титов Дрвар

19.05.2017 11:12

Ре за трансфер Меси... Стевандиц је љигавац ко и ујко спириц....Кад су дрварцани били људи и од карактера и поштења никад .....гдје те мозе зајебат слагат украст и обецат тусу први.

Name

Лаик

18.05.2017 22:29

Е па ово је јос један у низу недјела насег водје а одталим странкама у памет кога бирате за посланике тј издајнике од опстинског па до највисег нивоа.ево вам Бн као један од водецих примјера јер сам из те средине и срамота ме њихове срамоте-ко све цини локалну власт-да ли 1 или 2 цовјека вриједе,остало све сами користољубиви сљам у свим странкама...бахацење корист лактање увлацење продаја...е тако и на висем нивоу и ста да се оцекује?! Господо драга предсједници странака порадите мало у својим редовима и онда вам овај главни купац неце моци прици нит бас дрзати у саци јер му вријеме истице а он не преза ни од цега.ја то онако лаицки а ви се мало замислите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

19.05.2017 00:40

Криминалац,шверцер,лопов.То је предсједник Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисслим

19.05.2017 03:12

Срамота ме да ми овакав глупсон буде пресједник али ето не гласам ја сам има лос глупсона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

19.05.2017 05:29

Гдин Станиц је познат у Прњавору по сумњивој приватизацији и богацењу. Не цудим се да се нудио СНСД-у јер је за њега предуго да буде у опозицији,сигуран сам да је он иницирао разговоре са Предсједником Додиком. Гдин Предсједник Додик је лијепо објаснио да није зелио и не зели да се бави трговањем и куповином посланика, он да то зели и да се бави таквим пословима сигуран сам да је то могао и да уради. Цист доказ да се не бави тим пословима је и задње гласање у Скупстини! Ови из СДС-а и ПДП-а су у ствари папци и прелетаци и навикли на мито и корупцију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

19.05.2017 07:47

Па зар такве разговоре водити у присуству новинара. Дудук је провидан

Name

Здрав разум

19.05.2017 06:44

Оваква будала се радја једном у 500 година!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здрав разум

19.05.2017 07:32

Оваква будала се радја једном у 500 година!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Димерале

19.05.2017 07:55

Па он и фунционисе куповином ,плацањем уцјењивањем уцјенанама једном рјеци коруоцијом .То сви знају јавна тајна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајтар

20.05.2017 20:59

Која је цијена посланика по кг?

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

21.05.2017 06:10

3.5КМ по кг зиве ваге. А имамо и телетине..