Dodik priznao da kupuje poslanike

U nastojanju da ocrni svoje političke protivnike, Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i Republike Srpske, u posljednja dva dana  iznio je zapanjujuće činjenice o političkoj korupciji i otvorenoj trgovini poslaničkim mandatima u čemu je on bio jedan od aktera.

Republika Srpska 18.05.2017 | 19:35
Dodik priznao da kupuje poslanike
Skupštinska rasprava o prodaji akcija RŽR Ljubija na svjetlo dana iznijela je mnoge činjenice o odnosima na političkoj sceni Republike Srpske.  Između ostalog, po prvi put smo čuli i javno priznanje od samog lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji je i predsjednik RS, da on otvoreno pregovara sa poslanicima o prelasku iz partije u partiju.

Što je najtragičnije, Dodik je sve to javno priznao u tv kamere, usred Narodne skupštine, a zatim to ponovio i u Palati Republike, što je na kraju prenio i Javni RTV servis Republike Srpske.

SDS-ovog poslanika Miladina Stanića, Dodik je optužio za pokušaj korupcije, ne shvatajući da je njegova uloga u ovoj priči dvostruka, kao predsjednika Republike i šefa SNSD-a, a odgovornost tim veća.

„Kada je pričao sa mnom da izađe iz SDS-a, onda je tražio novac, i to ozbiljan novac. Tražio je da firmu u Nevesinju, kojoj je on (Stanić) isporučio neko sijeno, travu, koju je u Mostaru natopio da bude teža, da se plati i da ja to obezbijedim... Ja kažem da ja to ne mogu uraditi, firma je u stečaju i morate ganjati stečajnog upravnika“, rekao je Dodik prvog dana skupštinskog zasijedanja na kojem se raspravljalo o prodaji „Ljubije“.

Dodiku je ovo bilo malo, pa je priču iz Narodne skupštine ponovio dan kasnije u predsjedničkoj Palati, istina  u nešto izmijenjenoj verziji, jer je Stanić prethodnu demantovao i dokumentovao.

„Bio je poseban sastanak kod njegovih prijatelja u selu Kosijerovo, koji je on (Miladin Stanić) organizovao, kada smo razgovarali o njegovom transferu , odnosno izlasku iz SDS-a“, ponovio je Dodik optužbe na račun poslanika Miladina Stanića.

Dodikovu ispovijest o političkoj trgovini prenio je i javni RTV servis Republike Srpske. Koliko je Dodik siguran u to da nadležno tužilaštvo neće reagovati i provjeriti navode o korupciji i trgovini političkim uticajem, dokaz je i njegov bahati stav.

„Eto, ja sam pričao s njim, imam i svjedoke. Cijena je bila 700 hiljada maraka, za stolom su sjedila dva novinara i tri narodna poslanika“, rekao je Dodik.

Ovo nije jedini primjer političke korupcije u novijem političkom životu Republike Srpske. Korupcija je javna tajna još od decembra 2014. godine i afere „Papak“, zahvaljujući kojoj je i formirana druga vlada Željke Cvijanović, kada je ona kazala da su kupljena dva papka (poslanika) o čemu postoji audio zapis.

Posljednje informacije govore da je jedno „ZA“ za prodaju Ljubije, poslanika Vojina Mitrovića iz Bijeljine, koštalo Dodika mjesta pomoćnika ministra poljoprivrede RS za investicije. To mjesto je, novodno, Dodik obećao Mitrovićevom sinu Stefanu, koji je ranije bio njegov savjetnik.



(BN televizija)

Komentari / 51

Ostavite komentar
Name

ŽIKAŽ

18.05.2017 17:46

DA SI MESAR, ZNAMO, ALI DA SI I ŠVERCER, SAZNALI SMO.

ODGOVORITE
Name

CZ

18.05.2017 18:27

U haps odma.

Name

Nista Drugo.

18.05.2017 19:23

Mamicu vam,koja vas je izbacila "takve djubradi.

Name

DDR

18.05.2017 21:10

A posto je ta vasa republika.

Name

dnk

18.05.2017 22:00

Sve će to Sipa ispitati!

Name

bajke

19.05.2017 05:06

Odbornici se kupuju po opstinama, poslanici u skupstinama. To rade svi zbog prestiza i vecinom. I nemoj da se szp pravi malo jagnjesce. Narod to zna, a stranke neka vode racuna koga stavljaju na liste. Izbori su postali kupovina. A sds i snsd neka kazu koliko su placali glas u I. Sarajevu. I manje stranke dodju do nekih para pa kupuju. Mekticu jel to kriminal i korupcija? Svi rade po institucijama i primaju ogromne plate, sram vas sviju bilo zrtava koji su stvorili RS.

Name

lale

19.05.2017 05:13

A zasto je Stanic do sada sutao? Znaci da je on radio na tome da postane papak, zinula mu guzica previse i onda ostao bez icega. Svoj interes svi gledaju, a narod glasa za njih.

Name

$$$

18.05.2017 18:01

POSTENO!?

ODGOVORITE
Name

Strašno

18.05.2017 18:01

Strašno! Neko pet-šest plata, a neko ni jednu mizernu.

ODGOVORITE
Name

Igor

18.05.2017 18:07

J... vas narod koji vas trpi.

ODGOVORITE
Name

Ko trpi?

18.05.2017 20:20

Danas stigla pismena zvanična ponuda, a sad adio...pišite 4 manje u RS.

Name

replikar

18.05.2017 18:11

A mi ovce glasajmo!

ODGOVORITE
Name

historijska perspektiva

18.05.2017 18:12

Konacno bi se mogla afera "dva papka" rasvjetliti, evo imamo i konkretne iskaze iz tog podrucja. Ocekujem i da Vojin "otvori dusu" pa nam nesto kaze kako se postaje tako uspjesan Papak.

ODGOVORITE
Name

Vuleks

18.05.2017 18:14

Ovo treba da bude (još jednom) ozbiljna poruka SDS-u koga stavljaju na liste za slijedeće parlamentarne izbore, jer katastrofa je za tu stranku da već sada nema kontrolu nad 4 ili 5 poslanika koji su na njihovoj listi izabrani u narodnu skupštinu. Jasno je da SNSD ima sve pare ovog svijeta, jasno je da je narodna skupština postala najobičnija pijaca, jasno je da se poslanici kupuju javno, bez ikakvog straha od eventualne krivične odgovornosti, ali ipak je činjenica da ti neko otme (kupi) 15 ili 20 % poslanika više nego zabrinjavajuća.

ODGOVORITE
Name

Franjo

18.05.2017 20:13

Kako to mislis otme poslanike.Ko to radi?Predsjednik parama vlade.Zasto radi?Da ostane na vlasti sto duze i osigura kriminalom.

Name

Otpisani SDS

19.05.2017 21:47

Da nece maneken Vukota sprijeciti trgovinu poslanika i odbornika, propadanje RS? Boji se svoje sjene, gura hercegovce, slusa grobara SDS-a Ćuzulana, unistio stranku u Banja Luci postavljajuci Stevandiceve i Tadiceve ljude da opet vode glavnu rijec. Spasit se ga Stevandicev Kajkut, Tadicev Petkovic i Sesic... Rusi SDS potpuno, sa Pavicem koketira... Ili ne zna sta radi ili dobro radi za nekog...?

Name

borac

18.05.2017 18:15

Sta je tu cudno tajkuni i mafija su na vlasti i sve se cini da se opljacka i proda sve a onda kud koji.

ODGOVORITE
Name

Hapa

18.05.2017 19:26

Nazovi stvari pravim imenom- LOOOPOVIIi.

Name

sam pao

18.05.2017 18:16

Sm pao sam se ubio.. što bi rekao moj profesor ali koga briga kad je dodik jači i od naroda.

ODGOVORITE
Name

xyz

18.05.2017 18:17

Znao sam da je glup, ali da je ovoliko glup da u Skupštini i pred kamerama javnog rtv servisa prizna da se bavi korupcijom, u ovom slučaju kupovinom poslanika, to zaista nisam mogao ni zamisliti. Pa dokle će nas voditi ovakav glupan, njemu stvarno ne može niko ništa. Fuj.

ODGOVORITE
Name

Ewqk

18.05.2017 19:50

Bas tako javno izadje i rece da je trazio novac ili rece napustice ih dva poslanika tacno se vidi da je diete sa sela da je trgovo stokom pa sad i u stare dane se bavi svercom krupne stoke papaka gori su ti papci sto mu prelaze glupi ispadaju.jadan narod sto glasa za dodika bas mi se gadi seljober dudik.

Name

LAUDA

18.05.2017 18:25

OVO JE STRASNO .FUJ.SRAMOTA ME KAKVO NAS RUKOVODSTVO VODI. TJ. UNISTAVA.

ODGOVORITE
Name

xy

18.05.2017 18:51

Treba mjenjati izborni zakon,ako izadjes iz stranke vrat mandat i zavrsena prica.

ODGOVORITE
Name

Don Kihot

18.05.2017 19:05

Dobro to je javna tajna i u tom pogledu svaka čast, našao je idiote koji niti malo patriotske i nacionalne svijesti nemaju...Zbog toga što ima para i vlada će još koliko hoće jer će papaka sigurno neizmjerno mnogo biti. Neizvjesno je samo kada i u kom trenutrku će se roditi neko kome je važnije da misli na svoju zemlju i narod koji dobro živi od svog rada , ali to je sada neizvjesno..... Takođe je skontao da ima ovaca koje treba i mogu da se šišaju i zbog toga to i radi, čovjek voli da živi hedonistički za ostale ga nije briga...pa birajmo ,a dužna je treća generacija....

ODGOVORITE
Name

žito i kukolj

18.05.2017 19:19

Na žalost više je među Srbima kukolja nego žita,gotovo je nema spasa...Srpska priča je na posljednjoj stranici...ne zanosite se uzmite pare ko god može i odstupnica nemojte vjerovati u idale kao moja generacija...

ODGOVORITE
Name

galeb

18.05.2017 19:19

To nije tajna da je kriminal na svakom milimetru u RS to je javna tajna vec godinama.

ODGOVORITE
Name

braindamaged

18.05.2017 19:44

Opozicija u RS je teska sprdacina, pojma oni nemaju o politici niti o parlamentarizmu. Samo dva primjera iz ove sedmice dovoljna su da se izvrsi pritisak na vladajuce i da se narod pozove na ulicu i generalni strajk, do odrzavanja vanrednih parlamentarnih i predsjednickih izbora. Prvi je jucerasnje glasanje u skupstini o RZR Ljubija, jer nepostojanje vecine za takvu jednu krupnu odluku automatski povlaci za sobom pad Vlade, medjutim u nastupu opozicionih lidera osim ispraznog likovanja, niko ama bas niko to nije ni spomenuo. Drugi dogadjaj je sramno priznanje predsjednika da je ucestvovao u politickoj korupciji i lobiranju za prelazak poslanika iz opozicije u vladajucu vecinu, ovaj skupstinski saziv posle ovolikog broja prelazaka sa jedne na drugu stranu, mesetarenja i kupovine kao na pijaci nema vise ni mrvu legitimiteta, a samim tim i sve odluke takve skupstine su nelegitimne jer ne odrazzavaju volju naroda! Naravno takav zahtjev bi bio moguc kada bi opozicija imala i trunku odgovornosti prema narodu i Republici, koja je ugrozena unutrasnjim politickim mesetarinjama vise nego bilo kojim uticajem spolja. Medjutim opozicija prihvatanjem da ucestvuje u toj saradi i cirkusu daje legitimitet ovim skandaloznim i destruktivnim mesetarenjima i politickoj prostituciji koja se ovakvim ponasanjem uspostavlja kao prihvatljivo i pozeljno ponasanje. Dignitet i integritet svih institucija Republike, pocevsi od Predsjednika, preko Vlade i Skupstine, a samim tim i njen opstanak ovim pijacarskim ponasnjem je pogazen i uvaljan u blato korupcije i ne ucini li se nesto po tom pitanju u skorije vrijeme, od njih nece ostati ni kamen na kamenu! Najgore je sto to niko ama bs niko iz opozicije ne spominje niti se trudi da objasni narodu koje stetne posledice po opstanak Republike ima takvo ponasanje, jer im je bitno da primaju polanicke naknade, sto ce reci da je 90 posto poslanika i pozicije i opozicije potpuno politicki nepismeno i neuko, niti uopste ima pojma o funkcionisanju parlamentarne demokratije kao i o svojoj odgovornosti za ocuvanje Ustava i Zakona!

ODGOVORITE
Name

Njegos

18.05.2017 21:34

Svaka ti cast. Konacno neko pismen, obrazovan i pametan.

Name

DEGOTHIA

19.05.2017 02:13

ODLIČAN KOMENTAR - ALI KOME VIŠE PRIČATI ILI PISATI !!! OVAJ NAROD JE ODLUČIO DA NESTANE SA OVIH PROSTORA, JER OVDE VIŠE NE POSTOJI NORMALNA LJUDSKA ZAJEDNICA. SVAKO SE BRINE SAMO ZA SEBE I NAJVIŠE TRI BLIŽNJA SVOJA, A CIJENA POŠTENJA JE JEDNA "PIVA".

Name

ЖИКА Ж

19.05.2017 09:03

Е МОЈ ЊЕГОШЕ МОЖДА БИ ПИСАО ЋИРИЛИЦОМ, АЛ КАДА БИ ЗНАО. НЕМАШ ТИ ПОЈМА КОЛИКО ЈЕ НАРОД ГЛУП А И ТИ СА ЊИМ.

Name

Kiki

18.05.2017 19:59

Zalosno ijadno. Tesko. Nama sa. Nama.

ODGOVORITE
Name

Riki

18.05.2017 20:04

Ovo je postena kuca.

ODGOVORITE
Name

Ante

18.05.2017 20:07

Vi Srbi i Bosnjaci samo kukate,niste u stanju izabrati vlast koja ce sluziti interesima gradjana,postalo vam sve normalno,sto je ustvari nenormalno.Nas Hrvata u BiH ima najmanje a zivimo najbolje zahvaljujuci vlasti koju biramo.Nije ni ona idealna ali u odnosu na vasu vlast zlatna.Ako tako nastavite,ne pise vam se dobro,zato pamet u glavu na sledecim izborima!

ODGOVORITE
Name

jure

18.05.2017 20:55

....ajde ante gospe ti ne pizdi....

Name

fakat

18.05.2017 21:09

Zato vas je toliko. A svakim danom sve manje, propadate od dobrote.

Name

BOBA

18.05.2017 20:12

OVO DA ZASTUPA NAROD KUPOVINA LIČNI INTERESI KORUPCIJA BITNA JE STRANKA I BITI VOĐA A TI NARODE GLASAJ DRAGO MI JE ŠTO NIKAD NISAM IZAŠLA NA IZBORE VJEROVATNO BI ME GRIZLA SAVJEST ZNAM DA NE MOGU NIŠTA PROMJENITI KAD SE UVJERIM U SUPROTNO MOŽDA IZAĐEM NIKAD NE RECI NIKAD VJEROVATNO IMAM MOZAK JA TO TAKO GLEDAM NIKO ME NE MOŽE RAZUVJERITI.

ODGOVORITE
Name

NAZALOST, OVO JE DOKAZ!

18.05.2017 20:24

DA JE ONAJ DIO NARODA, KOJI GLASA ZA OVAKVE SPODOBE - NISTA DRUGO NEGO OBICNA STOKA!

ODGOVORITE
Name

realno

18.05.2017 20:33

Niko ozbiljan neće više s Milom.

ODGOVORITE
Name

vss

18.05.2017 21:14

Mene interesuje da li su oni svjesni svoje poremećenosti. Mislim da nisu.

ODGOVORITE
Name

Alo!!!!!

18.05.2017 22:01

Kaze Dodik da ga je Stevandić koštao kao Mesi!!! Alo!!! Koje ovdje lud!

Name

Titov Drvar

19.05.2017 11:12

Re za transfer Mesi... Stevandic je ljigavac ko i ujko spiric....Kad su drvarcani bili ljudi i od karaktera i poštenja nikad .....gdje te moze zajebat slagat ukrast i obecat tusu prvi.

Name

Laik

18.05.2017 22:29

E pa ovo je jos jedan u nizu nedjela naseg vodje a odtalim strankama u pamet koga birate za poslanike tj izdajnike od opstinskog pa do najviseg nivoa.evo vam Bn kao jedan od vodecih primjera jer sam iz te sredine i sramota me njihove sramote-ko sve cini lokalnu vlast-da li 1 ili 2 covjeka vrijede,ostalo sve sami koristoljubivi sljam u svim strankama...bahacenje korist laktanje uvlacenje prodaja...e tako i na visem nivou i sta da se ocekuje?! Gospodo draga predsjednici stranaka poradite malo u svojim redovima i onda vam ovaj glavni kupac nece moci prici nit bas drzati u saci jer mu vrijeme istice a on ne preza ni od cega.ja to onako laicki a vi se malo zamislite.

ODGOVORITE
Name

Olja

19.05.2017 00:40

Kriminalac,švercer,lopov.To je predsjednik Srpske.

ODGOVORITE
Name

misslim

19.05.2017 03:12

Sramota me da mi ovakav glupson bude presjednik ali eto ne glasam ja sam ima los glupsona.

ODGOVORITE
Name

nnn

19.05.2017 05:29

Gdin Stanic je poznat u Prnjavoru po sumnjivoj privatizaciji i bogacenju. Ne cudim se da se nudio SNSD-u jer je za njega predugo da bude u opoziciji,siguran sam da je on inicirao razgovore sa Predsjednikom Dodikom. Gdin Predsjednik Dodik je lijepo objasnio da nije zelio i ne zeli da se bavi trgovanjem i kupovinom poslanika, on da to zeli i da se bavi takvim poslovima siguran sam da je to mogao i da uradi. Cist dokaz da se ne bavi tim poslovima je i zadnje glasanje u Skupstini! Ovi iz SDS-a i PDP-a su u stvari papci i preletaci i navikli na mito i korupciju!

ODGOVORITE
Name

???

19.05.2017 07:47

Pa zar takve razgovore voditi u prisustvu novinara. Duduk je providan

Name

Zdrav razum

19.05.2017 06:44

Ovakva budala se radja jednom u 500 godina!!!

ODGOVORITE
Name

Zdrav razum

19.05.2017 07:32

Ovakva budala se radja jednom u 500 godina!!!

ODGOVORITE
Name

Dimerale

19.05.2017 07:55

Pa on i funcionise kupovinom ,placanjem ucjenjivanjem ucjenanama jednom rjeci koruocijom .To svi znaju javna tajna.

ODGOVORITE
Name

Bajtar

20.05.2017 20:59

Koja je cijena poslanika po kg?

ODGOVORITE
Name

realno

21.05.2017 06:10

3.5KM po kg zive vage. A imamo i teletine..