Почеле матурске свечаности

Србац је данас био у знаку  младости, радости и љепоте. Матуранти су прославили завршетак средњошколског образовања и тиме започели овогодишње матурске свечаности. Славили су у школи Центру средњих школа „Петар Кочић“, затим на улицама и кафићима уз пјесму и музику, а  придружили су им се и увијек спремни трубачи. Славље су завршили у популарном кафићу „Дом младих“, иначе омиљеном угоститељском објекту србачке школске омладине у овом граду.

Република Српска 18.05.2017 | 16:51
Почеле матурске свечаности
Ове школске године деведесет и девет србачких матураната завршило је гимназију, школу за економског техничара, аутомеханичара и трговца. Славље поводом пунољетства и завршетка школовања биће настављено 26. маја, када ће матуранти у присуству родбине и осталих градјана у свечаним одијелима продефиловати градом и отпутовати на прославу матурске вечери у ресторану „Лукас“ у Трну.



Свечано дијељење диплома и проглашавање ученика генерације, те додјела награда и признања општине обавиће се 19. јуна.



Неки од њих ће наставити школовање на факултетима, а многи ће покушати пронаћи неки посао. Свјесни су, кажу, да ће то бити веома тешко и да ће тражити прилику да потраже посао у некој од западних земаља. Медјутим, о томе не желе да се оптерећују барем у овим свечарским данима матуре. Након тога, видјеће шта им је чинити у животу пуном, нажалост, препрека и неизвјесности.

(БН/С. К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЖУЋО

19.05.2017 16:26

ЖАО МИ ОВЕ ЈАДНЕ ДЈЕЦЕ КОЈА НЕМАЈУ ПОЈМА ШТА ИХ ЧЕКА. ЈОШ ИХ КОРИСТЕ И ДИРЕКТОРИ ШКОЛА У ДОГОВОРУ СА ГАЗДАМА ХОТЕЛА И РЕСТОРАНА И УЗИМАЈУ ПОСЉЕДЊУ МАРКУ РОДИТЕЉИМА. БОЉЕ ДА СУ ДАЛИ ПАРЕ ЗА КУРС ЊЕМАЧКОГ ЈЕЗИКА И БЈЕЖАЛИ ОДАВДЕ ЗА СВА ВРЕМЕНА. БОЉЕ БИТИ ДОБРО ПЛАЋЕН РОБ У ЕВРОПИ НЕГО БИТИ РОБ ОВДЕ МАФИЈИ И ТАЈКУНИМА ИЗ ВЛАСТИ

ОДГОВОРИТЕ