Počele maturske svečanosti

Srbac je danas bio u znaku  mladosti, radosti i ljepote. Maturanti su proslavili završetak srednjoškolskog obrazovanja i time započeli ovogodišnje maturske svečanosti. Slavili su u školi Centru srednjih škola „Petar Kočić“, zatim na ulicama i kafićima uz pjesmu i muziku, a  pridružili su im se i uvijek spremni trubači. Slavlje su završili u popularnom kafiću „Dom mladih“, inače omiljenom ugostiteljskom objektu srbačke školske omladine u ovom gradu.

Republika Srpska 18.05.2017 | 16:51
Počele maturske svečanosti
Ove školske godine devedeset i devet srbačkih maturanata završilo je gimnaziju, školu za ekonomskog tehničara, automehaničara i trgovca. Slavlje povodom punoljetstva i završetka školovanja biće nastavljeno 26. maja, kada će maturanti u prisustvu rodbine i ostalih gradjana u svečanim odijelima prodefilovati gradom i otputovati na proslavu maturske večeri u restoranu „Lukas“ u Trnu.Svečano dijeljenje diploma i proglašavanje učenika generacije, te dodjela nagrada i priznanja opštine obaviće se 19. juna.Neki od njih će nastaviti školovanje na fakultetima, a mnogi će pokušati pronaći neki posao. Svjesni su, kažu, da će to biti veoma teško i da će tražiti priliku da potraže posao u nekoj od zapadnih zemalja. Medjutim, o tome ne žele da se opterećuju barem u ovim svečarskim danima mature. Nakon toga, vidjeće šta im je činiti u životu punom, nažalost, prepreka i neizvjesnosti.

(BN/S. K.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ŽUĆO

19.05.2017 18:26

ŽAO MI OVE JADNE DJECE KOJA NEMAJU POJMA ŠTA IH ČEKA. JOŠ IH KORISTE I DIREKTORI ŠKOLA U DOGOVORU SA GAZDAMA HOTELA I RESTORANA I UZIMAJU POSLJEDNJU MARKU RODITELJIMA. BOLJE DA SU DALI PARE ZA KURS NJEMAČKOG JEZIKA I BJEŽALI ODAVDE ZA SVA VREMENA. BOLJE BITI DOBRO PLAĆEN ROB U EVROPI NEGO BITI ROB OVDE MAFIJI I TAJKUNIMA IZ VLASTI

ODGOVORITE