Кузмићи страхују од деложације

Радомир Кузмић из бањалучког насеља Чесма рекао је да он и укућани страхују да ће завршити на улици без крова над главом.

Република Српска 18.05.2017 | 15:10
Кузмићи страхују од деложације
Кузмић се осми дан налази на платоу испред Храма Христа Спаситеља, преко пута Палате Републике, и тражи да га прими предсједник Српске Милорад Додик, како би му испунио раније дато обећање у вези са рјешавањем стамбеног питања.

"Желим да ми предсједник јасно каже да ли намјерава да испуни раније дато обећање?", рекао је Кузмић Срни.



Он је навео да му је прошле године на састанку у Министарству за избјеглице и расељена лица Републике Српске обећано да ће му помоћи у изградњи породичне куће у оквиру међународног програма трајног стамбеног збрињавања, уз услов да посједује "комад земље у власништву у Бањалуци".

"Немам средстава да купим плац, због чега не могу да испуним услов да ми помогне Министарство за избјеглице и расељена лица", каже Кузмић.

Кузмић, који је био борац Војске Републике Српске, изразио је жаљење што је, како каже, у његовом случају изостала подршка Градске и Републичке Борачке организације јер њихови представници нису нашли за сходно да утичу на институције власти да буде ријешен његов проблем.

Основни суд у Бањалуци одгодио је 30. марта до даљег деложацију породице Радомира Кузмића из куће у бањалучком насељу Чесма, коју је мијењао за своју имовину у Хрватској, јер је Кузмић запријетио да ће запалити кућу плинским боцама.

Кузмић је избјеглица из Хрватске, а 1992. године мијењао је своју имовину у Славонском Кобашу, у општини Славонски Брод, за имовину Драгомира Будише у бањалучком насељу Чесма.

Породица Будиша је 2003. године затражила поништавање уговора о замјени некретнина, што је Основни суд у Бањалуци прихватио, а имање породице Кузмић у Славонском Кобашу је потпуно уништено и немају гдје да се врате.

Кузмић је протестовао пред Основним судом у Бањалуци, а 2009. године је ступио у двадесетодневни штрајк глађу пред Народном скупштином Републике Српске због одлуке бањалучког Окружног суда да потврди пресуду Основног суда којом се поништава уговор о замјени некретнина.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дада

18.05.2017 13:38

Да је Радисиц у питању било бих ријесено давно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

18.05.2017 14:48

ИМАМ ИСТИ ПРОБЛЕМ...А ДОБИО.БОСЊАКЕ ЦАК И НА ВРХОВНОМ СУДУ....ОПЕТ МЕ ТУЗИЛИ..НЕЗНАМ ИМА ЛИ КРАЈА ОВОМ ЛУДИЛУ?? УЛОЗИО САМ ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА МАРАКА У ОБЈЕКАТ..ПРАВИО СЕБИ.ДА МИ БУДЕ БОЉЕ И УГОДНИЈЕ....А САД ОНИ БИ СЕ КО БИВА МАЛО ВРАТИЛИ...МА СВЕ ЦУ ЗАПАЛИТИ..И СЕБЕ И КУЦУ..ПА НЕК Ј... МАЈ..

Name

ДВ

18.05.2017 17:30

Кузмицима је најприје требало вратити његову имовину, он није дупли корисник.

Name

Анастасиа

19.05.2017 09:34

Како је ова земља трула. Судство је канализација. Корупцирани демони. Доци це неко и вама у крај. Суд у Р.Сумској је стварно сума.

Name

коректан

19.05.2017 09:22

Суд у РС је корупциран. СРАМ да вас буде. Суд одлуци, али страна која је изгубила и даље те тузака ...Треба некога тамо скењати ПОД хитно. Судство у Р Сумској јесте вредоно нули.

ОДГОВОРИТЕ