Kuzmići strahuju od deložacije

Radomir Kuzmić iz banjalučkog naselja Česma rekao je da on i ukućani strahuju da će završiti na ulici bez krova nad glavom.

Republika Srpska 18.05.2017 | 15:10
Kuzmići strahuju od deložacije
Kuzmić se osmi dan nalazi na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja, preko puta Palate Republike, i traži da ga primi predsjednik Srpske Milorad Dodik, kako bi mu ispunio ranije dato obećanje u vezi sa rješavanjem stambenog pitanja.

"Želim da mi predsjednik jasno kaže da li namjerava da ispuni ranije dato obećanje?", rekao je Kuzmić Srni.



On je naveo da mu je prošle godine na sastanku u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske obećano da će mu pomoći u izgradnji porodične kuće u okviru međunarodnog programa trajnog stambenog zbrinjavanja, uz uslov da posjeduje "komad zemlje u vlasništvu u Banjaluci".

"Nemam sredstava da kupim plac, zbog čega ne mogu da ispunim uslov da mi pomogne Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica", kaže Kuzmić.

Kuzmić, koji je bio borac Vojske Republike Srpske, izrazio je žaljenje što je, kako kaže, u njegovom slučaju izostala podrška Gradske i Republičke Boračke organizacije jer njihovi predstavnici nisu našli za shodno da utiču na institucije vlasti da bude riješen njegov problem.

Osnovni sud u Banjaluci odgodio je 30. marta do daljeg deložaciju porodice Radomira Kuzmića iz kuće u banjalučkom naselju Česma, koju je mijenjao za svoju imovinu u Hrvatskoj, jer je Kuzmić zaprijetio da će zapaliti kuću plinskim bocama.

Kuzmić je izbjeglica iz Hrvatske, a 1992. godine mijenjao je svoju imovinu u Slavonskom Kobašu, u opštini Slavonski Brod, za imovinu Dragomira Budiše u banjalučkom naselju Česma.

Porodica Budiša je 2003. godine zatražila poništavanje ugovora o zamjeni nekretnina, što je Osnovni sud u Banjaluci prihvatio, a imanje porodice Kuzmić u Slavonskom Kobašu je potpuno uništeno i nemaju gdje da se vrate.

Kuzmić je protestovao pred Osnovnim sudom u Banjaluci, a 2009. godine je stupio u dvadesetodnevni štrajk glađu pred Narodnom skupštinom Republike Srpske zbog odluke banjalučkog Okružnog suda da potvrdi presudu Osnovnog suda kojom se poništava ugovor o zamjeni nekretnina.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dada

18.05.2017 13:38

Da je Radisic u pitanju bilo bih rijeseno davno...

ODGOVORITE
Name

xxl

18.05.2017 14:48

IMAM ISTI PROBLEM...A DOBIO.BOSNJAKE CAK I NA VRHOVNOM SUDU....OPET ME TUZILI..NEZNAM IMA LI KRAJA OVOM LUDILU?? ULOZIO SAM DESETINE HILJADA MARAKA U OBJEKAT..PRAVIO SEBI.DA MI BUDE BOLJE I UGODNIJE....A SAD ONI BI SE KO BIVA MALO VRATILI...MA SVE CU ZAPALITI..I SEBE I KUCU..PA NEK J... MAJ..

Name

DV

18.05.2017 17:30

Kuzmicima je najprije trebalo vratiti njegovu imovinu, on nije dupli korisnik.

Name

Anastasia

19.05.2017 09:34

Kako je ova zemlja trula. Sudstvo je kanalizacija. Korupcirani demoni. Doci ce neko i vama u kraj. Sud u R.Sumskoj je stvarno suma.

Name

korektan

19.05.2017 09:22

Sud u RS je korupciran. SRAM da vas bude. Sud odluci, ali strana koja je izgubila i dalje te tuzaka ...Treba nekoga tamo skenjati POD hitno. Sudstvo u R Sumskoj jeste vredono nuli.

ODGOVORITE