Костић купује приморске хотеле

Српски бизнисмен Миодраг Костић Коле најавио је куповину чак пет хотела на црногорском приморју, за шта ће морати да издвоји између 80 и 100 милиона евра, пише "Информер".

Регион 18.05.2017 | 13:50
Костић купује приморске хотеле
Костић је, према писању "Информера", најавио куповину хотела "Словенска плажа", "Могрен" и "Александар" у Будви, као и "Палас" и "Кастел Ластва" у Петровцу.

Како се процењује, Костића ће то задовољство коштати и до 100 милиона евра.

Ти хотели припадају групацији "Будванска ривијера", у којој Костићева "МК група" већ има 15 одсто акција. Исто толико, додаје се, има и компанија "Стратекс" америчког бизнисмена Нила Емилфарба, док је већински власник држава Црна Гора, која има 55 одсто акција.

Костић је за црногорске "Вијести" изјавио да би радо улагао у туризам у Црној Гори и да његова "МК група" има амбициозне планове.

"Спајањем хотела "Словенска плажа" са најсавременијим концептом будванске марине, луксузним шеталиштем и формирањем потпуно нове плаже по највишим светским стандардима, била би прекинута досадашња традиција грађења квадрата без икаквих додатних садржаја", рекао је Костић.

Додао је да је том хотелском комплексу неопходан и конгресни центар који би омогућио рад хотела, али и живот целог града 365 дана у години. Тиме би се, оценио је, привукли сви туристи који имају високу куповну моћ и обезбедило позиционирање Будве на светској туристичкој мапи током целе године.

Костић је, наводи се, рекао да му је циљ да од будванских хотела направи луксузна летовалишта и прекине праксу бесциљне градње.

"Информер" пише да је Костић заинтересован и за приватизацију Института за физикалну медицину "Др Симо Милошевић" у Иагалу.

(Информер)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ево га

18.05.2017 17:04

Сад це Коле да глуми Ивицу.Стице до марице.Ивица је Тодориц.Марица је ауто.Луди Балкан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

18.05.2017 17:14

Џаба му. Више од двадесет година се не купам у будванским фекалијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦЦЦ

19.05.2017 07:33

БОЉЕ ТИ ЈЕ ДА ДАШ ПАРЕ ЛОБИСТИМА ДА ЛОБИРАЈУ БОЉУ ПОЗИЦИЈУ ЗА СРБИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ