Kostić kupuje primorske hotele

Srpski biznismen Miodrag Kostić Kole najavio je kupovinu čak pet hotela na crnogorskom primorju, za šta će morati da izdvoji između 80 i 100 miliona evra, piše "Informer".

Region 18.05.2017 | 13:50
Kostić kupuje primorske hotele
Kostić je, prema pisanju "Informera", najavio kupovinu hotela "Slovenska plaža", "Mogren" i "Aleksandar" u Budvi, kao i "Palas" i "Kastel Lastva" u Petrovcu.

Kako se procenjuje, Kostića će to zadovoljstvo koštati i do 100 miliona evra.

Ti hoteli pripadaju grupaciji "Budvanska rivijera", u kojoj Kostićeva "MK grupa" već ima 15 odsto akcija. Isto toliko, dodaje se, ima i kompanija "Strateks" američkog biznismena Nila Emilfarba, dok je većinski vlasnik država Crna Gora, koja ima 55 odsto akcija.

Kostić je za crnogorske "Vijesti" izjavio da bi rado ulagao u turizam u Crnoj Gori i da njegova "MK grupa" ima ambiciozne planove.

"Spajanjem hotela "Slovenska plaža" sa najsavremenijim konceptom budvanske marine, luksuznim šetalištem i formiranjem potpuno nove plaže po najvišim svetskim standardima, bila bi prekinuta dosadašnja tradicija građenja kvadrata bez ikakvih dodatnih sadržaja", rekao je Kostić.

Dodao je da je tom hotelskom kompleksu neophodan i kongresni centar koji bi omogućio rad hotela, ali i život celog grada 365 dana u godini. Time bi se, ocenio je, privukli svi turisti koji imaju visoku kupovnu moć i obezbedilo pozicioniranje Budve na svetskoj turističkoj mapi tokom cele godine.

Kostić je, navodi se, rekao da mu je cilj da od budvanskih hotela napravi luksuzna letovališta i prekine praksu besciljne gradnje.

"Informer" piše da je Kostić zainteresovan i za privatizaciju Instituta za fizikalnu medicinu "Dr Simo Milošević" u Iagalu.

(Informer)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Evo ga

18.05.2017 17:04

Sad ce Kole da glumi Ivicu.Stice do marice.Ivica je Todoric.Marica je auto.Ludi Balkan.

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

18.05.2017 17:14

Džaba mu. Više od dvadeset godina se ne kupam u budvanskim fekalijama.

ODGOVORITE
Name

CCCC

19.05.2017 07:33

BOLJE TI JE DA DAŠ PARE LOBISTIMA DA LOBIRAJU BOLJU POZICIJU ZA SRBIJU.

ODGOVORITE