МУП неће Гробаре на улици, Партизан тражи пехар!

Првак Србије за сезону 2016/17. биће познат у недељу, 21. маја, тек када се заврше утакмице последњег 37. кола Суперлиге (почетак 18. 30 сати).

Фудбал 18.05.2017 | 13:30
МУП неће Гробаре на улици, Партизан тражи пехар!
Драма до последњег минута, неко би то иронично прокоментарисао „као у свим озбиљним и квалитетним шампионатима“.

Партизан (55) је корак ближе шампионском пехару, јер има три бода више у односу на другопласирану Црвену звезду (52) и одговара му и нерешен резултат на домаћем терену против Младости из Лучана да би се попео на трон. Црвено-белима, с друге стране, против Радничког из Ниша остаје да победе и надају се чуду у Хумској, с обзиром да су Лучанци квалитет доказали тако што су заузели место које води у квалификације за Лигу Европе.

Прва ствар која је битна када је у питању последње коло Суперлиге јесте та да ће се утакмице играти у исто време и на истом месту – Топчидерском брду. Проблем је само што ће Делије да буду на стадиону „Рајко Митић“, док би Гробари могли да остану испред стадиона у Хумској, који је закључала Дисциплинска комисија ФСС због погрдних скандирања у мечу са Војводином.

У полицији су нам незванично рекли да ће они предложити да се Гробари пусте, ипак, на стадион, јер је много теже обезбедити овакве скупове када су навијачи на отвореном.

Друга варијанта је да се Гробарима забрани окупљање испред стадиона, што није био случај у претпрошлом колу против Вождовца.

Уколико Дисциплинска комисија ФСС данас не буде расправљала о Партизану, а казна не буде ублажена, нема сумње да ће црно-бели поново позвати своје навијаче испред стадиона како би заједно прославили евентуално освајање шампионске титуле.

Пракса је и да се пехар преда шампиону на крају сезоне и остаје до после подне отворено питање да ли ће он да буде уручен црно-белим без публике и присуства сведока.

Заједница клубова Суперлиге је преузела шампионски пехар од Црвене звезде, а у Партизану кажу да ће затражити од Суперлигаша да се он у недељу пре утакмице донесе у Хумску.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар