MUP neće Grobare na ulici, Partizan traži pehar!

Prvak Srbije za sezonu 2016/17. biće poznat u nedelju, 21. maja, tek kada se završe utakmice poslednjeg 37. kola Superlige (početak 18. 30 sati).

Fudbal 18.05.2017 | 13:30
MUP neće Grobare na ulici, Partizan traži pehar!
Drama do poslednjeg minuta, neko bi to ironično prokomentarisao „kao u svim ozbiljnim i kvalitetnim šampionatima“.

Partizan (55) je korak bliže šampionskom peharu, jer ima tri boda više u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu (52) i odgovara mu i nerešen rezultat na domaćem terenu protiv Mladosti iz Lučana da bi se popeo na tron. Crveno-belima, s druge strane, protiv Radničkog iz Niša ostaje da pobede i nadaju se čudu u Humskoj, s obzirom da su Lučanci kvalitet dokazali tako što su zauzeli mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Prva stvar koja je bitna kada je u pitanju poslednje kolo Superlige jeste ta da će se utakmice igrati u isto vreme i na istom mestu – Topčiderskom brdu. Problem je samo što će Delije da budu na stadionu „Rajko Mitić“, dok bi Grobari mogli da ostanu ispred stadiona u Humskoj, koji je zaključala Disciplinska komisija FSS zbog pogrdnih skandiranja u meču sa Vojvodinom.

U policiji su nam nezvanično rekli da će oni predložiti da se Grobari puste, ipak, na stadion, jer je mnogo teže obezbediti ovakve skupove kada su navijači na otvorenom.

Druga varijanta je da se Grobarima zabrani okupljanje ispred stadiona, što nije bio slučaj u pretprošlom kolu protiv Voždovca.

Ukoliko Disciplinska komisija FSS danas ne bude raspravljala o Partizanu, a kazna ne bude ublažena, nema sumnje da će crno-beli ponovo pozvati svoje navijače ispred stadiona kako bi zajedno proslavili eventualno osvajanje šampionske titule.

Praksa je i da se pehar preda šampionu na kraju sezone i ostaje do posle podne otvoreno pitanje da li će on da bude uručen crno-belim bez publike i prisustva svedoka.

Zajednica klubova Superlige je preuzela šampionski pehar od Crvene zvezde, a u Partizanu kažu da će zatražiti od Superligaša da se on u nedelju pre utakmice donese u Humsku.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar