Малага у великој дилеми пред меч са Реалом!

Победи Реал и узми 600. 000 или изгуби и узми милионче?! Шта изабрати?

Фудбал 20.05.2017 | 11:30
Малага у великој дилеми пред меч са Реалом!
Одлука о шампиону Шпаније пашће тек у последњем колу Примере у недељу увече, а очи целокупне светске јавности биће упрте ка Малаги и чувеној Ла Росаледи на којој гостује лидер Реал из Мадрида. 

Пошто Краљевски клуб има три бода предности над Барселоном на табели, јасно је да је потребан пораз екипе Зинедина Зидана како би им Каталонци преотели титулу. Малага није мачји кашаљ, победила је недавно на свом терену управо Барселону са 2:0 и тиме јој фактички избила три бода, а да ли ће им сада узвратити?

Занимљиво је да се фудбалери са југа Шпаније налазе у занимљивој ситуацији, неко би рекао вин-вин, али је она мало и питање части и морала. Јер, какав год исход меча са Реалом да буде, Малага ће сигурно напунити касу, само је питање шта јој је драже. Победа за част или пораз.

Наиме, према пропозицијама у Примери, сваки клуб који заврши у топ 10 на табели добија аутоматски бонус од 600.000 евра. Да би се Малага нашла у том друштву потребна јој је само победа над Реалом, а тешко да би до те премије могли и ремијем.

С друге стране, не треба заборавити ни клаузулу из уговора о продаји Иска када је између челника Реала и Малаге договорено да мадридски тим уплати 1.000.000 евра бонуса чим се сјајни везиста окити шампионском титулом у белом дресу, па испада да баш Малага стоји сама себи на путу од те премије.

Дакле, на једној стеани 600.000 евра и могуће поштовање целог фудбалског света на фер-плеју, а на другој је нешто већа лова која ће им свакако лепо доћи за попуну клупског буџета. Шта изабрати?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар