Malaga u velikoj dilemi pred meč sa Realom!

Pobedi Real i uzmi 600. 000 ili izgubi i uzmi milionče?! Šta izabrati?

Fudbal 20.05.2017 | 11:30
Malaga u velikoj dilemi pred meč sa Realom!
Odluka o šampionu Španije pašće tek u poslednjem kolu Primere u nedelju uveče, a oči celokupne svetske javnosti biće uprte ka Malagi i čuvenoj La Rosaledi na kojoj gostuje lider Real iz Madrida. 

Pošto Kraljevski klub ima tri boda prednosti nad Barselonom na tabeli, jasno je da je potreban poraz ekipe Zinedina Zidana kako bi im Katalonci preoteli titulu. Malaga nije mačji kašalj, pobedila je nedavno na svom terenu upravo Barselonu sa 2:0 i time joj faktički izbila tri boda, a da li će im sada uzvratiti?

Zanimljivo je da se fudbaleri sa juga Španije nalaze u zanimljivoj situaciji, neko bi rekao vin-vin, ali je ona malo i pitanje časti i morala. Jer, kakav god ishod meča sa Realom da bude, Malaga će sigurno napuniti kasu, samo je pitanje šta joj je draže. Pobeda za čast ili poraz.

Naime, prema propozicijama u Primeri, svaki klub koji završi u top 10 na tabeli dobija automatski bonus od 600.000 evra. Da bi se Malaga našla u tom društvu potrebna joj je samo pobeda nad Realom, a teško da bi do te premije mogli i remijem.

S druge strane, ne treba zaboraviti ni klauzulu iz ugovora o prodaji Iska kada je između čelnika Reala i Malage dogovoreno da madridski tim uplati 1.000.000 evra bonusa čim se sjajni vezista okiti šampionskom titulom u belom dresu, pa ispada da baš Malaga stoji sama sebi na putu od te premije.

Dakle, na jednoj steani 600.000 evra i moguće poštovanje celog fudbalskog sveta na fer-pleju, a na drugoj je nešto veća lova koja će im svakako lepo doći za popunu klupskog budžeta. Šta izabrati?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar