Дошло је и то вријеме...!

Панцер из Дортмунда за 20. 000. 000 евра иде у Хофенхајм! Репрезентативац Немачке из Борусије мења репрезентативца који иде у Бајерн.

Фудбал 20.05.2017 | 11:00
Дошло је и то вријеме...!
Хофенхајм се озбиљно припрема за прво учешће у Лиги шампиона. Иако још не знају да ли ће директно у елитно такмичење или преко квалификација, у малом клубу желе да што јачи дочекају следећу сезону. Према устаљеном моделу осталих великих немачких клубова, решили су да главни посао у прелазном рок заврше пре него што пијаци и почне.

Према писању Билда, Хофенхајм је договорио долазак најскупљег појачања у историји клуба. И то члана шампионске генерације Немачке са Мондијала у Бразилу - штопера Матијаса Гинтера из Борусије Дортмунд!

Дошло је и то време да Хофенхајм купује репрезентативце из Дортмунда…

Биће то убедљиво најскупље појачање у историји клуба с обзиром да је досадашњи рекордер Андреј Крамарић плаћен 10.000.00 евра. Хофенхајм ће Борусији за Гинтера искреширати око 20.000.000 евра, јавља Билд! Доводи га као замену за Никласа Зулеа који се наредног лета сели у Бајерн из Минхена.  

Гинтер је репрезентативац Немачке и ове сезоне најстандарднији играч у одбрани Борусије. Одиграо је 28 мечева у Бундеслиги, у првој постави почео чак 25 али никада није изгледао као миљеник Томаса Тухела.  Дошао је као велики таленат немачког фудбала из Фрајбурга са статусом репрезентативца Немачке, али у Борусији никада није успео да се наметне као командант одбране иако је добио довољно прилика.

Откако је постало јасно да је Борусија Дортмунд за 12.000.000 евра капарисала ОмераТопрака из Леверкузена за следеће лето, почело је да се шушка о одласку Гинтера. Хофенхајм није желео да чека много и решио је да немачког репрезентативца доведе као замену за Зулеа који је за 20.000.000 евра продат Бајерну. Гинтер и Хофенхајм су већ све дговорили, остаје још да Борусија да зелено светло за још један велики трансфер у Бундеслиги… 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар