Došlo je i to vrijeme...!

Pancer iz Dortmunda za 20. 000. 000 evra ide u Hofenhajm! Reprezentativac Nemačke iz Borusije menja reprezentativca koji ide u Bajern.

Fudbal 20.05.2017 | 11:00
Došlo je i to vrijeme...!
Hofenhajm se ozbiljno priprema za prvo učešće u Ligi šampiona. Iako još ne znaju da li će direktno u elitno takmičenje ili preko kvalifikacija, u malom klubu žele da što jači dočekaju sledeću sezonu. Prema ustaljenom modelu ostalih velikih nemačkih klubova, rešili su da glavni posao u prelaznom rok završe pre nego što pijaci i počne.

Prema pisanju Bilda, Hofenhajm je dogovorio dolazak najskupljeg pojačanja u istoriji kluba. I to člana šampionske generacije Nemačke sa Mondijala u Brazilu - štopera Matijasa Gintera iz Borusije Dortmund!

Došlo je i to vreme da Hofenhajm kupuje reprezentativce iz Dortmunda…

Biće to ubedljivo najskuplje pojačanje u istoriji kluba s obzirom da je dosadašnji rekorder Andrej Kramarić plaćen 10.000.00 evra. Hofenhajm će Borusiji za Gintera iskreširati oko 20.000.000 evra, javlja Bild! Dovodi ga kao zamenu za Niklasa Zulea koji se narednog leta seli u Bajern iz Minhena.  

Ginter je reprezentativac Nemačke i ove sezone najstandardniji igrač u odbrani Borusije. Odigrao je 28 mečeva u Bundesligi, u prvoj postavi počeo čak 25 ali nikada nije izgledao kao miljenik Tomasa Tuhela.  Došao je kao veliki talenat nemačkog fudbala iz Frajburga sa statusom reprezentativca Nemačke, ali u Borusiji nikada nije uspeo da se nametne kao komandant odbrane iako je dobio dovoljno prilika.

Otkako je postalo jasno da je Borusija Dortmund za 12.000.000 evra kaparisala OmeraTopraka iz Leverkuzena za sledeće leto, počelo je da se šuška o odlasku Gintera. Hofenhajm nije želeo da čeka mnogo i rešio je da nemačkog reprezentativca dovede kao zamenu za Zulea koji je za 20.000.000 evra prodat Bajernu. Ginter i Hofenhajm su već sve dgovorili, ostaje još da Borusija da zeleno svetlo za još jedan veliki transfer u Bundesligi… 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar