Инцко подноси извјештај СБ

Високи представник у БиХ Валентин Инцко поднијеће данас у Њујорку извјештај Савјету безбједности УН о БиХ.

Босна и Херцеговина 18.05.2017 | 07:42
Инцко подноси извјештај СБ
Из ОХР-а је саопштено да ће се Инцко, након подношења 51. извјештаја о БиХ у Савјету безбједности УН, састати са неколико сталних представника земаља чланица УН.

Инцко је још једном позвао власти у БиХ на свим нивоима "да се фокусирају на пут који БиХ води ка ЕУ" и да у том смислу убрзају своје активности.

Његова порука властима у БиХ је да што боље искористе предстојећи период да би показали бирачима да могу напорно да раде како би обезбиједили бољу будућност и спровели конкретне реформе с циљем побољшања ситуације у БиХ.

Наводећи да БиХ наставља да предузима напоре на путу ка евроатлантским интеграцијама, Инцко је истакао да се, упркос овим позитивним напорима, БиХ у протеклих шест мјесеци суочила и са неким изазовима који су наведени у извјештају.

Када је ријеч о предстојећим општим изборима 2018. године, Инцко сматра да органи власти у БиХ морају да обезбиједе испуњење свих услова који су потребни за несметано одржавање избора и што бржу имплементацију изборних резултата.

Инцко ће ове седмице боравити и у Вашингтону, гдје ће се састати са високорангираним званичницима Бијеле куће, Савјета за националну безбједност САД и Стејт департмента, те са члановима Републиканске странке америчког предсједника Доналда Трампа у Конгресу.

Он ће саговорнике да упозна о тренутном развоју политичке ситуације у БиХ, као и са политичким трендовима и перспективом за БиХ.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Није него

18.05.2017 06:07

Па ми смо протекторат, ви, високи преставниче имате апсолутну власт. Ви сте могли да уредите ову државу, али нисте хтјели. Ви сте могли да смјените сваког ко неради добро. Ви држите ову власт која нас уништава на власти. Посматрте, а понекад их новчано и помогнете да би наставили да ово раде, ато је да нестанемо. Ви сте их довели на власт, ви их нећете да смените, као фол ложите се једни надруге, а сви заједно зајебавате овај јадни народ. Сви га систематски пљачкате.Ми нисмо протекторат који сте ви требали мало да дигнете на ноге, ми смо ваша колонија, а то сте хтјели. Увалили сте нам демократију, а знали сте да већина народа на њу није спремна. ВИ СТЕ НАЈОДГОВОРНИЈИ ЗА ОВО ЗЛО ШТО НАС ЈЕ СНАШЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адзенда

18.05.2017 06:28

Браво друзе, све је тацно сто си рекао. Нека поднесе извјестај да сво вријеме није радио ниста него се гостио јагњетином на Угру, заједно за Хиллом. Помогли су банди да нас развале. Не само да су нам унистене фабрике него су друство направили болесним. Њих све треба отјерати а домаце похапсити и привезати пред Боску.

Name

Миа

18.05.2017 06:45

Знаци да је посао добро обављен. Унистење Еx-Yу се сада овим цином приводи крају. Ја бих рекао да је посао добро обављен. Корисни идиоти су добро припомогли.

Name

Борац рс

18.05.2017 06:20

Извјестај треба да садрзи податке И активности на спрецавању куповине гласова на задњим изборима. Колико је било дилера Колико сте одузели пара и за које странке су куповали . Морас оправдати своју плату..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бежи болан..

18.05.2017 08:28

Ако ако, ништа зато. И њему ће прецедник да сложи контраизвјештај. Па има да га анулира, зачепи и потопи, да се пуши пред лицем читавог СБ УН. И ми инцка за трку имамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоја

18.05.2017 09:52

Слободно их известите да овде пљацка на свим нивоима и да нормалан човек који није спреман на то нема овде ста тражити. Казите им и то да је Дејтон мртво сливо, да кантоналне полиције и питика свјесно иду на опструисање повратка становништва и овјеравају печатом етницко чишћење. Ништа нас не чуди ни у том СБ јер кад је Хрватска и Косово онако прошло ваља нам на пут са тим људским правима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новоматицови Комесари

18.05.2017 15:23

Од Новоматицовог прања новца и привилегија зависи шта ће Инцко писати у извјештају. Инцко и Јоханнес Хан су Новоматицови Комесари за проширење криминалне хоботнице АДМИРАЛ. У БиХ су корумпирали и увукли у посао три извођача: Додика,Изетбеговића и Човића. Псто ова тројица уживају радити против свог народа од Инцка,Хана и кримоса који су основали Новоматиц уживају заштиту и чување на функцијама. Да се похвалимо као бољи ентитет,предсједник Додик је први ушао у криминал са Новоматицом и регистровао двије фирме за прање новца:НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо,једноставно има нос за бизнис и то је то.

ОДГОВОРИТЕ