Incko podnosi izvještaj SB

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko podnijeće danas u Njujorku izvještaj Savjetu bezbjednosti UN o BiH.

Bosna i Hercegovina 18.05.2017 | 07:42
Incko podnosi izvještaj SB
Iz OHR-a je saopšteno da će se Incko, nakon podnošenja 51. izvještaja o BiH u Savjetu bezbjednosti UN, sastati sa nekoliko stalnih predstavnika zemalja članica UN.

Incko je još jednom pozvao vlasti u BiH na svim nivoima "da se fokusiraju na put koji BiH vodi ka EU" i da u tom smislu ubrzaju svoje aktivnosti.

Njegova poruka vlastima u BiH je da što bolje iskoriste predstojeći period da bi pokazali biračima da mogu naporno da rade kako bi obezbijedili bolju budućnost i sproveli konkretne reforme s ciljem poboljšanja situacije u BiH.

Navodeći da BiH nastavlja da preduzima napore na putu ka evroatlantskim integracijama, Incko je istakao da se, uprkos ovim pozitivnim naporima, BiH u proteklih šest mjeseci suočila i sa nekim izazovima koji su navedeni u izvještaju.

Kada je riječ o predstojećim opštim izborima 2018. godine, Incko smatra da organi vlasti u BiH moraju da obezbijede ispunjenje svih uslova koji su potrebni za nesmetano održavanje izbora i što bržu implementaciju izbornih rezultata.

Incko će ove sedmice boraviti i u Vašingtonu, gdje će se sastati sa visokorangiranim zvaničnicima Bijele kuće, Savjeta za nacionalnu bezbjednost SAD i Stejt departmenta, te sa članovima Republikanske stranke američkog predsjednika Donalda Trampa u Kongresu.

On će sagovornike da upozna o trenutnom razvoju političke situacije u BiH, kao i sa političkim trendovima i perspektivom za BiH.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Nije nego

18.05.2017 06:07

Pa mi smo protektorat, vi, visoki prestavniče imate apsolutnu vlast. Vi ste mogli da uredite ovu državu, ali niste htjeli. Vi ste mogli da smjenite svakog ko neradi dobro. Vi držite ovu vlast koja nas uništava na vlasti. Posmatrte, a ponekad ih novčano i pomognete da bi nastavili da ovo rade, ato je da nestanemo. Vi ste ih doveli na vlast, vi ih nećete da smenite, kao fol ložite se jedni nadruge, a svi zajedno zajebavate ovaj jadni narod. Svi ga sistematski pljačkate.Mi nismo protektorat koji ste vi trebali malo da dignete na noge, mi smo vaša kolonija, a to ste htjeli. Uvalili ste nam demokratiju, a znali ste da većina naroda na nju nije spremna. VI STE NAJODGOVORNIJI ZA OVO ZLO ŠTO NAS JE SNAŠLO.

ODGOVORITE
Name

adzenda

18.05.2017 06:28

Bravo druze, sve je tacno sto si rekao. Neka podnese izvjestaj da svo vrijeme nije radio nista nego se gostio jagnjetinom na Ugru, zajedno za Hillom. Pomogli su bandi da nas razvale. Ne samo da su nam unistene fabrike nego su drustvo napravili bolesnim. Njih sve treba otjerati a domace pohapsiti i privezati pred Bosku.

Name

Mia

18.05.2017 06:45

Znaci da je posao dobro obavljen. Unistenje Ex-Yu se sada ovim cinom privodi kraju. Ja bih rekao da je posao dobro obavljen. Korisni idioti su dobro pripomogli.

Name

Borac rs

18.05.2017 06:20

Izvjestaj treba da sadrzi podatke I aktivnosti na sprecavanju kupovine glasova na zadnjim izborima. Koliko je bilo dilera Koliko ste oduzeli para i za koje stranke su kupovali . Moras opravdati svoju platu..

ODGOVORITE
Name

Beži bolan..

18.05.2017 08:28

Ako ako, ništa zato. I njemu će precednik da složi kontraizvještaj. Pa ima da ga anulira, začepi i potopi, da se puši pred licem čitavog SB UN. I mi incka za trku imamo.

ODGOVORITE
Name

goja

18.05.2017 09:52

Slobodno ih izvestite da ovde pljacka na svim nivoima i da normalan čovek koji nije spreman na to nema ovde sta tražiti. Kazite im i to da je Dejton mrtvo slivo, da kantonalne policije i pitika svjesno idu na opstruisanje povratka stanovništva i ovjeravaju pečatom etnicko čišćenje. Ništa nas ne čudi ni u tom SB jer kad je Hrvatska i Kosovo onako prošlo valja nam na put sa tim ljudskim pravima.

ODGOVORITE
Name

Novomaticovi Komesari

18.05.2017 15:23

Od Novomaticovog pranja novca i privilegija zavisi šta će Incko pisati u izvještaju. Incko i Johannes Han su Novomaticovi Komesari za proširenje kriminalne hobotnice ADMIRAL. U BiH su korumpirali i uvukli u posao tri izvođača: Dodika,Izetbegovića i Čovića. Psto ova trojica uživaju raditi protiv svog naroda od Incka,Hana i krimosa koji su osnovali Novomatic uživaju zaštitu i čuvanje na funkcijama. Da se pohvalimo kao bolji entitet,predsjednik Dodik je prvi ušao u kriminal sa Novomaticom i registrovao dvije firme za pranje novca:NOVO RS doo i RSA GAMING Doo,jednostavno ima nos za biznis i to je to.

ODGOVORITE