Срби без трофеја, Јуве одбранио Куп!

Фудбалери Јувентуса савладали савладали су Лацио 2:0 на Олимпику и освојили Куп Италије за сезону 2016/2017.  Јувентус подигао први пехар! Фудбалери Јувентуса побједом освојили су Куп Италије и успјешно започели поход на "триплету".  Јувентус - 1/3! Рим је под ногама, следи Италија! Коначан циљ је Европа. . .  Први елемент за Триплету је ту. Чекају се још два. . . !

Фудбал 17.05.2017 | 23:40
Срби без трофеја, Јуве одбранио Куп!
"Стара дама" је погоцима Данија Алвеса и Леонарда Бонучија одбранила трофеј у Купу.

Ово је Јувентусу 12. Куп Италија у историји, те први од могућа три трофеја у овој сезони.

"Стара дама" има четири бода више од Роме два кола пре краја Серије А, а 3. јуна играће у финалу Лиге шампиона са Јувентусом.

У врло отвореном мечу у Риму и домаћин је имао доста шанси за гол, али Кеита, Имобиле, Милинковић-Савић и Андерсон нису успели да савладају Бразилца Нета.

Јуве је повео у 12. минуту ударцем Алвеса у леву страну гола после додавања Сандра, да би Бонучи дуплирао предност већ у 24. након новог центаршута Сандра.

"Стара Дама" је у репризи финала из 2015. године савладала Лацио резултатом 2:0 и освојила Куп Италије, рекордни 12. пут у својој историји.

Екипа Масилимиљана Алегрија успјела је не само да одбрани него и да трећу годину узастопно подигне пехар намијењем освајачу италијанског купа, што никоме прије није пошло за руком.

Црно-бијели још једном су показали супериорност у Италији и головима Алвеша и Бонућија освојили први од три трофеја за које се боре ове сезоне.

Након освајања Купа Италије, већ у недјељу Јувентус ће имати прилику да побједом против аутсајдера Кротонеа освоји Скудето, а 3. јуна играће финале Лиге шампиона против мадридског Реала.

Лацио, за које су играли Сергеј Милинковић Савић, Душан Баста и Сенад Лулић није имао шансе у сриједу увече, иако је играо на домаћем терену, стадиону Олимпико у Риму, који је одређен за домаћина финала.

У екипи Јувентуса није се много осјетило одсуство бх. репрезентативца и најбољег асистента црно-бијелих, Миралема Пјанића, те Кедире. И без њих Јувентус је контролисао средину терена и константно нападао, посебно на старту када је и одлучен меч.

Прву прилику, већ у шестом минуту , ипак, је имао нападач Лација Кеита Балде, али је погодио стативу.

Исто толико минута касније, већ је кажњен за промашај. Прорадила је бразилска веза Алекс Сандро – Дани Алвеш, а оавј други волејом из прве послао је лопту у супротан угао за вођство Јувентуса.

Могао је Јувентус експресно до још једног гола, али голман Лација Стракоша у 14. минуту брани добар шут Дибале са двадесетак метара.

На 2:0 Јувентус је повисио у 25. минуту, а стријелац је био Бонући послије корнера. Овог пута штопер Јувентуса показао је да се осим у скоку добро сналази и у гужви и са пет метара ногом је послао лопту у мрежу Лација.

Најопаснији по гол Нета, који је на овом мечу замијенио Буфона, био је Ћиро Имобиле, али се након његовог покушаја главом у 32. минуту, као ни након покушаја СМС нешто касније мрежа није затресла.

Нето је у неколико наврата одличним интервенцијама оправдао повјерење Алегрија, у 54. минуту одбранио је шут Фелипе Андерсона, а пар минута касније нови покушај Имобилеа.

Упркос вођству Алегри је био бијесан због пропуста своје одбране, која је дозвољавала противнику да се нађе у шанси.

Одличну прилику да омогући убједљивију побједу имао је Игуаин двије минуте прије меча, али је Стракоша одбранио зицер и остало је 2:0.

Након сјајне сезоне навијачи Јувентуса већ виде "триплету" у клупским витринама. Први пехар је стигао... 

Јувентус је победом над Лацијом од 2:0 освојио 12. трофеј Купа Италије у клупској историји. Трећи узастопно... Јувентуова доминација у Италији је брутална. На прагу су треће узастопне дупле круне што никада никоме није пошло за руком! Наредног викедна против Кротонеа би требало да овере и други трофеј у сезони и одбране Скудето. После тога следи битка са Реалом у финалу Лиге шампиона за најуспешнију сезону у историји клуба...

Лацио је имао предност домаћег терена јер се финале играло на Олимпику. Имао је на својој страни и сјану форму у којој се налази у последње време. Али све то је недовољно да би се уздрмали темељи Јувентусове владавине у Италији. Јуве је за мање од пола сата решио питање победника и до краја у свом стилу бранио предност и рутински привео победу крају. 

Распомамљени Дани Алвес који игра у невероватној форми у последње време је у 12. минуту довео Јуве у вођство и утишао Олимпико. Феноменалном дијагоналом га је пронашао земљак Алекс Сандро, а Алвес је ухватио још лепши волеј и поцепао мрежуСтракоше. Само десет минута касније, Јуве је дуплирао. Опет је Алекс Сандро био асистент пошто је спретно са прве стативе после корнера убацио лопту пред гол, а тамо је неумољив био Лео Бонући.

Лацио је био психички убијен, знао је да против Јувентуса нема повратка. Небескоплави су покушавали, стварали шансе, Сергеј Милинковић Савић је пропустио једну сјајну главом, голман Нето је у два наврата сјајним интервенцијама заустављао Имобилеа... Било је то све од Лација.

Јувентус је архивирао први од три зацртана трофеја у сезони.  

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Додо

18.05.2017 06:44

Нисам знао да је Лазио из Србије.

ОДГОВОРИТЕ