Srbi bez trofeja, Juve odbranio Kup!

Fudbaleri Juventusa savladali savladali su Lacio 2:0 na Olimpiku i osvojili Kup Italije za sezonu 2016/2017.  Juventus podigao prvi pehar! Fudbaleri Juventusa pobjedom osvojili su Kup Italije i uspješno započeli pohod na "tripletu".  Juventus - 1/3! Rim je pod nogama, sledi Italija! Konačan cilj je Evropa. . .  Prvi element za Tripletu je tu. Čekaju se još dva. . . !

Fudbal 17.05.2017 | 23:40
Srbi bez trofeja, Juve odbranio Kup!
"Stara dama" je pogocima Danija Alvesa i Leonarda Bonučija odbranila trofej u Kupu.

Ovo je Juventusu 12. Kup Italija u istoriji, te prvi od moguća tri trofeja u ovoj sezoni.

"Stara dama" ima četiri boda više od Rome dva kola pre kraja Serije A, a 3. juna igraće u finalu Lige šampiona sa Juventusom.

U vrlo otvorenom meču u Rimu i domaćin je imao dosta šansi za gol, ali Keita, Imobile, Milinković-Savić i Anderson nisu uspeli da savladaju Brazilca Neta.

Juve je poveo u 12. minutu udarcem Alvesa u levu stranu gola posle dodavanja Sandra, da bi Bonuči duplirao prednost već u 24. nakon novog centaršuta Sandra.

"Stara Dama" je u reprizi finala iz 2015. godine savladala Lacio rezultatom 2:0 i osvojila Kup Italije, rekordni 12. put u svojoj istoriji.

Ekipa Masilimiljana Alegrija uspjela je ne samo da odbrani nego i da treću godinu uzastopno podigne pehar namijenjem osvajaču italijanskog kupa, što nikome prije nije pošlo za rukom.

Crno-bijeli još jednom su pokazali superiornost u Italiji i golovima Alveša i Bonućija osvojili prvi od tri trofeja za koje se bore ove sezone.

Nakon osvajanja Kupa Italije, već u nedjelju Juventus će imati priliku da pobjedom protiv autsajdera Krotonea osvoji Skudeto, a 3. juna igraće finale Lige šampiona protiv madridskog Reala.

Lacio, za koje su igrali Sergej Milinković Savić, Dušan Basta i Senad Lulić nije imao šanse u srijedu uveče, iako je igrao na domaćem terenu, stadionu Olimpiko u Rimu, koji je određen za domaćina finala.

U ekipi Juventusa nije se mnogo osjetilo odsustvo bh. reprezentativca i najboljeg asistenta crno-bijelih, Miralema Pjanića, te Kedire. I bez njih Juventus je kontrolisao sredinu terena i konstantno napadao, posebno na startu kada je i odlučen meč.

Prvu priliku, već u šestom minutu , ipak, je imao napadač Lacija Keita Balde, ali je pogodio stativu.

Isto toliko minuta kasnije, već je kažnjen za promašaj. Proradila je brazilska veza Aleks Sandro – Dani Alveš, a oavj drugi volejom iz prve poslao je loptu u suprotan ugao za vođstvo Juventusa.

Mogao je Juventus ekspresno do još jednog gola, ali golman Lacija Strakoša u 14. minutu brani dobar šut Dibale sa dvadesetak metara.

Na 2:0 Juventus je povisio u 25. minutu, a strijelac je bio Bonući poslije kornera. Ovog puta štoper Juventusa pokazao je da se osim u skoku dobro snalazi i u gužvi i sa pet metara nogom je poslao loptu u mrežu Lacija.

Najopasniji po gol Neta, koji je na ovom meču zamijenio Bufona, bio je Ćiro Imobile, ali se nakon njegovog pokušaja glavom u 32. minutu, kao ni nakon pokušaja SMS nešto kasnije mreža nije zatresla.

Neto je u nekoliko navrata odličnim intervencijama opravdao povjerenje Alegrija, u 54. minutu odbranio je šut Felipe Andersona, a par minuta kasnije novi pokušaj Imobilea.

Uprkos vođstvu Alegri je bio bijesan zbog propusta svoje odbrane, koja je dozvoljavala protivniku da se nađe u šansi.

Odličnu priliku da omogući ubjedljiviju pobjedu imao je Iguain dvije minute prije meča, ali je Strakoša odbranio zicer i ostalo je 2:0.

Nakon sjajne sezone navijači Juventusa već vide "tripletu" u klupskim vitrinama. Prvi pehar je stigao... 

Juventus je pobedom nad Lacijom od 2:0 osvojio 12. trofej Kupa Italije u klupskoj istoriji. Treći uzastopno... Juventuova dominacija u Italiji je brutalna. Na pragu su treće uzastopne duple krune što nikada nikome nije pošlo za rukom! Narednog vikedna protiv Krotonea bi trebalo da overe i drugi trofej u sezoni i odbrane Skudeto. Posle toga sledi bitka sa Realom u finalu Lige šampiona za najuspešniju sezonu u istoriji kluba...

Lacio je imao prednost domaćeg terena jer se finale igralo na Olimpiku. Imao je na svojoj strani i sjanu formu u kojoj se nalazi u poslednje vreme. Ali sve to je nedovoljno da bi se uzdrmali temelji Juventusove vladavine u Italiji. Juve je za manje od pola sata rešio pitanje pobednika i do kraja u svom stilu branio prednost i rutinski priveo pobedu kraju. 

Raspomamljeni Dani Alves koji igra u neverovatnoj formi u poslednje vreme je u 12. minutu doveo Juve u vođstvo i utišao Olimpiko. Fenomenalnom dijagonalom ga je pronašao zemljak Aleks Sandro, a Alves je uhvatio još lepši volej i pocepao mrežuStrakoše. Samo deset minuta kasnije, Juve je duplirao. Opet je Aleks Sandro bio asistent pošto je spretno sa prve stative posle kornera ubacio loptu pred gol, a tamo je neumoljiv bio Leo Bonući.

Lacio je bio psihički ubijen, znao je da protiv Juventusa nema povratka. Nebeskoplavi su pokušavali, stvarali šanse, Sergej Milinković Savić je propustio jednu sjajnu glavom, golman Neto je u dva navrata sjajnim intervencijama zaustavljao Imobilea... Bilo je to sve od Lacija.

Juventus je arhivirao prvi od tri zacrtana trofeja u sezoni.  

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dodo

18.05.2017 06:44

Nisam znao da je Lazio iz Srbije.

ODGOVORITE