Тајни подаци нису дати Русији

Руски предсједник Владимир Путин одбацио је данас наводе да је предсједник САД Доналд Трамп дао повјерљиве податке Русији, оцијенивши их као "политичку шизофренију".

Свијет 17.05.2017 | 15:31
Тајни подаци нису дати Русији
Трамп је оштро критикован у САД пошто су амерички медији објавили да је повјерљиве податке дао руском министру спољних послова Сергеју Лаврову и руском амбасадору у САД Сергеју Кисљаку на састанку прошле недјеље у Бијелој кући.

Путин је на конференцији за новинаре с италијанским премијером Паолом Ђентилонијем, рекао да нема "другог објашњења" зашто се у САД напада Трамп, осим "политичке шизофреније".

Руски предсједник је рекао да је спреман да Конгресу САД преда биљешке Трампових разговора с Лавровим, ако то одобри Бијела кућа.

Путин се нашалио да ће казнити Лаврова зато што те "тајне" није подијелио с њим.

Руски предсједник је на овај начин демантовао свог америчког колегу Доналда Трампа. Трамп је јуче, коментаришући чланак "Вашингтон поста" у којем се тврди да је шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову предао тајне информације током разговора у Бијелој кући, рекао је да је имао пуно право да подијели информације са представницима Русије током преговора.

Као предсједник желио сам да подијелим информације са Русијом (на отвореном састанку у Бијелој кући). Имао сам пуно право да (подијелим) информације о тероризму и безбједности авиолетовима. Уз то, желим да Русија значајно појача своју борбу против ДАЕШ-а и тероризма - написао је Трамп на Твитеру.

Према подацима новинара, те информације су биле толика тајна да су се криле од савезника и биле су доступне само ограниченом броју људи унутар америчких власти.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дзоо

17.05.2017 13:51

Која глупост па неце путко реци јесте дао. Јој сто вас тутабугарин не докрајци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

17.05.2017 14:56

Цуј,руски предсједник стити америцког,невидјена солидарност.Убрзо Трумп одлази,на срецу.

ОДГОВОРИТЕ