Tajni podaci nisu dati Rusiji

Ruski predsjednik Vladimir Putin odbacio je danas navode da je predsjednik SAD Donald Tramp dao povjerljive podatke Rusiji, ocijenivši ih kao "političku šizofreniju".

Svijet 17.05.2017 | 15:31
Tajni podaci nisu dati Rusiji
Tramp je oštro kritikovan u SAD pošto su američki mediji objavili da je povjerljive podatke dao ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu i ruskom ambasadoru u SAD Sergeju Kisljaku na sastanku prošle nedjelje u Bijeloj kući.

Putin je na konferenciji za novinare s italijanskim premijerom Paolom Đentilonijem, rekao da nema "drugog objašnjenja" zašto se u SAD napada Tramp, osim "političke šizofrenije".

Ruski predsjednik je rekao da je spreman da Kongresu SAD preda bilješke Trampovih razgovora s Lavrovim, ako to odobri Bijela kuća.

Putin se našalio da će kazniti Lavrova zato što te "tajne" nije podijelio s njim.

Ruski predsjednik je na ovaj način demantovao svog američkog kolegu Donalda Trampa. Tramp je juče, komentarišući članak "Vašington posta" u kojem se tvrdi da je šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu predao tajne informacije tokom razgovora u Bijeloj kući, rekao je da je imao puno pravo da podijeli informacije sa predstavnicima Rusije tokom pregovora.

Kao predsjednik želio sam da podijelim informacije sa Rusijom (na otvorenom sastanku u Bijeloj kući). Imao sam puno pravo da (podijelim) informacije o terorizmu i bezbjednosti avioletovima. Uz to, želim da Rusija značajno pojača svoju borbu protiv DAEŠ-a i terorizma - napisao je Tramp na Tviteru.

Prema podacima novinara, te informacije su bile tolika tajna da su se krile od saveznika i bile su dostupne samo ograničenom broju ljudi unutar američkih vlasti.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dzoo

17.05.2017 13:51

Koja glupost pa nece putko reci jeste dao. Joj sto vas tutabugarin ne dokrajci.

ODGOVORITE
Name

popara

17.05.2017 14:56

Cuj,ruski predsjednik stiti americkog,nevidjena solidarnost.Ubrzo Trump odlazi,na srecu.

ODGOVORITE