Евровизија: РТС одбио Милицу

Радио-телевизија Србије и челници који су одлучивали о томе кога ће послати на Евросонг у Кијев одбили су Милицу Тодоровић која им се представила са песмом “Селотејп”!

Србија 17.05.2017 | 10:24
Евровизија: РТС одбио Милицу
Аутор Миличине песме Бобан Петровић сматрао је да би са овом песмом Србија ушла у финале, док је продуцент “Гранда” Жика Јакшић био убеђен да би Милица била пун погодак.

"Жика Јакшић сматрао је да би Милица била пун погодак на Евросонгу, што због сјајног вокала, што због лепог изгледа и феноменалног утиска који оставља својом игром. Он јој је предложио да отпева `Селотејп` и договор је био да је у Кијеву изведе на српском језику. Чак три месеца се радило на томе, а Милица је била пуна ентузијазма", открива извор близак Милици.

Међутим, када је песма “Селотејп” дошла до уреднице забавног програма РТС Оливере Ковачевић – она ју је одбила.

"РТС је потрошио око 150.000 евра на Евросонг, а да је Тодоровићева отишла у Украјину, уштедео би се већи део тог новца.  Песма је дуго и пажљиво припремана, са идејом да задовољи домаће, али и светске музичке трендове. Милица је у зениту популарности, има квалитетан вокал и позната је у дијаспори, која гласа за нашег представника", рекао је аутор песме Петровић, који је 2013. године са песмом “Дуга у твојим очима”, коју је извела Сашка Јанковић, заузео треће место на званичном избору за Песму Евровизије РТС.

Иначе, ово оштро демантује тврдње Ковачевићеве која је истакла како су са РТС звали наше велике звезде, али да нико није хтео да иде. Оља је и сама потврдила да Милица јесте имала песму, а онда је открила разлог из ког је одбијена.

"Наш селективни жири од 30 музичких уредника са Радио Београда и телевизије преслушао је ту нумеру. Према гласовима жирија оцењена је као неадекватна, те се нашла на последњем месту", рекла је Оливера Ковачевић.

Извор: Информер

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

оља

17.05.2017 08:57

Наравно да це одбити. Требало би јос и ту да гледамо певаљке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ комуниста

17.05.2017 09:28

Ма да а ова је умјетница,а сигурно зато што пјева на Енглеском.Чуј 30 музички уредника, па Србија нема 30 правих аутора(Ковач, Јоксимовић, Бреговић и можда још једно 10 маx.)

Name

ДартхИнВадер

17.05.2017 10:56

Доста Гранда. Онај монголоид је једном био и доста вас више. Послије ратова и политичара криминалаца ви сте следећи који су криви за декаденцију овог друштва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

17.05.2017 11:22

Мозе ли ми неко реци ста је отпјевала Тијана, тј. о цему говоре реци у пјесми? Има ли неки званицни превод бар онако сустински? Има ли ста глупље на тој Еуровизији неко да неко претставља своју земљу на страном језику и то 80 % на енглеском а сами британци немају никакав успјех на еуровизији. Није ми јасно засто форсирају пјесме на том језику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАЈА

19.05.2017 11:21

,,Волела бих да знам, када сам изгубила Када то није било повратка Прешла сам линију Али обожавам то што ми радиш Како ме вртиш У висинама Нећу се спуштати Нека ме неко спаси вечерас Имам осећај да сам доживотно осуђена Потпуно се препуштам Потпуно сам се препустила Потпуно се препуштам Немам куд, заљубљена сам до ушију Свака твоја реч на мене делује Потпуно се препуштам Потпуно сам се препустила Потпуно се препуштам Љубав као да није разумна Освојио си ми срце Нисам могла да се одбраним Како ме вртиш У висинама Нећу се спуштати

Name

Вип-тетка

19.05.2017 18:06

Брука би била јос веца да је ова прихвацена.

Name

Затворено на Yоутубу

17.05.2017 20:01

Цисто сумњам да је то она урадила. Неко је покусао да јој затвори уста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

19.05.2017 08:49

Наса песма је била феноменална, представница исто тако у сваком смислу-од интерпретације и стајлинга до комуникације са медијима . То што од Марије не постижемо неки већи успех , е то је нека посебна прича. Мишљења сам да политика има велики удео приликом гласања било публике било жирија. Исто тако сматрам да је ове године победила најлепша песма.

ОДГОВОРИТЕ