Јокан и Фулам без Премијер лиге!

Јокану судије украле Вембли! Фулам поражен у Редингу у реваншу полуфинала плеј-офа (1:0) после спорног једанаестерца! 

Фудбал 17.05.2017 | 09:30
Јокан и Фулам без Премијер лиге!
Јокановићев Фулам поражен је у реваншу минималним резултатом (1:0), па су плаво-бели обезбедили финале на ’Вемблију’ са укупних 2:1.

Стрелац јединог гола био је Керморгант у 49. минуту, када је искористио једанаестерац који је скривио Калас играњем руком у казненом простору.

Претходно су обе екипе имале по неколико прилика, а у другом полувремену Фулам није успео да реализује неколико изузетних прилика. Најбољу је пропустио Лукас Пјазон средином наставка, када је голман Ал Хабси изузетно реаговао и парадом избио његов ударац у корнер.

Покушавали су и Алуко, Сесењон, Мартин и Фредерикс у више наврата, али лопта није хтела у гол.

На тај начин један од најбољих српских тренера није успео да понови успех од пре неколико година, када је са Вотфордом изборио пласман у најјачи ранг енглеског фудбала.

Славиша Јокановић и Фулам су заустављени на путу ка Премијер лиги у Редингу и то на можда најсуровији начин - са беле тачке! Тим Јапа Стама савладао лондонски тим са 1:0 у реваншу баража на свом терену поготком Јана Кермоганта из контроверзног једанаестерца у 49. минуту.

Одлучујући детаљ свакако ће бити предмет анализа наредних дана, а сигурно ће бити и критика на рачун главног судије Мартина Еткинсона и његових помоћника, који су санкционисали најстрожом казном играње руком дефанзивца Фулама Томаша Каласа.

Да се разумемо, Словак јесте играо руком, али се на снимку види и како је Кермогантнајпре ударио лопту руком, а потом својом гурнуо руку Каласа на лопту што су судије окарактерисале као пенал.

Био је то тренутак који је одлучио овај меч, а Фулам итекако има за чим да жали јер је имао добре шансе и у овом реваншу, без обзира што није био на препознатљивом нивоу. Рединг је показао да је чврста екипа, да не умире у лепоти, али да игра корисно и очигледно је да њихов фудбал који је прокламовао Јап Стам итекако победнички, па им треба честитати на томе.

Има Рединг и сјајног голаман, ветерана родом из Омана Али Ал-Хабсија (35) који је био маестралан у завршници вечерашњег меча на Мадејски стадиону. Пробао је Славиша Јокановић у завршници све, убацио тројицу офанзиваца, чак и суперталентованог Сесењона, нападао је и са по седморицом, али је тројка у одбрани Ројалса у саставу Илори-Мур-Ван ден Берг зауставила све налете гостију.

Могао је Рединг да реши овај двомеч да хитроноги Свифт није промашио немогуће средином другог полувремена, а Фулам ће дуго жалити због прилика Лукаса Пјазона и Сонеа Алука који нису успели да нађу пут до мреже.

Није Фулам у овом плеј-офу одиграо на препознатљивом нивоу. Једна од најефикаснијих екипа у Чемпионшипу била је недоречена, а у протеклих 180 минута створила је исувише мало прилика за гол и зато је платила данак елиминацијом, без обзира што је можда и оштећена у ситуацији код једанаестерца.

Јапу Стаму и Ројалсима преостаје да се одморе и припреме за финале на Вемблију 29. маја, утакмицу од 230.000.000 евра. 

Рединг ће у финалу на највећем стадиону на Острву играти против победника другог полуфинала у којем се састају Шефилд Венздеј и Хадерсфилд. Први меч завршен је без голова.

Финале на ’Вемблију’ на програму је у понедељак, 29. маја.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар