Jokan i Fulam bez Premijer lige!

Jokanu sudije ukrale Vembli! Fulam poražen u Redingu u revanšu polufinala plej-ofa (1:0) posle spornog jedanaesterca! 

Fudbal 17.05.2017 | 09:30
Jokan i Fulam bez Premijer lige!
Jokanovićev Fulam poražen je u revanšu minimalnim rezultatom (1:0), pa su plavo-beli obezbedili finale na ’Vembliju’ sa ukupnih 2:1.

Strelac jedinog gola bio je Kermorgant u 49. minutu, kada je iskoristio jedanaesterac koji je skrivio Kalas igranjem rukom u kaznenom prostoru.

Prethodno su obe ekipe imale po nekoliko prilika, a u drugom poluvremenu Fulam nije uspeo da realizuje nekoliko izuzetnih prilika. Najbolju je propustio Lukas Pjazon sredinom nastavka, kada je golman Al Habsi izuzetno reagovao i paradom izbio njegov udarac u korner.

Pokušavali su i Aluko, Sesenjon, Martin i Frederiks u više navrata, ali lopta nije htela u gol.

Na taj način jedan od najboljih srpskih trenera nije uspeo da ponovi uspeh od pre nekoliko godina, kada je sa Votfordom izborio plasman u najjači rang engleskog fudbala.

Slaviša Jokanović i Fulam su zaustavljeni na putu ka Premijer ligi u Redingu i to na možda najsuroviji način - sa bele tačke! Tim Japa Stama savladao londonski tim sa 1:0 u revanšu baraža na svom terenu pogotkom Jana Kermoganta iz kontroverznog jedanaesterca u 49. minutu.

Odlučujući detalj svakako će biti predmet analiza narednih dana, a sigurno će biti i kritika na račun glavnog sudije Martina Etkinsona i njegovih pomoćnika, koji su sankcionisali najstrožom kaznom igranje rukom defanzivca Fulama Tomaša Kalasa.

Da se razumemo, Slovak jeste igrao rukom, ali se na snimku vidi i kako je Kermogantnajpre udario loptu rukom, a potom svojom gurnuo ruku Kalasa na loptu što su sudije okarakterisale kao penal.

Bio je to trenutak koji je odlučio ovaj meč, a Fulam itekako ima za čim da žali jer je imao dobre šanse i u ovom revanšu, bez obzira što nije bio na prepoznatljivom nivou. Reding je pokazao da je čvrsta ekipa, da ne umire u lepoti, ali da igra korisno i očigledno je da njihov fudbal koji je proklamovao Jap Stam itekako pobednički, pa im treba čestitati na tome.

Ima Reding i sjajnog golaman, veterana rodom iz Omana Ali Al-Habsija (35) koji je bio maestralan u završnici večerašnjeg meča na Madejski stadionu. Probao je Slaviša Jokanović u završnici sve, ubacio trojicu ofanzivaca, čak i supertalentovanog Sesenjona, napadao je i sa po sedmoricom, ali je trojka u odbrani Rojalsa u sastavu Ilori-Mur-Van den Berg zaustavila sve nalete gostiju.

Mogao je Reding da reši ovaj dvomeč da hitronogi Svift nije promašio nemoguće sredinom drugog poluvremena, a Fulam će dugo žaliti zbog prilika Lukasa Pjazona i Sonea Aluka koji nisu uspeli da nađu put do mreže.

Nije Fulam u ovom plej-ofu odigrao na prepoznatljivom nivou. Jedna od najefikasnijih ekipa u Čempionšipu bila je nedorečena, a u proteklih 180 minuta stvorila je isuviše malo prilika za gol i zato je platila danak eliminacijom, bez obzira što je možda i oštećena u situaciji kod jedanaesterca.

Japu Stamu i Rojalsima preostaje da se odmore i pripreme za finale na Vembliju 29. maja, utakmicu od 230.000.000 evra. 

Reding će u finalu na najvećem stadionu na Ostrvu igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Šefild Venzdej i Hadersfild. Prvi meč završen je bez golova.

Finale na ’Vembliju’ na programu je u ponedeljak, 29. maja.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar