Ускоро оптужница против Атифа

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић изјавио је да је на данашњем састанку у Сарајеву са главним тужиоцем Хашког трибунала Сержом Брамерцом речено да ће у наредних шест мјесеци бити подигнуте оптужнице за ратне злочине над Србима почињене у Сијековцу, Броду, Дервенти, Мркоњић Граду, Добровољачкој улици, Тузланској колони и у 13 крајишких општина.

Република Српска 16.05.2017 | 16:50
Ускоро оптужница против Атифа
Дукић је, након састанка представника српских удружења жртава рата са Брамерцом, вршиоцем дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ Горданом Тадић и тужиоцима који раде на предметима ратних злочина, истакао да им је речено да ускоро пред лицем правде треба да се нађе и бивши командант Петог корпуса такозване Армије БиХ Атиф Дудаковић.

"Ако се ово не оствари, онда више нема сврхе састајати се са Брамерцом и Тадићевом", рекао је Дукић.

Он је подсјетио да су за ратне злочине у протеклом рату Срби осуђени на 1.470 година, Бошњаци на 100, а Хрвати на око 40 година.

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца из Приједора Здравка Карлица рекла је да нису задовољни радом Тужилаштва БиХ, али ни радом српских удружења која су годинама само гледала како бошњачке организације утичу на рад Суда и Тужилаштва БиХ.

Карлица је подсјетила да су у многим градовима прве жртве били Срби.

Она каже да је требало да и тужилаштва и судови у Републици Српској више раде на процесуирању предмета ратних злочина, прије формирања Суда и Тужилаштва БиХ.

Карлица истиче да је потребно за све жртве у Приједору направити споменик на којем прво треба да буду уклесана имена ђакона Раденка и два Србина након чијих убистава је "кренуло лудило".

Замјеник предсједника Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић каже да породице српских жртава нису задовољне радом Тужилаштва БиХ.

Он истиче да је потребно да се чешће састају са тужиоцима Тужилаштва БиХ како би помогли у процесуирању ратних злочина, али да су у посљедњих шест мјесеци имали само један састанак.

Лазић је рекао да није оптимиста када је ријеч о процесуирању одговорних за ратне злочине, јер у протеклих 20 година ништа није урађено.

Он наглашава да су представници Тужилаштва БиХ на данашњи састанак донијели 93 предмета ратних злочина на којима су почели да раде. 

(Срна)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

БОБА

16.05.2017 15:01

ОВАЈ ДУКИЋ ЈЕ СЕБИ САМ ОДВРАТАН ДА ЛИ СЕБЕ ОН ВИДИ КАД ПРОГОВОРИ ДНО ДНА СМИЧИТЕ ГА ДОКЛЕ ВИШЕ ДВАДЕСЕТ ГОДИНА ГЛЕДАМО ТРУСТОВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микајло

16.05.2017 17:57

Овај Дукиц је људска брука и срамота, те га треба хитно склонити из тих организација. Сав рат је провео у слузби алије.

Name

фронт

16.05.2017 15:12

Дукицу прво тебе смјенити,јер си битанга!А Атифа монструма и њему слицне хитно на судјење!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плоп

16.05.2017 15:12

Хехе,дукиц,лазни логорас и ухлуп. Рат провео у тарцину,није га нико рузно погледао а камоли муцио. Нису додикови лазови могли наци неког правог логораса да их представља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радмило

16.05.2017 15:14

Глупости...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брн Брн

16.05.2017 15:16

знаци загустило је Баји цим га ови бране. Рано је поцела предизборна кампања,ваљда све заврси добро. Уосталом бице несто да се ради и Љубија ако буде затворена битно је догодине кад се гласало да се заокрузи СНСД и сви це бит задовољни а посебно дотицни официр из Храснице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младо

16.05.2017 15:53

Будале умиру у нади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младо

16.05.2017 15:53

Будале умиру у нади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купусар

16.05.2017 16:03

Годинама исте глупости да су ти људи за оптузбе давно би они били на суду и осудјени за било ста.Палите с времена на вријеме публику једним те истим глупостима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

16.05.2017 16:31

Јошј една лаж .Брамерц се огласио прије пола сата саопштењем да нити је обечао хапшења подизање оптужница ....веч их упутио да доказе доставе Суду БИХ Докле више лажи командира вода Армије БИХ за цивилну заштиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Судију

17.05.2017 04:34

Ниси у праву. Није био командир вода него мислим цете најмање. И не само то,кад би Алија прелазио у Храсницу кроз тунел он је био главни за доцекивање такав је статус имао. Ал кад хоцес да узмес ста са стране деси се то и да те улове па профитер и дезертер постане логорас сто је у складу са политиком владајуце странке која казе: папак је мио какав год да био!

Name

БОБА

16.05.2017 18:44

ЈЕ ЛИ МОГУЋЕ ШТО КАЖЕ МЛАДЕН ДЕЛИЋ КО НАМ СВЕ ИСПЛИВА ПОСЛИЈЕ РАТА СВИ СЕ ЗНАМО КО СМО БИЛИ ШТА СМО САД ОНИ НИ У СНУ НИСУ МОГЛИ ЗАМИСЛИТИ ДА ЋЕ БИТИ НЕКАКВИ ПРЕСТАВНИЦИ АЛИ ЧУДА СЕ ДЕШАВАЈУ ОВА ТЕЛЕВИЗИЈА И МЕДИЈИ СВАШТА ТРПЕ КОИ СУ ТО СВЕ ГЛУПАЦИ ДОБРО СМО ПРОШЛИ АЛИ МЕНЕ БРИНЕ БУДУЋНОСТ ДЈЕЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

16.05.2017 23:19

Може ли ср несто озбиљно очекивати одовог преваранта Дукица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мф

17.05.2017 05:28

Ниста од тога ми срби моземо само да сањамо о квази неком суду правде јос нам хоце да отму и Републику Српску а то је насе и има тога јос доста моземо да написемо цијелу библиотеку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дезинформацију

17.05.2017 08:59

Су потврдили Брамерц и његов кабинет у смислу да није било говора о именима за оптужбе. Овакви неозбиљни иступи овог кретена и јесу узроковали маргинализацију српских жртава и неозбиљне ставове тужилаштва према истим.

ОДГОВОРИТЕ