Uskoro optužnica protiv Atifa

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić izjavio je da je na današnjem sastanku u Sarajevu sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom rečeno da će u narednih šest mjeseci biti podignute optužnice za ratne zločine nad Srbima počinjene u Sijekovcu, Brodu, Derventi, Mrkonjić Gradu, Dobrovoljačkoj ulici, Tuzlanskoj koloni i u 13 krajiških opština.

Republika Srpska 16.05.2017 | 16:50
Uskoro optužnica protiv Atifa
Dukić je, nakon sastanka predstavnika srpskih udruženja žrtava rata sa Bramercom, vršiocem dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordanom Tadić i tužiocima koji rade na predmetima ratnih zločina, istakao da im je rečeno da uskoro pred licem pravde treba da se nađe i bivši komandant Petog korpusa takozvane Armije BiH Atif Dudaković.

"Ako se ovo ne ostvari, onda više nema svrhe sastajati se sa Bramercom i Tadićevom", rekao je Dukić.

On je podsjetio da su za ratne zločine u proteklom ratu Srbi osuđeni na 1.470 godina, Bošnjaci na 100, a Hrvati na oko 40 godina.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca iz Prijedora Zdravka Karlica rekla je da nisu zadovoljni radom Tužilaštva BiH, ali ni radom srpskih udruženja koja su godinama samo gledala kako bošnjačke organizacije utiču na rad Suda i Tužilaštva BiH.

Karlica je podsjetila da su u mnogim gradovima prve žrtve bili Srbi.

Ona kaže da je trebalo da i tužilaštva i sudovi u Republici Srpskoj više rade na procesuiranju predmeta ratnih zločina, prije formiranja Suda i Tužilaštva BiH.

Karlica ističe da je potrebno za sve žrtve u Prijedoru napraviti spomenik na kojem prvo treba da budu uklesana imena đakona Radenka i dva Srbina nakon čijih ubistava je "krenulo ludilo".

Zamjenik predsjednika Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić kaže da porodice srpskih žrtava nisu zadovoljne radom Tužilaštva BiH.

On ističe da je potrebno da se češće sastaju sa tužiocima Tužilaštva BiH kako bi pomogli u procesuiranju ratnih zločina, ali da su u posljednjih šest mjeseci imali samo jedan sastanak.

Lazić je rekao da nije optimista kada je riječ o procesuiranju odgovornih za ratne zločine, jer u proteklih 20 godina ništa nije urađeno.

On naglašava da su predstavnici Tužilaštva BiH na današnji sastanak donijeli 93 predmeta ratnih zločina na kojima su počeli da rade. 

(Srna)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

BOBA

16.05.2017 15:01

OVAJ DUKIĆ JE SEBI SAM ODVRATAN DA LI SEBE ON VIDI KAD PROGOVORI DNO DNA SMIČITE GA DOKLE VIŠE DVADESET GODINA GLEDAMO TRUSTOVE.

ODGOVORITE
Name

Mikajlo

16.05.2017 17:57

Ovaj Dukic je ljudska bruka i sramota, te ga treba hitno skloniti iz tih organizacija. Sav rat je proveo u sluzbi alije.

Name

front

16.05.2017 15:12

Dukicu prvo tebe smjeniti,jer si bitanga!A Atifa monstruma i njemu slicne hitno na sudjenje!

ODGOVORITE
Name

Plop

16.05.2017 15:12

Hehe,dukic,lazni logoras i uhlup. Rat proveo u tarcinu,nije ga niko ruzno pogledao a kamoli mucio. Nisu dodikovi lazovi mogli naci nekog pravog logorasa da ih predstavlja.

ODGOVORITE
Name

radmilo

16.05.2017 15:14

Gluposti...

ODGOVORITE
Name

Brn Brn

16.05.2017 15:16

znaci zagustilo je Baji cim ga ovi brane. Rano je pocela predizborna kampanja,valjda sve zavrsi dobro. Uostalom bice nesto da se radi i LJubija ako bude zatvorena bitno je dogodine kad se glasalo da se zaokruzi SNSD i svi ce bit zadovoljni a posebno doticni oficir iz Hrasnice.

ODGOVORITE
Name

Mlado

16.05.2017 15:53

Budale umiru u nadi.

ODGOVORITE
Name

Mlado

16.05.2017 15:53

Budale umiru u nadi.

ODGOVORITE
Name

Kupusar

16.05.2017 16:03

Godinama iste gluposti da su ti ljudi za optuzbe davno bi oni bili na sudu i osudjeni za bilo sta.Palite s vremena na vrijeme publiku jednim te istim glupostima.

ODGOVORITE
Name

sudija

16.05.2017 16:31

Jošj edna laž .Bramerc se oglasio prije pola sata saopštenjem da niti je obečao hapšenja podizanje optužnica ....več ih uputio da dokaze dostave Sudu BIH Dokle više laži komandira voda Armije BIH za civilnu zaštitu.

ODGOVORITE
Name

Za Sudiju

17.05.2017 04:34

Nisi u pravu. Nije bio komandir voda nego mislim cete najmanje. I ne samo to,kad bi Alija prelazio u Hrasnicu kroz tunel on je bio glavni za docekivanje takav je status imao. Al kad hoces da uzmes sta sa strane desi se to i da te ulove pa profiter i dezerter postane logoras sto je u skladu sa politikom vladajuce stranke koja kaze: papak je mio kakav god da bio!

Name

BOBA

16.05.2017 18:44

JE LI MOGUĆE ŠTO KAŽE MLADEN DELIĆ KO NAM SVE ISPLIVA POSLIJE RATA SVI SE ZNAMO KO SMO BILI ŠTA SMO SAD ONI NI U SNU NISU MOGLI ZAMISLITI DA ĆE BITI NEKAKVI PRESTAVNICI ALI ČUDA SE DEŠAVAJU OVA TELEVIZIJA I MEDIJI SVAŠTA TRPE KOI SU TO SVE GLUPACI DOBRO SMO PROŠLI ALI MENE BRINE BUDUĆNOST DJECE.

ODGOVORITE
Name

xc

16.05.2017 23:19

Može li sr nesto ozbiljno očekivati odovog prevaranta Dukica?

ODGOVORITE
Name

Mf

17.05.2017 05:28

Nista od toga mi srbi mozemo samo da sanjamo o kvazi nekom sudu pravde jos nam hoce da otmu i Republiku Srpsku a to je nase i ima toga jos dosta mozemo da napisemo cijelu biblioteku

ODGOVORITE
Name

Dezinformaciju

17.05.2017 08:59

Su potvrdili Bramerc i njegov kabinet u smislu da nije bilo govora o imenima za optužbe. Ovakvi neozbiljni istupi ovog kretena i jesu uzrokovali marginalizaciju srpskih žrtava i neozbiljne stavove tužilaštva prema istim.

ODGOVORITE