Ивану стигао умор - повреда српске шампионке!

"Годинама је под највећим могућим физичким и психичким оптерећењима", рекао је њен тренер Обрадовић. За повратак у форму биће јој потребно скоро два месеца.

Остали спортови 16.05.2017 | 20:45
Ивану стигао умор - повреда српске шампионке!
Најбоља српска спортисткиња, Ивана Шпановић, трострука европска шампионка и национална рекордерка у скоку у даљ, мораће да направи непланирану паузу у јеку сезоне 2017.

После девет узастопних медаља са највећих такмичења рачунајући од 2013. године, изгледа да је дошло до малог замора материјала, тако да је 27-годишња Зрењанинка одлучила да прескочи наредна два такмичења, митинге Дијамантске лиге у Јуџину и Ослу.

Она је током тренинга у атлетској дворани на Бањици, у Београду, повредила лист леве ноге, после чега је у договору са тренером Гораном Обрадовићем одлучила да, на одређено време, "повуче ручну".

"Били смо, наравно, одмах на прегледима, снимили све што треба. Мада је бол био оштар, реч је о лакшој повреди, срећом", рекао је Обрадовић за "Спортски журнал", откривајући да се Ивана повредила вежбајући петоскок.

"Доктори су дали дијагнозу да је неопходна потпуна двонедељна пауза, уз терапије", додао је Обрадовић, који је потом дао и конкретну прогнозу колико ће бити потребно нашој шампионки да се врати у пуну форму.

"За 50 дана".

Ивани неће бити лако да у финишу сезоне надокнади недостатак бодова из САД и Норвешке, али ће пред њом, ипак, бити довољно прилика да се нађе на великом финалу Дијамантске лиге у Берлину.

"Имаће три шансе да оствари довољан број бодова и нађе се у Берлину 1. септембра, где се све одлучује", рекао је Обрадовић.

Ипак, колико другим атлетичарима и атлетичаркама, и Ивани ће фокус у 2017. години бити Светско првенство у Лондону заказано за почетак августа.

"Тек до њега има довољно времена", истакао је Обрадовић.

Бронзана са последња два Светска првенства, 2013. у Москви и 2015. у Пекингу, али и са последњих Олимпијских игара у Рију 2016. године, наша хероина решена је да ове сезоне направи искорак и доминацију у европским оквирима пренесе на – планетарне.

У том смислу, повреда коју је доживела на Бањици могла би да буде и добра и лоша. Добра, ако опоравак буде текао по плану, а трофејни тандем Обрадовић-Шпановић потом искористи и свежину у налету на лондонско злато.

"Годинама је под највећим могућим физичким и психичким оптерећењима. Освојила је девет медаља у низу, ниједна жена у историји ове дисциплине није то постигла", рекао је Обрадовић.

Ивана је на Европском дворанском првенству у Београду, прошлог марта, одбранила злато из Прага и поставила нови лични рекорд скоком од 7,24 метара, што је свакако наговештај да бисмо о њој ускоро могли да говоримо и као светској првакињи.

Нека ова лоша вест буде само увод у нешто добро, лепо и историјски.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар