Инцко подноси извјештај СБ

Високи представник у БиХ Валентин Инцко поднијеће у четвртак у Њујорку, 18. маја, извјештај Савјету безбједности УН о БиХ.

Босна и Херцеговина 16.05.2017 | 12:02
Инцко подноси извјештај СБ
Из ОХР-а је саопштено да ће се Инцко, након подношења 51. извјештаја о БиХ у Савјету безбједности УН, састати са неколико сталних представника земаља чланица УН.

Инцко је још једном позвао власти у БиХ на свим нивоима "да се фокусирају на пут који БиХ води ка ЕУ" и да у том смислу убрзају своје активности.

Његова порука властима у БиХ је да што боље искористе предстојећи период да би показали бирачима да могу напорно да раде како би обезбиједили бољу будућност и спровели конкретне реформе с циљем побољшања ситуације у БиХ.

Наводећи да БиХ наставља да предузима напоре на путу ка евроатлантским интеграцијама, Инцко је истакао да се, упркос овим позитивним напорима, БиХ у протеклих шест мјесеци суочила и са неким изазовима који су наведени у извјештају.

Када је ријеч о предстојећим општим изборима 2018. године, Инцко сматра да органи власти у БиХ морају да обезбиједе испуњење свих услова који су потребни за несметано одржавање избора и што бржу имплементацију изборних резултата.

Инцко ће ове седмице боравити и у Вашингтону, гдје ће се састати са високорангираним званичницима Бијеле куће, Савјета за националну безбједност САД и Стејт Департмента, те са члановима Републиканске странке америчког предсједника Доналда Трампа у Конгресу.

Он ће саговорнике да упозна о тренутном развоју политичке ситуације у БиХ, као и са политичким трендовима и перспективом за БиХ.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Србобран

16.05.2017 14:04

И ти си цобан сто пљацкас бедну Босну И Херцеговину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

16.05.2017 14:43

Није он крив сто су му наси лопови дозволили да плацка БиХ.

Name

Дарко

16.05.2017 14:45

Није он крив сто су му наси лопови дозволили да мозе да пљацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВОМАТИЦОВ ИНЦКО

16.05.2017 17:02

НАЈВАЗНИЈИ НАПОРИ БИХ ЗА УЛАЗАК У ЕУ СУ ДА НОВОМАТИЦ ПРЕУЗМЕ БИХ У ПОТПУНОСТИ И ДА НОВОМАТИЦОВА БИХ ЗАЈЕДНО СА БАКИРОМ,ДОДИКОМ И ЦОВИЦЕМ ПОСТАНЕ ОАЗА БЕЗАКОЊА И ПРАЊА НОВЦА. НАЈВЕЦИ ИНВЕСТИТОРИ БИЛИ БИ ПРЕКО НОВОМАТИЦА ЈУЗНОАМЕРИЦКИ НАРКО БОССОВИ. АКО ИНЦКО И ХАН УСПИЈУ ПРОСИРИТИ НОВОМАТИЦ НА БИХ КАКО СУ ИМ ОБЕЦАЛИ ДОДИК,ЦОВИЦ И БАКИР БИЦЕ БОГАТО НАГРАДЈЕНИ ОД НАРКО ОСНИВАЦА НОВОМАТИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Утук

17.05.2017 17:00

А ко ако.. Извјештај одмах за њим подноси и прецедник. И све Инцково понишатва. Џаба је писао.

ОДГОВОРИТЕ