Incko podnosi izvještaj SB

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko podnijeće u četvrtak u Njujorku, 18. maja, izvještaj Savjetu bezbjednosti UN o BiH.

Bosna i Hercegovina 16.05.2017 | 12:02
Incko podnosi izvještaj SB
Iz OHR-a je saopšteno da će se Incko, nakon podnošenja 51. izvještaja o BiH u Savjetu bezbjednosti UN, sastati sa nekoliko stalnih predstavnika zemalja članica UN.

Incko je još jednom pozvao vlasti u BiH na svim nivoima "da se fokusiraju na put koji BiH vodi ka EU" i da u tom smislu ubrzaju svoje aktivnosti.

Njegova poruka vlastima u BiH je da što bolje iskoriste predstojeći period da bi pokazali biračima da mogu naporno da rade kako bi obezbijedili bolju budućnost i sproveli konkretne reforme s ciljem poboljšanja situacije u BiH.

Navodeći da BiH nastavlja da preduzima napore na putu ka evroatlantskim integracijama, Incko je istakao da se, uprkos ovim pozitivnim naporima, BiH u proteklih šest mjeseci suočila i sa nekim izazovima koji su navedeni u izvještaju.

Kada je riječ o predstojećim opštim izborima 2018. godine, Incko smatra da organi vlasti u BiH moraju da obezbijede ispunjenje svih uslova koji su potrebni za nesmetano održavanje izbora i što bržu implementaciju izbornih rezultata.

Incko će ove sedmice boraviti i u Vašingtonu, gdje će se sastati sa visokorangiranim zvaničnicima Bijele kuće, Savjeta za nacionalnu bezbjednost SAD i Stejt Departmenta, te sa članovima Republikanske stranke američkog predsjednika Donalda Trampa u Kongresu.

On će sagovornike da upozna o trenutnom razvoju političke situacije u BiH, kao i sa političkim trendovima i perspektivom za BiH.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Srbobran

16.05.2017 14:04

I ti si coban sto pljackas bednu Bosnu I Hercegovinu.

ODGOVORITE
Name

Darko

16.05.2017 14:43

Nije on kriv sto su mu nasi lopovi dozvolili da placka BiH.

Name

Darko

16.05.2017 14:45

Nije on kriv sto su mu nasi lopovi dozvolili da moze da pljacka.

ODGOVORITE
Name

NOVOMATICOV INCKO

16.05.2017 17:02

NAJVAZNIJI NAPORI BIH ZA ULAZAK U EU SU DA NOVOMATIC PREUZME BIH U POTPUNOSTI I DA NOVOMATICOVA BIH ZAJEDNO SA BAKIROM,DODIKOM I COVICEM POSTANE OAZA BEZAKONJA I PRANJA NOVCA. NAJVECI INVESTITORI BILI BI PREKO NOVOMATICA JUZNOAMERICKI NARKO BOSSOVI. AKO INCKO I HAN USPIJU PROSIRITI NOVOMATIC NA BIH KAKO SU IM OBECALI DODIK,COVIC I BAKIR BICE BOGATO NAGRADJENI OD NARKO OSNIVACA NOVOMATICA.

ODGOVORITE
Name

Utuk

17.05.2017 17:00

A ko ako.. Izvještaj odmah za njim podnosi i precednik. I sve Inckovo ponišatva. Džaba je pisao.

ODGOVORITE