Андалузија бруји - Нолито се договорио с Бетисом!

Сити плаћа део плате само да би га се ратосиљао! Није у питању позајмица.

Фудбал 17.05.2017 | 11:30
Андалузија бруји - Нолито се договорио с Бетисом!
Све се врти око пара у модерном фудбалу? Па и није баш. Узмите за пример Нолита, који је због сна да наредне године заигра на Мундијалу у Русији пролетос одбио огромну уговор од 21.000.000 евра од Тијанђин Кванђина, да би сада прихватио смањење зараде како би покушао да се за место у репрезентацији Шпаније избори у - Бетису!

Не, није шала, медији из Андалузије - више њих - тврде да је Нолитодоговорио све услове сарадње са Вердибланкосима, иако то одавно није клуб који је, као некад са Денилсоном, плаћао више него остали.

Проблем је наравно у плати, јер је 30-годишњи крилни фудбалер дебело наплатио добре игре у Селти. Манчестер Сити је, поред обештећења од 18.000.000 евра Нолиту да плату од око 6.000.000 годишње. Бетис томе не може ни да приђе.

Али играч је спреман на уступак, Бетис је спреман да се испрси колико је могуће, питање је само да ли је Манчестер Сити спреман да прода Нолита, а да притом настави да му исплаћује део зараде. Дакле, није реч о позајмици.

Има и разлога који сигурно привлаче Грађане. Прво, ратосиљали би се већег дела Нолитовеплате, а то је врло битно због рачуноводствених књига, односно ослобађања простора за нове играче на начин да не западне за око Уефи, која се стриктно придржава правила о финансијском фер плеју. И друго, можда и битније, ослобађање простора за још једног странца. Јер Сити одавно већ мучи муку са бројем играча однегованих у Енглеској. Објективно - само су Џон Стонс и Рахим Стерлинг употребљиви. Келечи Ихеаначо, нигеријски нападач који јесте школован у Ситију, вероватно иде на лето.

Стога се у Бетису надају да је договор изводљив. Посебно зато што и Селта, а пре свега Севиља озбиљно размишљају о Нолиту. Пепу Гвардиоли свакако не треба - у календарској 2017. години ниједном се није нашао у Ситијевих стартних 11.

Велика очекивања међу навијачима Бетиса. Чека се и нови тренер. Кажу: Кике Сетјен, који је радио чуда са Лас Палмасом. Још ако стигне Нолито. Није то више борба за опстанак.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар