Andaluzija bruji - Nolito se dogovorio s Betisom!

Siti plaća deo plate samo da bi ga se ratosiljao! Nije u pitanju pozajmica.

Fudbal 17.05.2017 | 11:30
Andaluzija bruji - Nolito se dogovorio s Betisom!
Sve se vrti oko para u modernom fudbalu? Pa i nije baš. Uzmite za primer Nolita, koji je zbog sna da naredne godine zaigra na Mundijalu u Rusiji proletos odbio ogromnu ugovor od 21.000.000 evra od Tijanđin Kvanđina, da bi sada prihvatio smanjenje zarade kako bi pokušao da se za mesto u reprezentaciji Španije izbori u - Betisu!

Ne, nije šala, mediji iz Andaluzije - više njih - tvrde da je Nolitodogovorio sve uslove saradnje sa Verdiblankosima, iako to odavno nije klub koji je, kao nekad sa Denilsonom, plaćao više nego ostali.

Problem je naravno u plati, jer je 30-godišnji krilni fudbaler debelo naplatio dobre igre u Selti. Mančester Siti je, pored obeštećenja od 18.000.000 evra Nolitu da platu od oko 6.000.000 godišnje. Betis tome ne može ni da priđe.

Ali igrač je spreman na ustupak, Betis je spreman da se isprsi koliko je moguće, pitanje je samo da li je Mančester Siti spreman da proda Nolita, a da pritom nastavi da mu isplaćuje deo zarade. Dakle, nije reč o pozajmici.

Ima i razloga koji sigurno privlače Građane. Prvo, ratosiljali bi se većeg dela Nolitoveplate, a to je vrlo bitno zbog računovodstvenih knjiga, odnosno oslobađanja prostora za nove igrače na način da ne zapadne za oko Uefi, koja se striktno pridržava pravila o finansijskom fer pleju. I drugo, možda i bitnije, oslobađanje prostora za još jednog stranca. Jer Siti odavno već muči muku sa brojem igrača odnegovanih u Engleskoj. Objektivno - samo su Džon Stons i Rahim Sterling upotrebljivi. Keleči Iheanačo, nigerijski napadač koji jeste školovan u Sitiju, verovatno ide na leto.

Stoga se u Betisu nadaju da je dogovor izvodljiv. Posebno zato što i Selta, a pre svega Sevilja ozbiljno razmišljaju o Nolitu. Pepu Gvardioli svakako ne treba - u kalendarskoj 2017. godini nijednom se nije našao u Sitijevih startnih 11.

Velika očekivanja među navijačima Betisa. Čeka se i novi trener. Kažu: Kike Setjen, koji je radio čuda sa Las Palmasom. Još ako stigne Nolito. Nije to više borba za opstanak.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar