Робне резерве иду у стечај

Робне резерве Републике Српске“, због бројних дугова, иду у стечај. Тај процес би, што прије, требало да покрене надлежни суд.

Република Српска 15.05.2017 | 21:15
Робне резерве иду у стечај
Након посебне сједнице Владе РС, на којој су разматрани нагомилани проблеми у овом јавном предузећу, министар трговине и туризма РС Предраг Глухаковић је најавио да ће Влада до почетка љетне паузе упутити парламенту приједлог новог закона о функционисању “Робних резерви”, јер се надају да ће се предузеће реорганизовати.

Било је ријечи и начину о евентуалног збрињавању 32 радника „Робних резерви“.

Главна служба за ревизију јавног сектора Републику Српску још лани је упозорила да "Робне резерве РС" грцају у губицима, који су за око 14 милиона КМ већи од укупног капитала тог јавног предузећа, што значи да би требало да иде у стечај.

"Робне резерве РС" су само у 2015. исказале губитак текућег периода од 2.826.586 КМ.

На данашњој сједници Владе РС је одлучено и да буде покренута приватизација угоститељског дијела „Олимпијског центра“ Јахорина.

-Влада РС је закључила да се иде у три правца реструктурисања 'Олимпијског центра' Јахорина“, рекао је Глухаковић и додао да би се тим средствима, која се процјењују на 20 до 30 милиона КМ, извршило комплетно  „освјежавање“ тог центра, односно измирила одређена дуговања.

(Фена)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мирсада

15.05.2017 19:30

Хало госп. Глухаковић, гдје Вам је уговор о продаји Боске? Хоцел тако и Јахорина бити "приватизована"? Криминалци и Папци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замјеник директора

15.05.2017 20:02

Само дери Миле, ко их је*е кад су неписмена и безмуда стока! Живио ти мени Лакташки клептомане још 1000 година и у здрављу их све огулио до голе коже, свака част. Лако је било глумити мангупа са ЈНА артиљеријом на цивилима, нестало храбрости када треба кроз кордон милиције загањати лопове??? 'Ероји на батерије, смијешни сте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУЋО

15.05.2017 20:31

ОВО НИЈЕ НИКАКВА ВИЈЕСТ, ВИЈЕСТ БИ БИЛА ДА У ОВОЈ ДРЖАВИ ВЛАДА УРАДИ НЕШТО ДОБРО. И РС ИДЕ УСКОРО У СТЕЧАЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

15.05.2017 21:01

Колико има оваквих фирми који гомилају минусе, а плате се из буџета редовно исплаћују?

ОДГОВОРИТЕ
Name

киви

15.05.2017 21:28

Ма нема проблема Само треба овог еxперта стецајног управник Лаза Дјурдјевица ангазовати И сви проблеми це бити Р ијесени.

Name

всс

15.05.2017 22:00

Ако се на неком простору немају чак ни робне резерве, то значи да на том простору нема ни трага од икакве државе. Аутоматски они који себе називају владом и слично, морају схватити да на њих нико више не рачуна и морају се повући. Одмах. Потреба је власт која ће сад спашавати што се спасити може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо Послови

16.05.2017 08:28

Па има ли ико икад и заста да одговара у овој банана дрзави?? Ко је био директор, засто је дозволио пропадање, гдје му је одговорност? Има ли кривицне одговорности?Полазе ли рацун ова влада икоме сем Додику и остатку лоповцина? Катастрофа, да имам гдје да одем вани отисао бих цетвороноски

ОДГОВОРИТЕ