Robne rezerve idu u stečaj

Robne rezerve Republike Srpske“, zbog brojnih dugova, idu u stečaj. Taj proces bi, što prije, trebalo da pokrene nadležni sud.

Republika Srpska 15.05.2017 | 21:15
Robne rezerve idu u stečaj
Nakon posebne sjednice Vlade RS, na kojoj su razmatrani nagomilani problemi u ovom javnom preduzeću, ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković je najavio da će Vlada do početka ljetne pauze uputiti parlamentu prijedlog novog zakona o funkcionisanju “Robnih rezervi”, jer se nadaju da će se preduzeće reorganizovati.

Bilo je riječi i načinu o eventualnog zbrinjavanju 32 radnika „Robnih rezervi“.

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republiku Srpsku još lani je upozorila da "Robne rezerve RS" grcaju u gubicima, koji su za oko 14 miliona KM veći od ukupnog kapitala tog javnog preduzeća, što znači da bi trebalo da ide u stečaj.

"Robne rezerve RS" su samo u 2015. iskazale gubitak tekućeg perioda od 2.826.586 KM.

Na današnjoj sjednici Vlade RS je odlučeno i da bude pokrenuta privatizacija ugostiteljskog dijela „Olimpijskog centra“ Jahorina.

-Vlada RS je zaključila da se ide u tri pravca restrukturisanja 'Olimpijskog centra' Jahorina“, rekao je Gluhaković i dodao da bi se tim sredstvima, koja se procjenjuju na 20 do 30 miliona KM, izvršilo kompletno  „osvježavanje“ tog centra, odnosno izmirila određena dugovanja.

(Fena)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Mirsada

15.05.2017 19:30

Halo gosp. Gluhaković, gdje Vam je ugovor o prodaji Boske? Hocel tako i Jahorina biti "privatizovana"? Kriminalci i Papci.

ODGOVORITE
Name

Zamjenik direktora

15.05.2017 20:02

Samo deri Mile, ko ih je*e kad su nepismena i bezmuda stoka! Živio ti meni Laktaški kleptomane još 1000 godina i u zdravlju ih sve ogulio do gole kože, svaka čast. Lako je bilo glumiti mangupa sa JNA artiljerijom na civilima, nestalo hrabrosti kada treba kroz kordon milicije zaganjati lopove??? 'Eroji na baterije, smiješni ste!

ODGOVORITE
Name

ŽUĆO

15.05.2017 20:31

OVO NIJE NIKAKVA VIJEST, VIJEST BI BILA DA U OVOJ DRŽAVI VLADA URADI NEŠTO DOBRO. I RS IDE USKORO U STEČAJ.

ODGOVORITE
Name

Dragan

15.05.2017 21:01

Koliko ima ovakvih firmi koji gomilaju minuse, a plate se iz budžeta redovno isplaćuju?

ODGOVORITE
Name

kivi

15.05.2017 21:28

Ma nema problema Samo treba ovog experta stecajnog upravnik Laza Djurdjevica angazovati I svi problemi ce biti R ijeseni.

Name

vss

15.05.2017 22:00

Ako se na nekom prostoru nemaju čak ni robne rezerve, to znači da na tom prostoru nema ni traga od ikakve države. Automatski oni koji sebe nazivaju vladom i slično, moraju shvatiti da na njih niko više ne računa i moraju se povući. Odmah. Potreba je vlast koja će sad spašavati što se spasiti može.

ODGOVORITE
Name

Repo Poslovi

16.05.2017 08:28

Pa ima li iko ikad i zasta da odgovara u ovoj banana drzavi?? Ko je bio direktor, zasto je dozvolio propadanje, gdje mu je odgovornost? Ima li krivicne odgovornosti?Polaze li racun ova vlada ikome sem Dodiku i ostatku lopovcina? Katastrofa, da imam gdje da odem vani otisao bih cetvoronoski

ODGOVORITE