Добро јутро моја лијепа Љубијо!

Ове седмице је на дневном реду Народне скупштине Републике Српске питање продаје Рудника Љубија. Власник удјела 65% Љубије би могла постати компанија Исраели Инвестмент Гроуп.

Република Српска 15.05.2017 | 19:40
Добро јутро моја лијепа Љубијо!
Био је август 2011. и Сарајево је поново било у центру глобалних гибања. У то вријеме, Босна и Херцеговина је нестална чланица Савјета безбједности Уједињених нација, те се у свјетској јавности помиње као могући 'пресудни' глас по питању палестинског захтјева за независност. Премда су Сједињене Америчке Државе већ најавиле стављање вета на приједлог, знатно мање контроверзно и 'угодније' рјешење за међународну заједницу је било да Палестинцима једноставно фали 9 од 15 руку у Савјету безбједности, што је тражени минимум за усвајање резолуције – у случајевима када се ниједна од сталних чланица не позове на право вета.

Палестински предсједник Махмоуд Аббас и тадашњи израелски министар спољних послова Авигдор Лиеберман су се одмах нашли у Босни и Херцеговини, заговарајући код локалних лидера њихова супротстављена стајалишта по овом питању. Док је члан Предсједништва из реда бошњачког народа Бакир Изетбеговић подржао палестинску иницијативу, српска страна је подржала Израелце, остављајући тако БиХ без званичног става по овом питању (што је било довољно добар исход за Израел).

Неколико мјесеци касније, вријеме је славља у Бањој Луци. Наиме, 30. октобар је 2011. године и специјални представник Свјетског јеврејског конгреса за земље бивше Југославије, слави 90. рођендан. Арие Ливне, преживјела жртва Холокауста, а касније и политички затвореник у Југославији због наводне подршке Совјетском Савезу и Информбироу, сада је вјерни савезник владајуће странке у Републици Српској предвођене Милорадом Додиком. Ливне пуше свјећице у присуству кључних доносилаца одлука у Републици Српској -  Додика, Александра Џомбића и Игора Радојичића (предсједник, премијер и предсједник Народне скупшине), али и израелског шефа дипломатије Лиебермана и тадашњег руског амбасадора Александра Боцан-Харченка.

Ливне је имао добру годину, будући да је усред реализације животног пројекта, изградње Јеврејског културног центра у Бањој Луци. Према званичним подацима, иницијални пројекат је упућивао да би објекат требао покрити 4 000 квадратних метара, али ће до краја изградње нарасти на 40 000 квадрата. Званићно најављен првенствено као културни центар, зграда је у суштини стамбено-пословни комплекс, чији је главни пројектант Милена Давидовић, жена бањалучког градоначелника Драгољуба Давидовића, у чије су вријеме и осигурана одобрења за грађење.

Главни извођач радова је фирма Нискоградња из Лакташа, власништво Љубе Ћубића, Додиковог сарадника од повјерења. Према наводима БН телевизије, у октобру 2014. када је зграда завршена, само 24% је остало у власништву Јеврејске општине, док је остатак припао Нискоградњи. То је био само почетак сумњивих трансакција у Бањој Луци које су укључивале Ливнеа и очигледну злоупотребу јеверејског и израелског имена/идентитета за приватне интересе појединаца у Републици Српској.

У међувремену је Ливне постао специјални представник Републике Српске у Израелу, са службеном адресом на Булевару Технолошког парка у Јерусалему. И даље је одржавао добре односе са Лиеберманом, бранећи га отворено у јавности и афирмирајући његову посвећености добрим односима Српске и Израела. Лиеберман ће остати један од кључних играча за лобирање и међународну релевантност Милорада Додика, до тренутка када су сусрети њих двојице и 'трећих лица' у Бечу експлодирали у скандал по израелским медијима.

Година је 2016, а Лиеберман је постао израелски министар одбране. Постепено се удаљава од аранжмана са Додиком, што је учинио поприлично јасним са јавним састанком са Драганом Мектићем, министром безбједности БиХ. Опозиција у Републици Српској је чак тврдила да се Лиеберман одрекао сарадње са Србима пред Кнессетом, што је било праћено оптужбама 'да је продао Јевреје Србима у Босни', а које су изнијели представници ултра-конзервативне Схас партијеу Израелу. Ипак, ово остаје непотврђено до краја, те је више виђено као дио уобичајног препуцавања и импутирања опозиције и власти у Републици Српској. Без обзира на недоумицу шта је стварно изговорено и с којом намјером, удаљавање је било стварно. Међутим, тандем Додик-Ливне нису успорили када су у питању пословни планови.

Рутину ће им тек разбити високи израелски званичник Дан Ориан са потврдом медијима да не постоји званично Представништво РС у Израелу, закључујући да је уред регистрован посљедњих пар година као приватна компанија. Ориан је потврдио да ни он ни изралеско МСП немају информације о релевантним активностима или догађајима које је организовала ова компанија – у смислу промоције инвестиција или ширења информација о пословним приликама у Републици Српској. Опозиција је одмах реаговала, тражећи појашњење о потрошњи 300 000 конвертибилних марака планираних за ову годину у Буџету Републике Српске за Представништво у Јерусалему, али је остала кратка за одговоре.

А да ли је било стварних резултата фамозног Представништва? То нас доводи до актуелне приче око рудника Љубија код Приједора. Рудник Љубија, у којима постоји јавни удио од 65% (остатак припада АрцелорМиттал), нашао се у средишту сукоба тренутних коалиционих партнера у Народној скупштини Републике Српске. Док се Марко Павић и ДНС залажу да Арцелор откупи преостали удио у Љубији, Милорад Додик и СНСД се од почетка снажно залажу за мистериозни Исраели Инвестмент Гроуп (ИИГ).

У мају 2016. године Евгениј Зотов, представник ИИГ-а, изјавио је да је ту компанију довео и повезао са локалним партнерима сам Арие Ливне. Рус Зотов је суоснивач ИИГ, компаније регистроване на адреси 8 Цоптхалл - Росеау Валлеy 00152, на карипском отоку Доминика, офф-схоре уточишту и адресом која се чак наводи и у Панамским папирима.

Медији у Бањој Луци су открили да је Зотов основао нову компанију –Исраели Инвестмент Гроуп Балканс за локално пословање, заједно са Ариа Ливне, Аријевом кћерком, и Бошком Шушњаром, власникомТопгреен компаније из Лакташа.

За удио у Љубији ИИГ је понудио око 30 милиона конвертибилних марака више у односу на конкурентску понуду Арцелор Миттал. У документима све изгледа обећавајуће, са најавама озбиљних инвестиција и нових радних мјеста. Међутим, јавност није без разлога скептична. Стручњаци упозоравају да елементи понуде једва стоје, будући да би ИИГ могао стећи удио у Љубији и користити га за финансирање обећаних улагања, те резултирати са куповином рудника без правих инвестиција. Милорад Додик је постојао све нервознији, како је јавни интерес за тему растао. Зотов је, у разговору за Клиx.ба, изјавио да ИИГ има 4 канцеларије, 5 запослених и преко 60 000 запослених 'на терену' који раде на различитим пројектима. Прилично чудан скуп бројева?

Након што је Влада Републике Српске доставила одлуку о продаји Љубије, чланови Одбора за привреду у Народној скупштини РС затражили су јавну расправу прије стављања питања на дневни ред. Међутим, саслушање није резултирало ни са чим новим, а дан одлуке је пријетио да наруши односе у владајућој већини у НСРС. Опозиција, заједно са владајућим ДНС-ом, је затражила да се питање Љубије скине са дневног реда. У међувремену, Додик покушава пронаћи недостајуће 'руке' чак и међу посланицима Домовине, који тешко да имају неки јавни политички интерес помоћи му на овом питању.

Прије неколико дана, Ливне је изјавио да је сарађивао са Радованом Караџићем и Слободаном Милошевићем у деведесетим, гарантујући да ће наставити свој рад и помагати Милораду Додику, без обзира на оптужбе да 'Представништво РС у Израелу не постоји'. У свом одговору на питање Ал Јазеера Балканс да ли сматра да је Авигдор Лиеберман имао неке везе с иступима везаним за посљедње информације о 'непостојећем представништву', Ливне изјављује да 'не искључује ову опцију'. Док се званична израелска политика дистанцира од бивших Лиеберманових савезника на Балкану, духови из прошлости би се могли врло брзо вратити. Добро јутро Љубијо, инвеститори су дошли...можда. Љубија, бокер тов!

(Вијести.ба)

Коментари / 78

Оставите коментар
Name

Јанко

15.05.2017 17:44

Лопови, одговараце за све уцињено. Народ це их казнити 2018. Мора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Думине

15.05.2017 17:53

Руши банду.

Name

Прича се

15.05.2017 18:07

Вучко пренио поруку од Кинеза да мора ИИГ...

Name

Ре Јанко

15.05.2017 18:22

ТВОЈ ВЈЕРНИ ПРАТИЛАЦ ТИ КАЗЕ ДА ЦЕ НАРОД КАЗНИТИ ОПОЗИЦИЈУ А ДОДИКА ПРЕМИЈЕРСКОМ ПОЗИЦИЈОМ -ЗАО МИ ТЕ.

Name

Рудар

15.05.2017 18:28

Јанко..лопови су они били и просле године и то раја зна ал су их опет наградили на локалним изборима...ја вјерујем а и надам се да це 2018 године изгубити опсте изборе и онда их све смјестити не у затвор вец у лудницу...мислим да су веци болесници нег лопови..позз..

Name

Јанко

15.05.2017 18:57

Нема нам напретка док не оду. Ниста се неце са мртве тацке помјерити све док ови људи владају.

Name

Дејо

15.05.2017 19:03

Надам се само да це ово пробудити овај луди народ.Продају једно трајно добро да би подмирили тренутне обавезе,лудост!

Name

ре

15.05.2017 19:36

Само тако Миле, сутра дрмни причу опет о референдуму и пљачкај до миле воље док народ машта о независности након које ће руже цвјетати!

Name

П

16.05.2017 05:54

Ово се могло спријечити али додјоше нови папци из Домовине уз старе папке и ... Стевандића, Дуњића, Митровића, Стеванчевића... формираше неку већину без ДНС-а која личи на босански лонац-измјешано све и свашта! Црвена секта опет купи и украде!

Name

редодо

16.05.2017 15:41

Опет ће бити јао ми се заје........ кода нестаде тај зото а није ни дао паре,заправо није ни имао варијанта је да ми дамо да купи а он ћедаље сам покрасти.

Name

сима

16.05.2017 15:56

Баш читам Протоколе сионских мудраца.

Name

Ре: Јанко

17.05.2017 06:53

На залост овога народа, Ви сте у праву.

Name

Милица

15.05.2017 17:45

Љубија се не смије дати. Сви на протесте ако је продају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е

15.05.2017 17:55

МОРА СЕ ПРОДАТ ЧО*ЕК ПРИМИО КАПАРУ јбг.

Name

Милена

15.05.2017 18:16

Е моја Милице, нас двије на протест и ко јос, овај народ би да му увијек неко други цости пут. Ста треба да се деси да се успавана свијест пробуди?

Name

Зозон

15.05.2017 18:38

Ви на протесте а ми на контра протесте....Видјело се просли пут кога има висе.

Name

Паја

15.05.2017 18:45

Ја бих вама топло препоруцио да се ухватите каквог посла, а не замлацујте се висе глупостима.Јер од протеста и русења власти ви сигурно нецете имати користи.

Name

ре Зозон

15.05.2017 21:28

Ти си такав јадни идиот да је то неописиво!

Name

Миро није Брцкало

15.05.2017 17:45

Црвени олос спријецити по сваку цијену. Љубија остаје Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јандрла

15.05.2017 17:45

Људи то је готова прича, Додик продо све продаће и нас као доноре органа кад му зафали пара Не знам колику позадину он има кад му стално мало пара. Ова ситуација ништ не ваља треба кренути све отпочетка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАУДА

15.05.2017 18:53

ДАЦУ МУ ЈА ЈЕДАН ОРГАН ГРАТИС....XАXАXА

Name

За Лауду

16.05.2017 05:27

Ако буде требало и хоцес а на приједлог Др Стевандица и његових папака. Кад вец нема ста друго даце се у закону да сви незапослwни и ботиви по један добар орган треба да донирају и спасе будзет и то це да буде тако. Кад ускоро не буде ниста за продају остаце само тузне успомене на РС коју су продали лопови за које смо ми гласали

Name

Витез Која

15.05.2017 17:49

Борба за Љубију је борба за РС и спас од њене распродаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

15.05.2017 18:13

Ма овај главоња би продо све сто се продат мозе реално би било да се крене на улице само од тога мозе бити спас свакако друге нема навали народе ово је неправда.

Name

Лука

15.05.2017 17:49

Готови су. не дамо љубију. Опорезујте своје тајкуне па плаћајте пензије. не дамо ресурсе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

15.05.2017 18:21

Ре Лукако це тебе и мене да пита кад це влада у току ноци накуповати пуну ладњацу папака зиви били па видјели дао бог да нисам у праву.

Name

Зозон

15.05.2017 18:42

Хахахахаха....Увјек иста прица,готово су....а онда додју избори и цика Миле помете опозицију као празан спајз.

Name

Луиђи

15.05.2017 18:02

Није ми јасно ко финанцира оволику пропаганду против Израелаца,а лафо брига за народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДартхИнВадер

15.05.2017 18:58

Па јеси ли икада, игдје чуо у свијету да су израелци икоме, икада добро донијели. Ја лично нисам.

Name

Балкон

15.05.2017 19:39

А гдје ти Луиђи видиш овде Израелце у послу?

Name

Тоw

15.05.2017 18:03

Уколико Додик не прода Љубију сада одмах,продаце је мало касније док се слегне прасина и магарцу исцупа реп! Ако се то не би десило то би знацило његов пад са власти и повлацење из јавног зивота! Он мора продати Љубију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.05.2017 20:25

Никад се Миле повући неће, Срби превише воле главате вође.

Name

ВЕТЕРАН

15.05.2017 18:08

ДОДО ЛАВЕ НАС ,ПРЕДСЈЕДНИЦЕ ДРЗАВЕ,МИ ПАТРИОТЕ И БОРЦИ СМО УЗ ТЕБЕ ,НЕМА ГРЕСКЕ ...СА ТОБОМ У НОВЕ ПОБЈЕДЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУЋО

15.05.2017 18:32

РЕ ВЕТЕРАН, ТИ СИ ВЕТЕРАН У ШВЕРЦУ И ЛОПОВЛУКУ, ЈЕР ДОДИКА САМО ТАКВИ И ПОДРЖАВАЈУ, ДЕЗЕРТЕРИ И РАТНИ ПРОФИТЕРИ, ДА СЕ ЉУДИ НЕ ЗБУНЕ, ТО ЈЕ У ПИТАЊУ А НЕ ВЕТЕРАН ИЗ РАТА, ФУКАРО ДЕЗЕРТЕРСКА.

Name

ДЕГОТХИА

15.05.2017 18:39

ЛАВ ТИ ИМА ПРОБЛЕМА - ПОСТАО ЈЕ МАЛА НАКОСТРЕШЕНА МАТОРА МАЦА КОЈОЈ СЕ ОФУЦАЛО КРЗНО И СПАДА ЈОЈ ДЛАКА !!!

Name

прва линија

15.05.2017 18:47

Ветеран не ј..и г...а.ако је теби добро грађанима РС.није сигурно у великој већини.Нисте реални окрените се око себе и видите ситуацију.

Name

XXЛ

15.05.2017 18:56

КОЈИ СИ ТИ РЕТАРД..ПОЈЕСЦЕ И ТЕБЕ ТАЈ ЛАВ САМО ПОЛАКО РЕТАРДИЊО.....XXААСXАXА

Name

ре

15.05.2017 19:38

Тако је ветеране, за Милетом поново у рат ако треба, неће нама мошње одређивати шта можемо продати коме, да нећемо Палестинцима можда?!

Name

ре ре

15.05.2017 22:12

па да вам босњаци одредјују,,мозда би од тога и било неке користи..мозда би народ видио коју марку..овако бице појео вук магарца,,нек вам је баја обезбједио референдум и остале инате другима..еее од ината се не зиви..

Name

СНСД

15.05.2017 18:19

Павицу готово је твоје рекетирање.Сав ДНС на смеце нетребате ником висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

15.05.2017 18:54

Ова се власт толико осилила рзде ста год хоце исамим тим провоцирају своје градјане они немају ганица у својој науми аи ја сам стеко утисак да љубију могу продати посто хоце и коме хоце моги и новац који додију од продаје подијелити измедју себе ко це им ста кад судство не функционисе а и сам предсједник пркоси са оном пјесмом немозенам нико ниста.

Name

ДартхИнВадер

15.05.2017 19:01

Итекако вам требају, јер без тог ДНСа нема скупштинске већине, пада влада и Додо постаје лик који само може да предложи новог мандатара и послије тога оде у Фочу на вишедеценијски одмор.

Name

Зпки

15.05.2017 18:36

Бас ме занима ста це се десити кад се прода,а вец је.продато,ниста се неце десити исто као и са свим осталим криминалом сто је урадјено јер сви прицају,а нико нема м... да стане на црту овом Олосу.Ста би са представниством у Израелу,тресла се гора родио се Мис,тако це и сада бити,јадна Опозиција,а и народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијесно

15.05.2017 18:41

Смијесно је правити удар на Либермана из потпуно сјебане и скоро непостојеце земље.Ово је биједна подметацина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И треба

15.05.2017 18:47

Само гази стоку. за стоку је да трпи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

15.05.2017 19:07

Е висе та Љубија, полако нас убија, док радници цуте и неце да се љуте мене зеља мине да нема одлуке скупстине...

Name

доми

15.05.2017 18:49

Е ја бих бас волио да је прода,јер то би му знацило крај!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мафија

15.05.2017 18:49

Ево ко су нам стратески инвеститори...олос до олоса...Миле одлази...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

15.05.2017 18:59

Упркос свему предоценом,из јуцерасњих реакција народа на могуце протесте видим да је овај народ засљепљено стадо.Нека нам је Бог на помоци са бездусним криминалцима који распродају дрзавну имовину зарад власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

15.05.2017 19:14

Русио би њих народ да их има циме цеститим замијенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕРЦЕРИ И НАРКО ДИЛЕРИ

15.05.2017 19:15

ДОДИК И ЛИВНЕ А ПРЕЛО ОВЕ ПРОПАЛИЦЕ ЗОТОВА ХОЦЕ ЉУБИЈУ ЗАТО СТО ЦЕ ЈЕ ПРЕПРОДАТИ ПО ВИСЕСТРУКОЈ ЦЕНИ. ПРИЦА ПРИЦУ О ПОВЕЦАЊУ ПЕНЗИЈА,ОДМА ЈЕ ЈАСНО ДА ЈЕ ПРЕВАРА У ПИТАЊУ.ПЕНЗИОНЕРИ СУ И УПРОПАСТИЛИ ОВУ ЗЕМЉУ,ТРЕБА ИМ ЗАБРАНИТИ ДА ГЛАСАЈУ.КАКО ИХ ДРИПАЦ ДОДИК НАВЛАЦИ НА ПОВЕЦАЊЕ,ЗБОГ ПАР МАРАКА ПОВЕЦАЊА НЕ БИ РЕАГОВАЛИ ДА ИМ ДЈЕЦУ ПРОДА,ЦИЉА НА МАТОРЕ ЕГОИСТЕ.ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде М.

15.05.2017 19:16

Продај вилу па повецај пензије и исплати дуговања пољопривредницима! Остави се народног добра Милораде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

15.05.2017 19:40

Па сто би то Милорад радио? РС је стабилна дрзава, финанцијски независна, перспективна за инвеститоре. Јел тацно Зеки? Када цемо убирати плодове Васе "реформске пљацке (агенде)"?

Name

Дарко Миха

15.05.2017 19:33

Овај мафијашки тројац ће ову отимачину сигурно покушати прикрити неком причом угрожености Републике Српске или неком квазипатриотском заврзламом, али само се надам да нараод овај пут неће бити толико наивана да насједе на то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.05.2017 20:08

Само се ти надај, не да ће насјести, него ће у томе видјети излаз из свих других недаћа.

Name

Митар

15.05.2017 19:34

ЗБОГОМ ПАМЕТИ - АКО СМО ТОЛИКО ГЛУПИ ДА ДОЗВОЛИМО ОВАКВУ ПЉАЧКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопов

15.05.2017 19:37

Узео капару ....хахахах.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рацун Марсал Групи

15.05.2017 19:42

МИЛОРАД ДОДИК ЈЕ ПРОСЛЕ ИЗБОРЕ ПЛАТИО РУСКОЈ КРИМ.ОРГАНИЗАЦИЈИ МАРСАЛ ГРУПА. НАСТИМАНИ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ СУ НАС КОСТАЛИ УНИСТЕЊА БОБАР БАНКЕ. ДА БИ ОБЕЗБИЈЕДИО ПОБЈЕДУ,ОДНОСНО,ДА БИ ПЛАТИО МАРСАЛ ГРУПУ ОН МОРА ПРОДАТИ ЉУБИЈУ,ЉУБИЈА ЈЕ ЦИЈЕНА ОПСТАНКА НА ВЛАСТИ.КОД МАРСАЛ ГРУПЕ НЕМА ОДГОДЈЕНОГ ПЛАЦАЊА А ДОДИК И ЛИВНЕ ТО ЗНАЈУ НАЈБОЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УНИБРОС СТЕЕЛ

15.05.2017 19:45

АКО НЕ БУДЕ ИСЛО ПРЕКО ЗОТОВА А ТИ МИЛОРАДЕ ПОКУСАЈ ПРЕКО УНИБРОС СТЕЕЛа И СВОГ КРИМИ ПАЈТОСА ВЛАДИМИРА ДЕЛИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.

15.05.2017 20:01

Све сами бизнисмени и фирме из Лакташа... Паметном доста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

15.05.2017 20:16

РС би имала наду да сами радници спријече овај прљав посао. То је највише њихова имовина- а свакако више него што је " народних посланика" и жељкиних папака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израел

15.05.2017 20:21

Има ли те Сипе игдје ало мани те се сиротиње и ситних дјела глупости ватите се крупних риба видис ста раде перу паре преко фиктивних фирми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леват

15.05.2017 20:42

Мицуне,МОСАД ти врсља око куце.Најебо си а лова остаде...

Name

Ах, друже

15.05.2017 22:10

Ено ти је и министар безбједности на нивоу БиХ изјавио да не може скоро ништа учинити против организованог криминала. Дакле, биће занимљиво у наредним мјесецима. Ситуације че напредовати, неки не могу назад а неки ће бити гладног стомака...данима.

Name

БОЛЕ

15.05.2017 21:01

Радници Митала,односно градјани Љубије су сутра требају доци пред Скупстину и ових дана позвати све који зеле да им се придрузе да се ту окупи маса народа,а када се рудник прода онда је све касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.05.2017 23:04

Касно је већ одавно, 'оће Србин да гласа за Милета јер шука Бошњама, ево сад наплате за национално уздизање.

Name

Данијел

15.05.2017 21:09

Народе морас казнити ове зликовце ако продају Љубију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирај

15.05.2017 21:38

То милицијо моја.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ах, реце Бах

15.05.2017 22:34

Није то ниста ста це бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вектор

15.05.2017 22:37

Хоцете корупцију, хоцете гласати за манитаса, е запамтицете, једном заувијек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

16.05.2017 04:40

Последице ових лопова це се видјети за 5 година а бице катастрофалне. Најгоре сто вецина њих неце бити овде. Погледајте како у Ц Гори функционишу ствари,Мароцић осуђен отисао у БГ на лијецење. Овај це отићи исто у Бг и продати причу како Муслимани желе да га стрпају у затвор јер брани РС и воли Србију. Он РС брани само док је не прода а Србију воли због оне виле и смије се народу сто га подрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

16.05.2017 05:00

Није било давно кад се Додик хвалисао како се са оцем по пијацама науцио са народом види се прода све сто се мозе продати а с друге стране прица о патриотизму РС ајде нека он је мафијас али има гро будала које му вјерују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

16.05.2017 06:21

И сада ће да буде по оној " Земљу смо распродали, још стоке да се ријешимо".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Ш

16.05.2017 13:10

На Љубији се Републике Српска брани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томо

16.05.2017 14:40

Није Додик продавао фирме по РС вец странке из опозиције то зна и највеца будала када је била приватизација није народ глуп,у СДС-ово вријеме су њихови кадрови продавали фирме сами себи без дате марке , ,данас СДС ради директно против интереса свих градјана РС ,ста народ мисли о СДС народ је рекао на локалним изборима гдје су пометени,једино су побиједили тамо гдје су народ куповали парама од подигнутих кредита као примјер наводим Теслиц-4 милиона марака кредита ,јос увијек Теслицани газе макадам удаљени свега 1000 метара од центра ,ал зато се по Брицу води двоструко напајање (кабловско) гдје нико не зиви ваљда це себи правит викендице,видјет цемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОМО КУРЧЕЛА

17.05.2017 06:09

ЈЕДНА БАНКА, ДРУГА БАНКА, ТРЕЋА БАНКА, ЈЕЛИЋ, БОБАР, ЦПЕЦИЈАЛНА ПОЛИЦИЈА, ДВОРАНА, АУТОПУТ-ЕВИ, ПУТ ЖИВОТА-ДА ТЕ ТОМО БУДЕ СРАМОТА.

Name

С

17.05.2017 06:50

Како ли це Д.Давидовиц гласати ? Мозда це Милена прјектовати и рудник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бекс

17.05.2017 21:17

Добили сте данас шамар у скупштини. То је тек први у низу.

ОДГОВОРИТЕ