Dobro jutro moja lijepa Ljubijo!

Ove sedmice je na dnevnom redu Narodne skupštine Republike Srpske pitanje prodaje Rudnika Ljubija. Vlasnik udjela 65% Ljubije bi mogla postati kompanija Israeli Investment Group.

Republika Srpska 15.05.2017 | 19:40
Dobro jutro moja lijepa Ljubijo!
Bio je avgust 2011. i Sarajevo je ponovo bilo u centru globalnih gibanja. U to vrijeme, Bosna i Hercegovina je nestalna članica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, te se u svjetskoj javnosti pominje kao mogući 'presudni' glas po pitanju palestinskog zahtjeva za nezavisnost. Premda su Sjedinjene Američke Države već najavile stavljanje veta na prijedlog, znatno manje kontroverzno i 'ugodnije' rješenje za međunarodnu zajednicu je bilo da Palestincima jednostavno fali 9 od 15 ruku u Savjetu bezbjednosti, što je traženi minimum za usvajanje rezolucije – u slučajevima kada se nijedna od stalnih članica ne pozove na pravo veta.

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas i tadašnji izraelski ministar spoljnih poslova Avigdor Lieberman su se odmah našli u Bosni i Hercegovini, zagovarajući kod lokalnih lidera njihova suprotstavljena stajališta po ovom pitanju. Dok je član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović podržao palestinsku inicijativu, srpska strana je podržala Izraelce, ostavljajući tako BiH bez zvaničnog stava po ovom pitanju (što je bilo dovoljno dobar ishod za Izrael).

Nekoliko mjeseci kasnije, vrijeme je slavlja u Banjoj Luci. Naime, 30. oktobar je 2011. godine i specijalni predstavnik Svjetskog jevrejskog kongresa za zemlje bivše Jugoslavije, slavi 90. rođendan. Arie Livne, preživjela žrtva Holokausta, a kasnije i politički zatvorenik u Jugoslaviji zbog navodne podrške Sovjetskom Savezu i Informbirou, sada je vjerni saveznik vladajuće stranke u Republici Srpskoj predvođene Miloradom Dodikom. Livne puše svjećice u prisustvu ključnih donosilaca odluka u Republici Srpskoj -  Dodika, Aleksandra Džombića i Igora Radojičića (predsjednik, premijer i predsjednik Narodne skupšine), ali i izraelskog šefa diplomatije Liebermana i tadašnjeg ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka.

Livne je imao dobru godinu, budući da je usred realizacije životnog projekta, izgradnje Jevrejskog kulturnog centra u Banjoj Luci. Prema zvaničnim podacima, inicijalni projekat je upućivao da bi objekat trebao pokriti 4 000 kvadratnih metara, ali će do kraja izgradnje narasti na 40 000 kvadrata. Zvanićno najavljen prvenstveno kao kulturni centar, zgrada je u suštini stambeno-poslovni kompleks, čiji je glavni projektant Milena Davidović, žena banjalučkog gradonačelnika Dragoljuba Davidovića, u čije su vrijeme i osigurana odobrenja za građenje.

Glavni izvođač radova je firma Niskogradnja iz Laktaša, vlasništvo Ljube Ćubića, Dodikovog saradnika od povjerenja. Prema navodima BN televizije, u oktobru 2014. kada je zgrada završena, samo 24% je ostalo u vlasništvu Jevrejske opštine, dok je ostatak pripao Niskogradnji. To je bio samo početak sumnjivih transakcija u Banjoj Luci koje su uključivale Livnea i očiglednu zloupotrebu jeverejskog i izraelskog imena/identiteta za privatne interese pojedinaca u Republici Srpskoj.

U međuvremenu je Livne postao specijalni predstavnik Republike Srpske u Izraelu, sa službenom adresom na Bulevaru Tehnološkog parka u Jerusalemu. I dalje je održavao dobre odnose sa Liebermanom, braneći ga otvoreno u javnosti i afirmirajući njegovu posvećenosti dobrim odnosima Srpske i Izraela. Lieberman će ostati jedan od ključnih igrača za lobiranje i međunarodnu relevantnost Milorada Dodika, do trenutka kada su susreti njih dvojice i 'trećih lica' u Beču eksplodirali u skandal po izraelskim medijima.

Godina je 2016, a Lieberman je postao izraelski ministar odbrane. Postepeno se udaljava od aranžmana sa Dodikom, što je učinio poprilično jasnim sa javnim sastankom sa Draganom Mektićem, ministrom bezbjednosti BiH. Opozicija u Republici Srpskoj je čak tvrdila da se Lieberman odrekao saradnje sa Srbima pred Knessetom, što je bilo praćeno optužbama 'da je prodao Jevreje Srbima u Bosni', a koje su iznijeli predstavnici ultra-konzervativne Shas partijeu Izraelu. Ipak, ovo ostaje nepotvrđeno do kraja, te je više viđeno kao dio uobičajnog prepucavanja i imputiranja opozicije i vlasti u Republici Srpskoj. Bez obzira na nedoumicu šta je stvarno izgovoreno i s kojom namjerom, udaljavanje je bilo stvarno. Međutim, tandem Dodik-Livne nisu usporili kada su u pitanju poslovni planovi.

Rutinu će im tek razbiti visoki izraelski zvaničnik Dan Orian sa potvrdom medijima da ne postoji zvanično Predstavništvo RS u Izraelu, zaključujući da je ured registrovan posljednjih par godina kao privatna kompanija. Orian je potvrdio da ni on ni izralesko MSP nemaju informacije o relevantnim aktivnostima ili događajima koje je organizovala ova kompanija – u smislu promocije investicija ili širenja informacija o poslovnim prilikama u Republici Srpskoj. Opozicija je odmah reagovala, tražeći pojašnjenje o potrošnji 300 000 konvertibilnih maraka planiranih za ovu godinu u Budžetu Republike Srpske za Predstavništvo u Jerusalemu, ali je ostala kratka za odgovore.

A da li je bilo stvarnih rezultata famoznog Predstavništva? To nas dovodi do aktuelne priče oko rudnika Ljubija kod Prijedora. Rudnik Ljubija, u kojima postoji javni udio od 65% (ostatak pripada ArcelorMittal), našao se u središtu sukoba trenutnih koalicionih partnera u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Dok se Marko Pavić i DNS zalažu da Arcelor otkupi preostali udio u Ljubiji, Milorad Dodik i SNSD se od početka snažno zalažu za misteriozni Israeli Investment Group (IIG).

U maju 2016. godine Evgenij Zotov, predstavnik IIG-a, izjavio je da je tu kompaniju doveo i povezao sa lokalnim partnerima sam Arie Livne. Rus Zotov je suosnivač IIG, kompanije registrovane na adresi 8 Copthall - Roseau Valley 00152, na karipskom otoku Dominika, off-shore utočištu i adresom koja se čak navodi i u Panamskim papirima.

Mediji u Banjoj Luci su otkrili da je Zotov osnovao novu kompaniju –Israeli Investment Group Balkans za lokalno poslovanje, zajedno sa Aria Livne, Arijevom kćerkom, i Boškom Šušnjarom, vlasnikomTopgreen kompanije iz Laktaša.

Za udio u Ljubiji IIG je ponudio oko 30 miliona konvertibilnih maraka više u odnosu na konkurentsku ponudu Arcelor Mittal. U dokumentima sve izgleda obećavajuće, sa najavama ozbiljnih investicija i novih radnih mjesta. Međutim, javnost nije bez razloga skeptična. Stručnjaci upozoravaju da elementi ponude jedva stoje, budući da bi IIG mogao steći udio u Ljubiji i koristiti ga za finansiranje obećanih ulaganja, te rezultirati sa kupovinom rudnika bez pravih investicija. Milorad Dodik je postojao sve nervozniji, kako je javni interes za temu rastao. Zotov je, u razgovoru za Klix.ba, izjavio da IIG ima 4 kancelarije, 5 zaposlenih i preko 60 000 zaposlenih 'na terenu' koji rade na različitim projektima. Prilično čudan skup brojeva?

Nakon što je Vlada Republike Srpske dostavila odluku o prodaji Ljubije, članovi Odbora za privredu u Narodnoj skupštini RS zatražili su javnu raspravu prije stavljanja pitanja na dnevni red. Međutim, saslušanje nije rezultiralo ni sa čim novim, a dan odluke je prijetio da naruši odnose u vladajućoj većini u NSRS. Opozicija, zajedno sa vladajućim DNS-om, je zatražila da se pitanje Ljubije skine sa dnevnog reda. U međuvremenu, Dodik pokušava pronaći nedostajuće 'ruke' čak i među poslanicima Domovine, koji teško da imaju neki javni politički interes pomoći mu na ovom pitanju.

Prije nekoliko dana, Livne je izjavio da je sarađivao sa Radovanom Karadžićem i Slobodanom Miloševićem u devedesetim, garantujući da će nastaviti svoj rad i pomagati Miloradu Dodiku, bez obzira na optužbe da 'Predstavništvo RS u Izraelu ne postoji'. U svom odgovoru na pitanje Al Jazeera Balkans da li smatra da je Avigdor Lieberman imao neke veze s istupima vezanim za posljednje informacije o 'nepostojećem predstavništvu', Livne izjavljuje da 'ne isključuje ovu opciju'. Dok se zvanična izraelska politika distancira od bivših Liebermanovih saveznika na Balkanu, duhovi iz prošlosti bi se mogli vrlo brzo vratiti. Dobro jutro Ljubijo, investitori su došli...možda. Ljubija, boker tov!

(Vijesti.ba)

Komentari / 78

Ostavite komentar
Name

Janko

15.05.2017 17:44

Lopovi, odgovarace za sve ucinjeno. Narod ce ih kazniti 2018. Mora.

ODGOVORITE
Name

Dumine

15.05.2017 17:53

Ruši bandu.

Name

Priča se

15.05.2017 18:07

Vučko prenio poruku od Kineza da mora IIG...

Name

Re Janko

15.05.2017 18:22

TVOJ VJERNI PRATILAC TI KAZE DA CE NAROD KAZNITI OPOZICIJU A DODIKA PREMIJERSKOM POZICIJOM -ZAO MI TE.

Name

Rudar

15.05.2017 18:28

Janko..lopovi su oni bili i prosle godine i to raja zna al su ih opet nagradili na lokalnim izborima...ja vjerujem a i nadam se da ce 2018 godine izgubiti opste izbore i onda ih sve smjestiti ne u zatvor vec u ludnicu...mislim da su veci bolesnici neg lopovi..pozz..

Name

Janko

15.05.2017 18:57

Nema nam napretka dok ne odu. Nista se nece sa mrtve tacke pomjeriti sve dok ovi ljudi vladaju.

Name

Dejo

15.05.2017 19:03

Nadam se samo da ce ovo probuditi ovaj ludi narod.Prodaju jedno trajno dobro da bi podmirili trenutne obaveze,ludost!

Name

re

15.05.2017 19:36

Samo tako Mile, sutra drmni priču opet o referendumu i pljačkaj do mile volje dok narod mašta o nezavisnosti nakon koje će ruže cvjetati!

Name

P

16.05.2017 05:54

Ovo se moglo spriječiti ali dodjoše novi papci iz Domovine uz stare papke i ... Stevandića, Dunjića, Mitrovića, Stevančevića... formiraše neku većinu bez DNS-a koja liči na bosanski lonac-izmješano sve i svašta! Crvena sekta opet kupi i ukrade!

Name

redodo

16.05.2017 15:41

Opet će biti jao mi se zaje........ koda nestade taj zoto a nije ni dao pare,zapravo nije ni imao varijanta je da mi damo da kupi a on ćedalje sam pokrasti.

Name

sima

16.05.2017 15:56

Baš čitam Protokole sionskih mudraca.

Name

Re: Janko

17.05.2017 06:53

Na zalost ovoga naroda, Vi ste u pravu.

Name

Milica

15.05.2017 17:45

Ljubija se ne smije dati. Svi na proteste ako je prodaju.

ODGOVORITE
Name

e

15.05.2017 17:55

MORA SE PRODAT ČO*EK PRIMIO KAPARU jbg.

Name

Milena

15.05.2017 18:16

E moja Milice, nas dvije na protest i ko jos, ovaj narod bi da mu uvijek neko drugi costi put. Sta treba da se desi da se uspavana svijest probudi?

Name

Zozon

15.05.2017 18:38

Vi na proteste a mi na kontra proteste....Vidjelo se prosli put koga ima vise.

Name

Paja

15.05.2017 18:45

Ja bih vama toplo preporucio da se uhvatite kakvog posla, a ne zamlacujte se vise glupostima.Jer od protesta i rusenja vlasti vi sigurno necete imati koristi.

Name

re Zozon

15.05.2017 21:28

Ti si takav jadni idiot da je to neopisivo!

Name

Miro nije Brckalo

15.05.2017 17:45

Crveni olos sprijeciti po svaku cijenu. Ljubija ostaje Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Jandrla

15.05.2017 17:45

Ljudi to je gotova priča, Dodik prodo sve prodaće i nas kao donore organa kad mu zafali para Ne znam koliku pozadinu on ima kad mu stalno malo para. Ova situacija ništ ne valja treba krenuti sve otpočetka.

ODGOVORITE
Name

LAUDA

15.05.2017 18:53

DACU MU JA JEDAN ORGAN GRATIS....XAXAXA

Name

Za Laudu

16.05.2017 05:27

Ako bude trebalo i hoces a na prijedlog Dr Stevandica i njegovih papaka. Kad vec nema sta drugo dace se u zakonu da svi nezaposlwni i botivi po jedan dobar organ treba da doniraju i spase budzet i to ce da bude tako. Kad uskoro ne bude nista za prodaju ostace samo tuzne uspomene na RS koju su prodali lopovi za koje smo mi glasali

Name

Vitez Koja

15.05.2017 17:49

Borba za Ljubiju je borba za RS i spas od njene rasprodaje.

ODGOVORITE
Name

Realno

15.05.2017 18:13

Ma ovaj glavonja bi prodo sve sto se prodat moze realno bi bilo da se krene na ulice samo od toga moze biti spas svakako druge nema navali narode ovo je nepravda.

Name

Luka

15.05.2017 17:49

Gotovi su. ne damo ljubiju. Oporezujte svoje tajkune pa plaćajte penzije. ne damo resurse.

ODGOVORITE
Name

Borac

15.05.2017 18:21

Re Lukako ce tebe i mene da pita kad ce vlada u toku noci nakupovati punu ladnjacu papaka zivi bili pa vidjeli dao bog da nisam u pravu.

Name

Zozon

15.05.2017 18:42

Hahahahaha....Uvjek ista prica,gotovo su....a onda dodju izbori i cika Mile pomete opoziciju kao prazan spajz.

Name

Luiđi

15.05.2017 18:02

Nije mi jasno ko financira ovoliku propagandu protiv Izraelaca,a lafo briga za narod!

ODGOVORITE
Name

DarthInVader

15.05.2017 18:58

Pa jesi li ikada, igdje čuo u svijetu da su izraelci ikome, ikada dobro donijeli. Ja lično nisam.

Name

Balkon

15.05.2017 19:39

A gdje ti Luiđi vidiš ovde Izraelce u poslu?

Name

Tow

15.05.2017 18:03

Ukoliko Dodik ne proda Ljubiju sada odmah,prodace je malo kasnije dok se slegne prasina i magarcu iscupa rep! Ako se to ne bi desilo to bi znacilo njegov pad sa vlasti i povlacenje iz javnog zivota! On mora prodati Ljubiju.

ODGOVORITE
Name

re

15.05.2017 20:25

Nikad se Mile povući neće, Srbi previše vole glavate vođe.

Name

VETERAN

15.05.2017 18:08

DODO LAVE NAS ,PREDSJEDNICE DRZAVE,MI PATRIOTE I BORCI SMO UZ TEBE ,NEMA GRESKE ...SA TOBOM U NOVE POBJEDE...

ODGOVORITE
Name

ŽUĆO

15.05.2017 18:32

RE VETERAN, TI SI VETERAN U ŠVERCU I LOPOVLUKU, JER DODIKA SAMO TAKVI I PODRŽAVAJU, DEZERTERI I RATNI PROFITERI, DA SE LJUDI NE ZBUNE, TO JE U PITANJU A NE VETERAN IZ RATA, FUKARO DEZERTERSKA.

Name

DEGOTHIA

15.05.2017 18:39

LAV TI IMA PROBLEMA - POSTAO JE MALA NAKOSTREŠENA MATORA MACA KOJOJ SE OFUCALO KRZNO I SPADA JOJ DLAKA !!!

Name

prva linija

15.05.2017 18:47

Veteran ne j..i g...a.ako je tebi dobro građanima RS.nije sigurno u velikoj većini.Niste realni okrenite se oko sebe i vidite situaciju.

Name

XXL

15.05.2017 18:56

KOJI SI TI RETARD..POJESCE I TEBE TAJ LAV SAMO POLAKO RETARDINJO.....XXAASXAXA

Name

re

15.05.2017 19:38

Tako je veterane, za Miletom ponovo u rat ako treba, neće nama mošnje određivati šta možemo prodati kome, da nećemo Palestincima možda?!

Name

re re

15.05.2017 22:12

pa da vam bosnjaci odredjuju,,mozda bi od toga i bilo neke koristi..mozda bi narod vidio koju marku..ovako bice pojeo vuk magarca,,nek vam je baja obezbjedio referendum i ostale inate drugima..eee od inata se ne zivi..

Name

SNSD

15.05.2017 18:19

Pavicu gotovo je tvoje reketiranje.Sav DNS na smece netrebate nikom vise.

ODGOVORITE
Name

Penzioner

15.05.2017 18:54

Ova se vlast toliko osilila rzde sta god hoce isamim tim provociraju svoje gradjane oni nemaju ganica u svojoj naumi ai ja sam steko utisak da ljubiju mogu prodati posto hoce i kome hoce mogi i novac koji dodiju od prodaje podijeliti izmedju sebe ko ce im sta kad sudstvo ne funkcionise a i sam predsjednik prkosi sa onom pjesmom nemozenam niko nista.

Name

DarthInVader

15.05.2017 19:01

Itekako vam trebaju, jer bez tog DNSa nema skupštinske većine, pada vlada i Dodo postaje lik koji samo može da predloži novog mandatara i poslije toga ode u Foču na višedecenijski odmor.

Name

Zpki

15.05.2017 18:36

Bas me zanima sta ce se desiti kad se proda,a vec je.prodato,nista se nece desiti isto kao i sa svim ostalim kriminalom sto je uradjeno jer svi pricaju,a niko nema m... da stane na crtu ovom Olosu.Sta bi sa predstavnistvom u Izraelu,tresla se gora rodio se Mis,tako ce i sada biti,jadna Opozicija,a i narod.

ODGOVORITE
Name

Smijesno

15.05.2017 18:41

Smijesno je praviti udar na Libermana iz potpuno sjebane i skoro nepostojece zemlje.Ovo je bijedna podmetacina.

ODGOVORITE
Name

I treba

15.05.2017 18:47

Samo gazi stoku. za stoku je da trpi.

ODGOVORITE
Name

Ma

15.05.2017 19:07

E vise ta Ljubija, polako nas ubija, dok radnici cute i nece da se ljute mene zelja mine da nema odluke skupstine...

Name

domi

15.05.2017 18:49

E ja bih bas volio da je proda,jer to bi mu znacilo kraj!!

ODGOVORITE
Name

Mafija

15.05.2017 18:49

Evo ko su nam strateski investitori...olos do olosa...Mile odlazi...

ODGOVORITE
Name

RS

15.05.2017 18:59

Uprkos svemu predocenom,iz jucerasnjih reakcija naroda na moguce proteste vidim da je ovaj narod zasljepljeno stado.Neka nam je Bog na pomoci sa bezdusnim kriminalcima koji rasprodaju drzavnu imovinu zarad vlasti.

ODGOVORITE
Name

Odgovor

15.05.2017 19:14

Rusio bi njih narod da ih ima cime cestitim zamijeniti.

ODGOVORITE
Name

SVERCERI I NARKO DILERI

15.05.2017 19:15

DODIK I LIVNE A PRELO OVE PROPALICE ZOTOVA HOCE LJUBIJU ZATO STO CE JE PREPRODATI PO VISESTRUKOJ CENI. PRICA PRICU O POVECANJU PENZIJA,ODMA JE JASNO DA JE PREVARA U PITANJU.PENZIONERI SU I UPROPASTILI OVU ZEMLJU,TREBA IM ZABRANITI DA GLASAJU.KAKO IH DRIPAC DODIK NAVLACI NA POVECANJE,ZBOG PAR MARAKA POVECANJA NE BI REAGOVALI DA IM DJECU PRODA,CILJA NA MATORE EGOISTE.FUJ

ODGOVORITE
Name

Rade M.

15.05.2017 19:16

Prodaj vilu pa povecaj penzije i isplati dugovanja poljoprivrednicima! Ostavi se narodnog dobra Milorade!

ODGOVORITE
Name

razumio

15.05.2017 19:40

Pa sto bi to Milorad radio? RS je stabilna drzava, financijski nezavisna, perspektivna za investitore. Jel tacno Zeki? Kada cemo ubirati plodove Vase "reformske pljacke (agende)"?

Name

Darko Miha

15.05.2017 19:33

Ovaj mafijaški trojac će ovu otimačinu sigurno pokušati prikriti nekom pričom ugroženosti Republike Srpske ili nekom kvazipatriotskom zavrzlamom, ali samo se nadam da naraod ovaj put neće biti toliko naivana da nasjede na to.

ODGOVORITE
Name

re

15.05.2017 20:08

Samo se ti nadaj, ne da će nasjesti, nego će u tome vidjeti izlaz iz svih drugih nedaća.

Name

Mitar

15.05.2017 19:34

ZBOGOM PAMETI - AKO SMO TOLIKO GLUPI DA DOZVOLIMO OVAKVU PLJAČKU.

ODGOVORITE
Name

Lopov

15.05.2017 19:37

Uzeo kaparu ....hahahah.

ODGOVORITE
Name

racun Marsal Grupi

15.05.2017 19:42

MILORAD DODIK JE PROSLE IZBORE PLATIO RUSKOJ KRIM.ORGANIZACIJI MARSAL GRUPA. NASTIMANI IZBORNI REZULTATI SU NAS KOSTALI UNISTENJA BOBAR BANKE. DA BI OBEZBIJEDIO POBJEDU,ODNOSNO,DA BI PLATIO MARSAL GRUPU ON MORA PRODATI LJUBIJU,LJUBIJA JE CIJENA OPSTANKA NA VLASTI.KOD MARSAL GRUPE NEMA ODGODJENOG PLACANJA A DODIK I LIVNE TO ZNAJU NAJBOLJE.

ODGOVORITE
Name

UNIBROS STEEL

15.05.2017 19:45

AKO NE BUDE ISLO PREKO ZOTOVA A TI MILORADE POKUSAJ PREKO UNIBROS STEELa I SVOG KRIMI PAJTOSA VLADIMIRA DELICA.

ODGOVORITE
Name

Dr.

15.05.2017 20:01

Sve sami biznismeni i firme iz Laktaša... Pametnom dosta...

ODGOVORITE
Name

Miladin

15.05.2017 20:16

RS bi imala nadu da sami radnici spriječe ovaj prljav posao. To je najviše njihova imovina- a svakako više nego što je " narodnih poslanika" i željkinih papaka.

ODGOVORITE
Name

izrael

15.05.2017 20:21

Ima li te Sipe igdje alo mani te se sirotinje i sitnih djela gluposti vatite se krupnih riba vidis sta rade peru pare preko fiktivnih firmi.

ODGOVORITE
Name

Levat

15.05.2017 20:42

Micune,MOSAD ti vrslja oko kuce.Najebo si a lova ostade...

Name

Ah, druže

15.05.2017 22:10

Eno ti je i ministar bezbjednosti na nivou BiH izjavio da ne može skoro ništa učiniti protiv organizovanog kriminala. Dakle, biće zanimljivo u narednim mjesecima. Situacije če napredovati, neki ne mogu nazad a neki će biti gladnog stomaka...danima.

Name

BOLE

15.05.2017 21:01

Radnici Mitala,odnosno gradjani Ljubije su sutra trebaju doci pred Skupstinu i ovih dana pozvati sve koji zele da im se pridruze da se tu okupi masa naroda,a kada se rudnik proda onda je sve kasno.

ODGOVORITE
Name

re

15.05.2017 23:04

Kasno je već odavno, 'oće Srbin da glasa za Mileta jer šuka Bošnjama, evo sad naplate za nacionalno uzdizanje.

Name

Danijel

15.05.2017 21:09

Narode moras kazniti ove zlikovce ako prodaju Ljubiju.

ODGOVORITE
Name

Miraj

15.05.2017 21:38

To milicijo moja.....

ODGOVORITE
Name

Ah, rece Bah

15.05.2017 22:34

Nije to nista sta ce biti.

ODGOVORITE
Name

vektor

15.05.2017 22:37

Hocete korupciju, hocete glasati za manitasa, e zapamticete, jednom zauvijek!

ODGOVORITE
Name

Dare

16.05.2017 04:40

Posledice ovih lopova ce se vidjeti za 5 godina a bice katastrofalne. Najgore sto vecina njih nece biti ovde. Pogledajte kako u C Gori funkcionišu stvari,Marocić osuđen otisao u BG na lijecenje. Ovaj ce otići isto u Bg i prodati priču kako Muslimani žele da ga strpaju u zatvor jer brani RS i voli Srbiju. On RS brani samo dok je ne proda a Srbiju voli zbog one vile i smije se narodu sto ga podrzava.

ODGOVORITE
Name

borac

16.05.2017 05:00

Nije bilo davno kad se Dodik hvalisao kako se sa ocem po pijacama naucio sa narodom vidi se proda sve sto se moze prodati a s druge strane prica o patriotizmu RS ajde neka on je mafijas ali ima gro budala koje mu vjeruju.

ODGOVORITE
Name

BB

16.05.2017 06:21

I sada će da bude po onoj " Zemlju smo rasprodali, još stoke da se riješimo".

ODGOVORITE
Name

Марко Ш

16.05.2017 13:10

На Љубији се Републике Српска брани.

ODGOVORITE
Name

Tomo

16.05.2017 14:40

Nije Dodik prodavao firme po RS vec stranke iz opozicije to zna i najveca budala kada je bila privatizacija nije narod glup,u SDS-ovo vrijeme su njihovi kadrovi prodavali firme sami sebi bez date marke , ,danas SDS radi direktno protiv interesa svih gradjana RS ,sta narod misli o SDS narod je rekao na lokalnim izborima gdje su pometeni,jedino su pobijedili tamo gdje su narod kupovali parama od podignutih kredita kao primjer navodim Teslic-4 miliona maraka kredita ,jos uvijek Teslicani gaze makadam udaljeni svega 1000 metara od centra ,al zato se po Bricu vodi dvostruko napajanje (kablovsko) gdje niko ne zivi valjda ce sebi pravit vikendice,vidjet cemo.

ODGOVORITE
Name

TOMO KURČELA

17.05.2017 06:09

JEDNA BANKA, DRUGA BANKA, TREĆA BANKA, JELIĆ, BOBAR, CPECIJALNA POLICIJA, DVORANA, AUTOPUT-EVI, PUT ŽIVOTA-DA TE TOMO BUDE SRAMOTA.

Name

S

17.05.2017 06:50

Kako li ce D.Davidovic glasati ? Mozda ce Milena prjektovati i rudnik

ODGOVORITE
Name

Beks

17.05.2017 21:17

Dobili ste danas šamar u skupštini. To je tek prvi u nizu.

ODGOVORITE