Ђиро: Дан одмора за бициклисте

Стото издање Трке кроз Италију налази се на средини, пошто се бициклисти налазе на другом дану одмора.

Остали спортови 15.05.2017 | 19:30
Ђиро: Дан одмора за бициклисте
Одмору је претходила тешка етапа од Монтенеро ди Бисакија до успона на Блокахаус.

Конкуренцију је на тешком брду одувао Колумбијац Наиро Кинтана, који је тако преузео розе мајицу.

Успон је почео на четрнеастом километру до циља, али је њему претходио пад у групи, који је захватио и неке од кандидата за генерални пласман.

Једни од жртава били су први возач Скаја Герант Томас, потом тадашњи носилац беле мајице Адам Јејтс и бициклиста Санвеб екипе Вилко Келдерман. Узрок пада био је моториста који је стајао поред пута, који се није довољно склонио, па је један бициклиста ударио у њега, што је касније изазвало већи удес.

Томас до краја етапе није успео да се врати у групу, у којој је Мувистар диктирао јак темпо током већег дела девете етапе.

Када је реч о категоријама, Наиро Кинтана је првипласиран у генералном пласману, док је Фернандо Гавирија до сада сакупио највише поена 191. Највише бодова на брдским пролазним циљевима има Јан Поланц 44, најбољи млади возач је бициклиста Кенондејл-Драпака Давиде Формоло, док у поретку тимова Мувистар води 6:15 испред Астане.

Бициклисте у уторак очекује десета етапа и хронометар дужине 39,8 километара од Фолиња до Монтефалча. У питању није класични равни хронометар, већ су организатори убацили и мање успоне, па ћемо видети како ће возачи реаговати, а велики фаворит за победу је Том Думулан.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар