Điro: Dan odmora za bicikliste

Stoto izdanje Trke kroz Italiju nalazi se na sredini, pošto se biciklisti nalaze na drugom danu odmora.

Ostali sportovi 15.05.2017 | 19:30
Điro: Dan odmora za bicikliste
Odmoru je prethodila teška etapa od Montenero di Bisakija do uspona na Blokahaus.

Konkurenciju je na teškom brdu oduvao Kolumbijac Nairo Kintana, koji je tako preuzeo roze majicu.

Uspon je počeo na četrneastom kilometru do cilja, ali je njemu prethodio pad u grupi, koji je zahvatio i neke od kandidata za generalni plasman.

Jedni od žrtava bili su prvi vozač Skaja Gerant Tomas, potom tadašnji nosilac bele majice Adam Jejts i biciklista Sanveb ekipe Vilko Kelderman. Uzrok pada bio je motorista koji je stajao pored puta, koji se nije dovoljno sklonio, pa je jedan biciklista udario u njega, što je kasnije izazvalo veći udes.

Tomas do kraja etape nije uspeo da se vrati u grupu, u kojoj je Muvistar diktirao jak tempo tokom većeg dela devete etape.

Kada je reč o kategorijama, Nairo Kintana je prviplasiran u generalnom plasmanu, dok je Fernando Gavirija do sada sakupio najviše poena 191. Najviše bodova na brdskim prolaznim ciljevima ima Jan Polanc 44, najbolji mladi vozač je biciklista Kenondejl-Drapaka Davide Formolo, dok u poretku timova Muvistar vodi 6:15 ispred Astane.

Bicikliste u utorak očekuje deseta etapa i hronometar dužine 39,8 kilometara od Folinja do Montefalča. U pitanju nije klasični ravni hronometar, već su organizatori ubacili i manje uspone, pa ćemo videti kako će vozači reagovati, a veliki favorit za pobedu je Tom Dumulan.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar