Раул Хименез иде у Премијер лигу за 30.000.000 евра!

Бенфика решила да прода Мексиканца после само годину дана.

Фудбал 17.05.2017 | 11:00
Раул Хименез иде у Премијер лигу за 30.000.000 евра!
Вест Хем је почео појачавање тима за следећу сезону, а после серије солидних резултата и извесног завршетка сезоне у средини табеле, Чекићаре очекује реконструкција играчког кадра. Већ је спремно и прво летње појачање, а избор популарног лондонског клуба је Мексиканац.

Ради се о Раулу Хименезу, 26-годишњем нападачу Бенфике, који је имао солидну минулу сезону на Лушу где се са саиграчима радовао четвртој узастопној титули шампиона Португалије. На 18 утакмица ове сезоне Мексиканац је постигао седам голова и забележио две асистенције, па се потпуно рехабилитовао после фијаска у Атлетико Мадриду.

Подсетимо, њега је Бенфика купила од Јорганџија прошлог лета за 22.000.000 евра, након што се није прославио на Висенте Калдерону у првој сезони у европском фудбалу. После само годину дана у Лисабону поново је актуелна прича око селидбе Хименеза, а Вест Хем који слови за главног кандидата да га купи.

Славен Билић је, према информацијама португалског Рекорда, спремио равно 30.000.000 евра за Мексиканца који би истовремено постао и најскупљи фудбалер у историји Чекићара. Подсетимо, претходни рекорд држи Андре Ају, који је у лето 2016. сттигао из Свонсија у Чекићаре за 24.000.000.

Раул Хименез иначе у уговору са Бенфиком има откупну клаузулу од чак 60.000.000 евра, али Чекићари не помишљају да је исплате. Према наводима Рекорда и упола мања свота била би довољна за реализацију овог посла, а подсетимо и да је Мексиканац зимус био врло близу трансфера у Кину, који се на крају изјаловио.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар