Raul Himenez ide u Premijer ligu za 30.000.000 evra!

Benfika rešila da proda Meksikanca posle samo godinu dana.

Fudbal 17.05.2017 | 11:00
Raul Himenez ide u Premijer ligu za 30.000.000 evra!
Vest Hem je počeo pojačavanje tima za sledeću sezonu, a posle serije solidnih rezultata i izvesnog završetka sezone u sredini tabele, Čekićare očekuje rekonstrukcija igračkog kadra. Već je spremno i prvo letnje pojačanje, a izbor popularnog londonskog kluba je Meksikanac.

Radi se o Raulu Himenezu, 26-godišnjem napadaču Benfike, koji je imao solidnu minulu sezonu na Lušu gde se sa saigračima radovao četvrtoj uzastopnoj tituli šampiona Portugalije. Na 18 utakmica ove sezone Meksikanac je postigao sedam golova i zabeležio dve asistencije, pa se potpuno rehabilitovao posle fijaska u Atletiko Madridu.

Podsetimo, njega je Benfika kupila od Jorgandžija prošlog leta za 22.000.000 evra, nakon što se nije proslavio na Visente Kalderonu u prvoj sezoni u evropskom fudbalu. Posle samo godinu dana u Lisabonu ponovo je aktuelna priča oko selidbe Himeneza, a Vest Hem koji slovi za glavnog kandidata da ga kupi.

Slaven Bilić je, prema informacijama portugalskog Rekorda, spremio ravno 30.000.000 evra za Meksikanca koji bi istovremeno postao i najskuplji fudbaler u istoriji Čekićara. Podsetimo, prethodni rekord drži Andre Aju, koji je u leto 2016. sttigao iz Svonsija u Čekićare za 24.000.000.

Raul Himenez inače u ugovoru sa Benfikom ima otkupnu klauzulu od čak 60.000.000 evra, ali Čekićari ne pomišljaju da je isplate. Prema navodima Rekorda i upola manja svota bila bi dovoljna za realizaciju ovog posla, a podsetimo i da je Meksikanac zimus bio vrlo blizu transfera u Kinu, koji se na kraju izjalovio.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar