Воћари Српске у проблему

Воћари Републике Српске су након априлских мразева у великом проблему. Влада им је уплатила помоћ због прошлогодишњих штета на воћњацима, док штете из априла мјесеца тек треба да буду утврђене.

Република Српска 15.05.2017 | 17:05
Воћари Српске у проблему
Штете на воћњацима у Републици Српској од априлског мраза још нису утврђене. Влада је на посљедњој сједници усвојила информацију о појави мраза и штетама на воћњацима, али надлежне комисије тек треба на терену да утврде штету и износе који би били надокнађени воћарима.

Воћари тврде да су штете настале у априлу ове године веће од прошлогодишњих, а које су процијењене на 50 милиона марака. Потврђују да им је Влада тек крајем прошле седмице исплатила помоћ због штета насталих 2016 године. Помоћ за ову годину тек очекују, али је тешко процијенити када ће да добију новац.

Укупно је воћарима за штете настале 2016. исплаћено 600.000 марака. Воћари тврде да ће за надокнаду и помоћ из буџета бити потребно много више новца него за прошлу годину.

(БН телевизија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ко'воћари

15.05.2017 15:34

Од наших воћара и пољопривредника ми се коса диже на глави,..нисам из те бранше али цовјек се не може отети утиску да је суштина нашег воћарства и пољопривреде је подстицај и наплата штете, или је плави дизел...или је вјетар, сунце,киша, повјетарац, врабац,скакавац, земљотрес, поплава, увијек нешто фали!!! Тв нисам упалио а да кад се говори о воћарству,..сточарству,..пољопривреди генерално а да се не спомене подстицај и наплата штете. Брате остави се посла ког ниси кадар радити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

15.05.2017 15:41

Вазно је да нам дипломирани инзењери техницких наука нису у проблему, за воцаре цемо лако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

15.05.2017 15:59

Пун ми к...уфер ових вочара пољопривредника. Свугдје у свијету вочари.пољопривредници осигурају своје производе и мирни а ови наши би и јаре и паре.

ОДГОВОРИТЕ