Voćari Srpske u problemu

Voćari Republike Srpske su nakon aprilskih mrazeva u velikom problemu. Vlada im je uplatila pomoć zbog prošlogodišnjih šteta na voćnjacima, dok štete iz aprila mjeseca tek treba da budu utvrđene.

Republika Srpska 15.05.2017 | 17:05
Voćari Srpske u problemu
Štete na voćnjacima u Republici Srpskoj od aprilskog mraza još nisu utvrđene. Vlada je na posljednjoj sjednici usvojila informaciju o pojavi mraza i štetama na voćnjacima, ali nadležne komisije tek treba na terenu da utvrde štetu i iznose koji bi bili nadoknađeni voćarima.

Voćari tvrde da su štete nastale u aprilu ove godine veće od prošlogodišnjih, a koje su procijenjene na 50 miliona maraka. Potvrđuju da im je Vlada tek krajem prošle sedmice isplatila pomoć zbog šteta nastalih 2016 godine. Pomoć za ovu godinu tek očekuju, ali je teško procijeniti kada će da dobiju novac.

Ukupno je voćarima za štete nastale 2016. isplaćeno 600.000 maraka. Voćari tvrde da će za nadoknadu i pomoć iz budžeta biti potrebno mnogo više novca nego za prošlu godinu.

(BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ko'voćari

15.05.2017 15:34

Od naših voćara i poljoprivrednika mi se kosa diže na glavi,..nisam iz te branše ali covjek se ne može oteti utisku da je suština našeg voćarstva i poljoprivrede je podsticaj i naplata štete, ili je plavi dizel...ili je vjetar, sunce,kiša, povjetarac, vrabac,skakavac, zemljotres, poplava, uvijek nešto fali!!! Tv nisam upalio a da kad se govori o voćarstvu,..stočarstvu,..poljoprivredi generalno a da se ne spomene podsticaj i naplata štete. Brate ostavi se posla kog nisi kadar raditi!

ODGOVORITE
Name

vss

15.05.2017 15:41

Vazno je da nam diplomirani inzenjeri tehnickih nauka nisu u problemu, za vocare cemo lako.

ODGOVORITE
Name

miloš

15.05.2017 15:59

Pun mi k...ufer ovih vočara poljoprivrednika. Svugdje u svijetu vočari.poljoprivrednici osiguraju svoje proizvode i mirni a ovi naši bi i jare i pare.

ODGOVORITE