Ривер славио у Суперкласику!

Екипа Ривер Плејта победила је као гост Боку Јуниорс са 3:1 у Суперкласику, у оквиру 24. кола аргентинске Примере.  Брутални Суперкласико! Риверов реванш с каматом на Бомбоњери, следи пакао за титулу! Екипа Марсела Гаљарда славила са 3:1, чиме је пришла лидеру на пет бодова заостатка, али са утакмицом мање.

Фудбал 15.05.2017 | 12:15
Ривер славио у Суперкласику!
Изабраници Марсела Гаљарда остварили су тако 13. тријумф у шампионату и сада имају само четири бода мање од првопласираног ривала из Буеној Ајреса.

Гости су до вођства стигли у 15. минуту када је на асистенцију Друисија, Гонсало Мартинес постигао свој пети гол у Примери.

До полувремена Ривер је успео да удвостручи предност када је у 24. Мартинес голу придодао и асистенцију - стрелац је био Луис Аларио. Међутим, ту није било крају узбуђењима у првих 45 минута, пошто је Бока преко Фернанда Гага успела да смањи на 2:1.

У другом полувремену није било много узбуђења, а домаћи фудбалери нису успели да изједначе, шта више примили су још један гол. Најбољи стрелац првенства Друиси у надокнади времена ставио је тачку на утакмицу 15. голом у шампионату.

На табели, Бока је и даље прва са 49 бодова, други је Сан Лоренцо са 46, док Ривер Плејт има 45 уз утакмицу мање од ове две екипе.

Два готово савршена Суперкласика гледали смо ове сезоне, Ривер се реванширао Боки за пораз на Монументалу, па је вечерас утишао Бомбоњеру, вратио се у борбу за шампионску титулу и највећем противнику и лидеру Примере закомпликовао пут ка најважнијем трофеју у аргентинском фудбалу – 1:3 (1:2).

Ривер је феноменално отворио и затворио утакмицу, експресно је повео са 2:0 головима Гонзала Мартинеза и Лукаса Аларија, али је домаћина у последњим тренуцима првог полувремена Фернандо Гаго из слобоног ударца вратио у игру и отоврио јуриш на изједначење у наставку меча. Погодак бившег везисте Реал Мадрида је био спектакуларан, али га је додатно улепшао Агусто Батаља, који је направио лошу процену, па је уследио неухватив лоб за младог чувара мреже.

Батаља је тада очајно реговао, нако чега се у другом полувремену нашао на правој ветрометини, а онда је заблистао у 90. минуту, одбранио два узастопна ударца домаћих играча, после чега је уследила контра и овера победе екипе Марсела Гаљарда преко Себастијана Дриусија у првом минуту надокнаде утакмице.

Гости су се овим бодовима пробили на треће место аргентинске Примере са пет бодова застатка за лидером, али и утакмицом мање, што најављује жестоку битку за титулу у последњих шест кола. У овом тренутку чак седам тимова има разлога да се нада шампионском трофеју, пошто је разлика између првопласиране Боке и седмопласираног Колона свега пет бодова.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар