River slavio u Superklasiku!

Ekipa River Plejta pobedila je kao gost Boku Juniors sa 3:1 u Superklasiku, u okviru 24. kola argentinske Primere.  Brutalni Superklasiko! Riverov revanš s kamatom na Bombonjeri, sledi pakao za titulu! Ekipa Marsela Galjarda slavila sa 3:1, čime je prišla lideru na pet bodova zaostatka, ali sa utakmicom manje.

Fudbal 15.05.2017 | 12:15
River slavio u Superklasiku!
Izabranici Marsela Galjarda ostvarili su tako 13. trijumf u šampionatu i sada imaju samo četiri boda manje od prvoplasiranog rivala iz Buenoj Ajresa.

Gosti su do vođstva stigli u 15. minutu kada je na asistenciju Druisija, Gonsalo Martines postigao svoj peti gol u Primeri.

Do poluvremena River je uspeo da udvostruči prednost kada je u 24. Martines golu pridodao i asistenciju - strelac je bio Luis Alario. Međutim, tu nije bilo kraju uzbuđenjima u prvih 45 minuta, pošto je Boka preko Fernanda Gaga uspela da smanji na 2:1.

U drugom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja, a domaći fudbaleri nisu uspeli da izjednače, šta više primili su još jedan gol. Najbolji strelac prvenstva Druisi u nadoknadi vremena stavio je tačku na utakmicu 15. golom u šampionatu.

Na tabeli, Boka je i dalje prva sa 49 bodova, drugi je San Lorenco sa 46, dok River Plejt ima 45 uz utakmicu manje od ove dve ekipe.

Dva gotovo savršena Superklasika gledali smo ove sezone, River se revanširao Boki za poraz na Monumentalu, pa je večeras utišao Bombonjeru, vratio se u borbu za šampionsku titulu i najvećem protivniku i lideru Primere zakomplikovao put ka najvažnijem trofeju u argentinskom fudbalu – 1:3 (1:2).

River je fenomenalno otvorio i zatvorio utakmicu, ekspresno je poveo sa 2:0 golovima Gonzala Martineza i Lukasa Alarija, ali je domaćina u poslednjim trenucima prvog poluvremena Fernando Gago iz slobonog udarca vratio u igru i otovrio juriš na izjednačenje u nastavku meča. Pogodak bivšeg veziste Real Madrida je bio spektakularan, ali ga je dodatno ulepšao Agusto Batalja, koji je napravio lošu procenu, pa je usledio neuhvativ lob za mladog čuvara mreže.

Batalja je tada očajno regovao, nako čega se u drugom poluvremenu našao na pravoj vetrometini, a onda je zablistao u 90. minutu, odbranio dva uzastopna udarca domaćih igrača, posle čega je usledila kontra i overa pobede ekipe Marsela Galjarda preko Sebastijana Driusija u prvom minutu nadoknade utakmice.

Gosti su se ovim bodovima probili na treće mesto argentinske Primere sa pet bodova zastatka za liderom, ali i utakmicom manje, što najavljuje žestoku bitku za titulu u poslednjih šest kola. U ovom trenutku čak sedam timova ima razloga da se nada šampionskom trofeju, pošto je razlika između prvoplasirane Boke i sedmoplasiranog Kolona svega pet bodova.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar