Штрајкови шумара широм Српске

Запослени у више шумских газдинстава данас су одржали једночасовне штрајкове упозорења због незаконитог смањења примања радника од 1. априла и доношења правилника о раду предузећа "Шуме Републике Српске".

Република Српска 15.05.2017 | 08:16
Штрајкови шумара широм Српске
Једночасовни штрајк најавили су запослени у шумским газдинствима Лакташи и Челинац, који су у саставу Шумске управе Бањалука", те запослени радници у шумским управама у Зворнику и Шековићима.


Радници ШГ у Шековићима који су јутрос изашли на протест

Штрајк упозорења одржан је у шумским газдинствима "Горица" Шипово, те "Чемерница" из Кнежева.

БН телевизија сазнаје да радници ШГ "Бирач" Власеница, Шумска управа Зворник нису учествовали у штрајку. Незванично, они очекују разговор са руководством након којег ће донијети одлуку о даљим корацима, али како БН телевизја сазнаје радници Шумске управе Власеница и Шековићи одржали су штрајк упозорења.

Раније је у саопштењу Синдиката наведено да ће, због самовоље и несарадње менаџмента предузећа "Шуме Републике Српске" са радницима и Синдикатом овог предузећа, једночасовним штрајком упозорења радници исказати незадовољство и у Шумској управи Гацко, те у Шумском газдинству "Ботин" Невесиње.

"Уколико једночасовним штрајковима упозорења не остваре своје оправдане захтјеве, запослени овог јавног предузећа ће приступити потпуној обустави рада, која ће трајати све до испуњења њихових захтјева", навели су из Савеза синдиката Републике Српске.

Извор: Агенције/БН телевизија
Фото: Архива/БН телевизија

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ипак их ломи криза

15.05.2017 06:24

Кад свој на свога удари...значи нема довољно пара, креће расплет полако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

15.05.2017 06:55

Сматрам да бољим користењем природних ресурса моземо остварити пуно боље резултате и на тај нацин повецати и плате радницима у сумарству. Медјутим да би се то десило и ти исти радници морају дати свој максимум, понасати се одговорно и рационално, без крадје и онда могу оцекивати боље услове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

15.05.2017 07:28

Ал су угојени а страјкују

Name

Није него

15.05.2017 07:11

Штрајкујете само кад сте ви у прблемима, за другог вас није брига, за проблеме у посрнулом друштву вас није бриге, што све пропада. Сви сте ви продане душе без достојанства, обични јадници. Не треба нико да вас жали, нуле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пророк

15.05.2017 07:17

Сумаре це подјелити у висе синдиката тако да могу лаксе манипулису са њима а све у циљу давања сума под концесију.Сумари нека вам је Бог на помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОВАЦ

15.05.2017 07:26

Сви су они преко реда ухљебљени са сумљивим дипломама и без школске клупе гдје су сједили.А корумпирани до неба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТА КАЗЕС И У ЛАКТАСИМА

15.05.2017 07:49

ПА, ЗАР ТАМО НЕ ЦВЈЕТАЈУ РУЗЕ, ТУЛИПАНИ И ЉИЉАНИ? У ЛАКТАСИМА ЈЕ ПОЦЕЛО ОВО ЗЛО, У ЛАКТАСИМА ЦЕ ПОЦЕТИ И ЊЕГОВ КРАЈ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

15.05.2017 09:59

Идите возити Камионе ако вам ту непасе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

15.05.2017 10:22

Ста треба да се деси да у Мркоњицу неко поцне са страјком?? Било каквим!? Мозда кад би Тегелтија у центру града направио одлагалисте нуклеарног отпада, поцели би са страјком десетак људи! Не постоји гори град, болеснија средина и гори људи, нигдје! Толики полтронски менталитет и потреба да се ономе ко је на власти увлаци до крајњих граница и кад си сигуран да хоце да те унисти. Овдје су унистили све!! Тегелтија нам је ,због 4 милиона кеса који су му Италијани вратили од субвенције, људима донио фабрику Феросилицијума, најпрљавију индустрију на свијету, суме висе не постоје, ради се гола сјеца оног сто је јос остало, на улицама висе нема ни паса ни мацака и нема висе ко ни да страјкује ни да упозорава! Крајњи резултат владавине ових Злоцинаца је Спрзена Земља!! Нема висе ко ни да се буни, нити да страјкује!! ДО КОНАЦНОГ НЕСТАНКА- НАПРИЈЕД СРПСКА!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

15.05.2017 10:47

КРАЂОМ ШУМА ЉУДИ СУ НАПРАВИЛИ КУЋЕ ПОКУПОВАЛИ СТАНОВЕ АУТА ТО ЈЕ ОНО ШТО ДОДИК ПРИЧА АКО ЈЕ ТО У РЕДУ МОЈ ПРЕСЈЕДНИЧЕ КАКО ВИ КАЖЕТЕ ДОБРО СЕ ЖИВИ АЛАЛ ВЈЕРА ШТА ЋЕ БУДУЋЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ОВДЈЕ НЕ МА НИ Д ОД ДРЖАВЕ ВАМА ДОБРО БАШ ВАС БРИГА ЗАШТО НИСТЕ ПРИМЈЕР ДРУГИМА КРАСТИ ПА ИМАТИ МОЛИТИ СЕ БОГУ А ГРЕШНИ БИТИ ТО ЈЕ ДНО ДНА.

ОДГОВОРИТЕ