Štrajkovi šumara širom Srpske

Zaposleni u više šumskih gazdinstava danas su održali jednočasovne štrajkove upozorenja zbog nezakonitog smanjenja primanja radnika od 1. aprila i donošenja pravilnika o radu preduzeća "Šume Republike Srpske".

Republika Srpska 15.05.2017 | 08:16
Štrajkovi šumara širom Srpske
Jednočasovni štrajk najavili su zaposleni u šumskim gazdinstvima Laktaši i Čelinac, koji su u sastavu Šumske uprave Banjaluka", te zaposleni radnici u šumskim upravama u Zvorniku i Šekovićima.


Radnici ŠG u Šekovićima koji su jutros izašli na protest

Štrajk upozorenja održan je u šumskim gazdinstvima "Gorica" Šipovo, te "Čemernica" iz Кneževa.

BN televizija saznaje da radnici ŠG "Birač" Vlasenica, Šumska uprava Zvornik nisu učestvovali u štrajku. Nezvanično, oni očekuju razgovor sa rukovodstvom nakon kojeg će donijeti odluku o daljim koracima, ali kako BN televizja saznaje radnici Šumske uprave Vlasenica i Šekovići održali su štrajk upozorenja.

Ranije je u saopštenju Sindikata navedeno da će, zbog samovolje i nesaradnje menadžmenta preduzeća "Šume Republike Srpske" sa radnicima i Sindikatom ovog preduzeća, jednočasovnim štrajkom upozorenja radnici iskazati nezadovoljstvo i u Šumskoj upravi Gacko, te u Šumskom gazdinstvu "Botin" Nevesinje.

"Ukoliko jednočasovnim štrajkovima upozorenja ne ostvare svoje opravdane zahtjeve, zaposleni ovog javnog preduzeća će pristupiti potpunoj obustavi rada, koja će trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva", naveli su iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Izvor: Agencije/BN televizija
Foto: Arhiva/BN televizija

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Ipak ih lomi kriza

15.05.2017 06:24

Kad svoj na svoga udari...znači nema dovoljno para, kreće rasplet polako.

ODGOVORITE
Name

nnn

15.05.2017 06:55

Smatram da boljim koristenjem prirodnih resursa mozemo ostvariti puno bolje rezultate i na taj nacin povecati i plate radnicima u sumarstvu. Medjutim da bi se to desilo i ti isti radnici moraju dati svoj maksimum, ponasati se odgovorno i racionalno, bez kradje i onda mogu ocekivati bolje uslove!

ODGOVORITE
Name

Penzioner

15.05.2017 07:28

Al su ugojeni a strajkuju

Name

Nije nego

15.05.2017 07:11

Štrajkujete samo kad ste vi u prblemima, za drugog vas nije briga, za probleme u posrnulom društvu vas nije brige, što sve propada. Svi ste vi prodane duše bez dostojanstva, obični jadnici. Ne treba niko da vas žali, nule.

ODGOVORITE
Name

prorok

15.05.2017 07:17

Sumare ce podjeliti u vise sindikata tako da mogu lakse manipulisu sa njima a sve u cilju davanja suma pod koncesiju.Sumari neka vam je Bog na pomoci.

ODGOVORITE
Name

LOVAC

15.05.2017 07:26

Svi su oni preko reda uhljebljeni sa sumljivim diplomama i bez školske klupe gdje su sjedili.A korumpirani do neba...

ODGOVORITE
Name

STA KAZES I U LAKTASIMA

15.05.2017 07:49

PA, ZAR TAMO NE CVJETAJU RUZE, TULIPANI I LJILJANI? U LAKTASIMA JE POCELO OVO ZLO, U LAKTASIMA CE POCETI I NJEGOV KRAJ!

ODGOVORITE
Name

Mile

15.05.2017 09:59

Idite voziti Kamione ako vam tu nepase.....

ODGOVORITE
Name

Milorad

15.05.2017 10:22

Sta treba da se desi da u Mrkonjicu neko pocne sa strajkom?? Bilo kakvim!? Mozda kad bi Tegeltija u centru grada napravio odlagaliste nuklearnog otpada, poceli bi sa strajkom desetak ljudi! Ne postoji gori grad, bolesnija sredina i gori ljudi, nigdje! Toliki poltronski mentalitet i potreba da se onome ko je na vlasti uvlaci do krajnjih granica i kad si siguran da hoce da te unisti. Ovdje su unistili sve!! Tegeltija nam je ,zbog 4 miliona kesa koji su mu Italijani vratili od subvencije, ljudima donio fabriku Ferosilicijuma, najprljaviju industriju na svijetu, sume vise ne postoje, radi se gola sjeca onog sto je jos ostalo, na ulicama vise nema ni pasa ni macaka i nema vise ko ni da strajkuje ni da upozorava! Krajnji rezultat vladavine ovih Zlocinaca je Sprzena Zemlja!! Nema vise ko ni da se buni, niti da strajkuje!! DO KONACNOG NESTANKA- NAPRIJED SRPSKA!!

ODGOVORITE
Name

BOBA

15.05.2017 10:47

KRAĐOM ŠUMA LJUDI SU NAPRAVILI KUĆE POKUPOVALI STANOVE AUTA TO JE ONO ŠTO DODIK PRIČA AKO JE TO U REDU MOJ PRESJEDNIČE KAKO VI KAŽETE DOBRO SE ŽIVI ALAL VJERA ŠTA ĆE BUDUĆE GENERACIJE OVDJE NE MA NI D OD DRŽAVE VAMA DOBRO BAŠ VAS BRIGA ZAŠTO NISTE PRIMJER DRUGIMA KRASTI PA IMATI MOLITI SE BOGU A GREŠNI BITI TO JE DNO DNA.

ODGOVORITE