Хамилтон: Ова трка показала шта је Формула 1!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је после тријумфа у трци за ВН Шпаније на стази "Каталуња" да га радује што је Формула један постала такмичарска.

Остали спортови 15.05.2017 | 08:15
Хамилтон: Ова трка показала шта је Формула 1!
Британац је додао и да се осећа привилегованим што се такмичи са Себастијаном Фетелом из Ферарија.

"Трка за Велику награду Шпаније је показала шта је данашње такмичење, шта је Формула један и каква би требало да буде. Изгубио сам два килограма... Фетел је био изузетно брз. Мој старт није био добар, имао сам проклизавање болида и мораћу да попричам с мојим тимом око тога. Трудио сам се да задржим корак за њим. Почаствован сам што се такмичим с неким ко је толико добар", рекао је Хамилтон после трке.

Хамилтон је победио у трци за Велику награду Шпаније и трку завршио за сат, 35 минута и 56,497 секунди и тако дошао до 55. победе у каријери, а друге у сезони.

"Желим да захвалим публици на топлој добродошлици и подршци. Није било тако када сам први пут овде дошао, али то се променило и заиста ценим овду земљу и њен народ", рекао је Хамилтон.

Друго место на трци за ВН Шпаније заузео је возач Ферарија Немац Себастијан Фетел, док се на трећем степенику победничког постоља нашао Аустралијанац Данијел Рикардо из Ред Була.

Средином трке по изласку Фетела из бокса дошло је до малог контакта с тада другопласираним Хамилтоном.

"Осетио сам се као да сам излетео са стазе... Био сам напољу, али то је трка и не бих то мењао ни за шта на свету", рекао је Британац.

Лидер у шампионату Формуле 1 и возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је да жали што није победио, али да му је драго што је трка била добра.

"Трудио сам се максимално. Имао сам заиста добар почетак. Хамилтон и ја смо имали проклизавање пнеуматика на старту, али сам ја успео да се извучем, заобидјем га... Држао сам се у предности, имао сам леп ритам", рекао је Фетел.

"Када ме је после током трке заобишао у кривини 1 једноставно је пролетео као воз. Покушао сам да затворим кривину, али нисам успео. Штета што нисам победио, али била је ово лепа трка", рекао је Фетел.

Возач Ред Була Данијел Рикардо казао је да је имао среће што се Валтерију Ботасу из Мерцедеса покварио болид, али да је срећан што се нашао на подијуму.

"Добар је осећај бити на подијуму, што се прскам шампањцем. Имао сам среће што се Ботасу покварио болид, али то је трка. Узећемо све што нам се пружа", рекао је Рикардо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар