Хаџи скинуо Стеауу са трона, Бекали се жали ЦАС-у!

Екипа Виторула, клуб који је 2009. године основао Георге Хаџи, освојила је титулу шампиона Румуније за сезону 2016/2017.

Фудбал 15.05.2017 | 16:00
Хаџи скинуо Стеауу са трона, Бекали се жали ЦАС-у!
Виторул је титулу обезбедио у последњем колу шампионске рунде минималном победом над Клужом у суботу увече.

Хаџијев тим је славио голом Габријела Јанчуа из пенала у 65. минуту, чиме је остао поравнат са Стеауом на челу табеле са по 44 бода.

Иако је великан из Букурешта имао и бољу гол разлику од ривала, титула је отишла у Констанцу због бољег међусобног скора Виторула у плеј-оф фази.

Иако је то потврдио ФС Румуније, власник Стеауе Ђиђи Бекали је уложио жалбу пред Судом за спортску арбитражу (ЦАС) јер сматра да титула припада Стеауи због бољег учинка у регуларном делу сезоне.

"Ми смо први, у четири међусобне утакмице имамо бољи скор, ми смо шампиони 100 одсто. Идемо у Лозану где ћемо добити трофеј", рекао је Бекали.

Међутим, легендарни челник Виторула Хаџи је поручио контроверзном бизнисмену да не зна да губи.

"Поносан сам и срећан због ове деце. Борили су се до последњег атмоа енергије и остварили немогуће. Иако су неки изнервирани, ми смо срећни. Велики се морају понашати као велики. Морају научити да губе. Ми смо најмлађи шампиони Европе, ушли смо у историју румунског фудбала. Улагао сам у младе људе и то је један од мојих највећих квалитета", рекао је Хаџи.

Ако ЦАС озваничи титулу Виторула, Хаџијева академија из Констанце ће следеће сезоне играти у трећој рунди квалификација за Лигу шампиона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар