Hadži skinuo Steauu sa trona, Bekali se žali CAS-u!

Ekipa Vitorula, klub koji je 2009. godine osnovao George Hadži, osvojila je titulu šampiona Rumunije za sezonu 2016/2017.

Fudbal 15.05.2017 | 16:00
Hadži skinuo Steauu sa trona, Bekali se žali CAS-u!
Vitorul je titulu obezbedio u poslednjem kolu šampionske runde minimalnom pobedom nad Klužom u subotu uveče.

Hadžijev tim je slavio golom Gabrijela Jančua iz penala u 65. minutu, čime je ostao poravnat sa Steauom na čelu tabele sa po 44 boda.

Iako je velikan iz Bukurešta imao i bolju gol razliku od rivala, titula je otišla u Konstancu zbog boljeg međusobnog skora Vitorula u plej-of fazi.

Iako je to potvrdio FS Rumunije, vlasnik Steaue Điđi Bekali je uložio žalbu pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) jer smatra da titula pripada Steaui zbog boljeg učinka u regularnom delu sezone.

"Mi smo prvi, u četiri međusobne utakmice imamo bolji skor, mi smo šampioni 100 odsto. Idemo u Lozanu gde ćemo dobiti trofej", rekao je Bekali.

Međutim, legendarni čelnik Vitorula Hadži je poručio kontroverznom biznismenu da ne zna da gubi.

"Ponosan sam i srećan zbog ove dece. Borili su se do poslednjeg atmoa energije i ostvarili nemoguće. Iako su neki iznervirani, mi smo srećni. Veliki se moraju ponašati kao veliki. Moraju naučiti da gube. Mi smo najmlađi šampioni Evrope, ušli smo u istoriju rumunskog fudbala. Ulagao sam u mlade ljude i to je jedan od mojih najvećih kvaliteta", rekao je Hadži.

Ako CAS ozvaniči titulu Vitorula, Hadžijeva akademija iz Konstance će sledeće sezone igrati u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar